... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Konva
Autor témy
Auto: 530d e39
Kraj: Banskobystrický

e46 vadne cerpadlo

Pondelok, 28. Januára 2013, 14:49

zdravy, brat ma e46 320d a ma takyto problem: stalo sa mu, ze mal menej nafty, prisiel do roboty, normalne v pohode, motor normalne isiel, po sluzbe chcel odyst, no nedalo sa nastartovat, iba tocilo, tak nalial 20 litrov zo sluzobnej nafty (samozrejme potom tu 20ku vratil :D ) a motor pekne chytil a vsetko bolo ok, .. prisiel domov odstavil auto, o den chcel ist zase do sluzby no motor uz iba tocil a nic ... mysleli sme si ze to bude zavzdusnene, ale jeden znami technik nam tvrdi, ze ked motor necha dlhsie tocit tak sa to odvzdusni same , tak sme to skusali a nic , ale pocas skusania, ked zapol klucik, podavacie cerpadlo strasne dlho tlacilo (cca 2 minuty ) a bolo pocut ako keby bublinkovalo v nadrzi, a vsak, ked sme skusali vybrat naft. filter a kukali ako tlaci naftu, tak to vyzeralo byt v pohode ... potom nam ten znami povedal, ze to bude asi vstrekovacie cerpadlo, kedze podavacie tlaci naftu a ze najskor to zistime, ked demontujeme hadicku vysokotlakoveho potrubia co ide na vstrek, a nech skusime tocit (akoze nastartovat) a upchat hadicku prstom , a ak budeme na prste citit tlak , tak je cerpadlo OK a ak nebudeme citit tlak na prst tak je pravdepodobne cerpadlo v p ... , no skusili sme, ale nebolo citit tlak,tak podla teorie by malo byt vysokotlakove cerpadlo v p... ibaze nejak nam nejde do hlavy to dlhe tlacenie nafty od podavacieho cerpadla ... ci to nemoze byt kvoli tomu, ze podavacie cerpadlo nevie natlacit dostatok nafty a za to vysokotlakove nevie vytvorit dostatocny tlak ...
viete mi prosim niekto k tomu nieco povedat ? ci to moze byt to podavacie, alebo to je naozaj to vysokotlakove ?

Užívateľov profilový obrázok
1riso46
Auto: BMW 320D E46
Kraj: Prešovský

Re: e46 vadne cerpadlo

Pondelok, 28. Januára 2013, 15:02

minuly tyzden som to riesil nechcelo vobec tocit iba roztlacit a cerpadlo davalo nedostatok paliva...takze von a repas... teraz startuje ako hodinky

HAMANN E46
Auto: E46
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 28. Januára 2013, 15:34

pomoze iba repas vp44-ky :-k

1riso46 napísal:
minuly tyzden som to riesil nechcelo vobec tocit iba roztlacit a cerpadlo davalo nedostatok paliva...takze von a repas... teraz startuje ako hodinky

Konva
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 15:48

no .. toho sme sa bali ... :/ a kde je najlepsie davat repasovat , resp. kupovat repasovane cerpadlo ? pezinok , alebo daco druhe ?

mišofeďo
Auto: BMW e46 320D (100kw)

Pondelok, 28. Januára 2013, 16:24

Asi vám to pred kúpou auta s VP44 nikto nevravel ale nikdy nejazdite s prázdnou nádržou ani na chvíľu ako tvoj brat, nafta totiž slúži vtom čerpadle ako chladivo ale aj mazivo, takže brat pravdepodobne zadrel mechanické časti čerpadla ktoré sú náchylné na nedostatok nafty. :-({|= Autu ste tiež nepomohli tým, že ste potom skúšali štartovať opakovane auto či je to vlastne naozaj to čerpadlo, mali ste to dať najprv na diagnostiku. Na googli nájdete veľa odkazov na repas zadajte repas čerpadla vp44 spravte si cenový prehľad kompletného repasu nielen elektronickej časti to potom zase dlho nevydrží + iba tie firmy čo vám dajú aj záruku.
Demontáž a montáž si dajte spraviť len človeku čo má nato skill a náradie. Je tam nejaký presný postup, ktorý treba dodržať. Je tu tu na fóre popísané treba hľadať. :thumbup:

HAMANN E46
Auto: E46

Pondelok, 28. Januára 2013, 16:35

ja som dal robit repas v NR a cena ma vysla na 830€ aj s montazou http://www.dieselplus.sk/

Konva
Autor témy

Streda, 13. Februára 2013, 17:16

takze, po napojeni na diagnostiku sa zistilo, ze boli vadne zavice a rele zavicou :D tak aspon taka potesujuca sprava :D

Veduci57
Auto: BMW 320D (2001)
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 21. Februára 2013, 07:23

ja mam taky problem ze prvy krat nastartuje vzdy, ale napriklad prejdem 1km odstavim a potom uz nenastartujem :( Bateria je fungel nova (60aH) v passate 1.9 mam rovnaku uz 2 roky a no problemo, u BMW problem pretrvava problem ostal :( kks drahsi repas som v zivote nevidel :D

Veduci57
Auto: BMW 320D (2001)
Kraj: Žilinský

Utorok, 19. Marca 2013, 13:13

Vyriesene, bol problem so starterom. Oprava 40 Eur.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní