... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Hyri

Re: nezapína webasto

Nedeľa, 25. Októbra 2009, 11:32

airbone neriesi to same. mne cerpadlo funguje a vypisuje ho jak chybu klima panel a jemuy ho pise webasto a nefunguje mu.
Bmw E39 530D ///Jebat Paket
Ex Bmw E39 540iAG ///Mrdka paket
Ex Bmw E39 530D ///M Paket
Ex Bmw E36 325i Nic paket drift king :D

Hyri

Nedeľa, 25. Októbra 2009, 13:42

ale povedz mi kdo si tu este dokaze vycitat vypis z jednotlivych modulo? ja to sem klidne dam ale musim si najst auto kde to ide a porovnat.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 26. Októbra 2009, 05:42

Ja nemam problem s cerpadlom. Uz som prisiel nato co som asi potrtkal. Mne pise chybu pomocna vodna pumpa ale po mensiom setreni som zistil, ze moje auto tuto pumpu nema, a ma len dva vodne ventily samostatne. Dovod je ze mam spatne nakodovany IHKA - kukal som cez NCS a mam tam nakodovane ze auto ma aj pomocnu vodnu pumpu, ktora v nom neexsituje. Raz davno som sa hral s DISom a prekodoval som IHKA, no a tak to dopadlo. Zrejme tam toho moze byt spatneho aj viac, musim si dat vygenerovat povodny ZCS od auta podla VIN a potom to porovnam. Inac webasto mi bezi, ale slabo topi, len taky letny vzduch (ked stoji motor) a motor to tiez nevyhreje tak ako ma. Myslim ze IHKA je z dovodu spatneho kodovania zblbnuta a preto zrejme nefunguju vodne ventily ako by mali. Skusim sa s tym v blizkej dobe pohrat a uvidime.

Hyri, ak mozes, tak mi hod do ss svoj fswpsw z IHKA a IKE a porovname navzajom. Dufam ze webasto tam mas uz od vyroby.

Hyri

Utorok, 27. Októbra 2009, 12:21

pametas sa ked som ti hovoril ze nemam vodnu pumpu pod ventilmi a ty si mi hovoril ze musim mat? :D takze vsetko ide cez pumpu co je na webaste a mas to tak aj ty. mozne sa ti pridiera cerpadlo ako aj mne odislo asi uz 3 .a chybu auxiliary water pump vypisuje kazdy ihka modul ba aute ktore nema ventily z obehovym vodnym cerpadlom aj ked mas parameter nicht aktiva na zustatz wasser pumpe v ihka module.kludne ti to poslem ked dojdem do dielne a nezabudnem. posli aj ty ,a co uz sa kamaratis z NCS ?

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Októbra 2009, 13:52

Hyri napísal:
pametas sa ked som ti hovoril ze nemam vodnu pumpu pod ventilmi a ty si mi hovoril ze musim mat? :D takze vsetko ide cez pumpu co je na webaste a mas to tak aj ty. mozne sa ti pridiera cerpadlo ako aj mne odislo asi uz 3 .a chybu auxiliary water pump vypisuje kazdy ihka modul ba aute ktore nema ventily z obehovym vodnym cerpadlom aj ked mas parameter nicht aktiva na zustatz wasser pumpe v ihka module.kludne ti to poslem ked dojdem do dielne a nezabudnem. posli aj ty ,a co uz sa kamaratis z NCS ?

Tak si mal pravdu kua.... mrknem na to cerpadlo na webaste teda... Ozaj, to s tym zusatwascherpumpe mi nikdy nevypisovalo predtym, az ked som prekodovat IHKA cez dis. kukal som cez ncs do kamosovej e39 a on to ma na nicht aktiv (pumpu tam tiez nema, ma len predohrev). Vyskusam a dam vediet. Podla mna toto moze byt zasadny problem, lebo IHKA si mysli ze ta pumpa tam je a tym padom asi neaktivuje tu na webaste??? alebo nezopinaju vodne ventily tak ako maju? kua neznam, poriesim nieco, zima uz klope na dvere... potom posli ten fswpsw, svoj ti poslem do ss.

zbynek666
Auto: E39
Kraj: Zahraničie

Piatok, 18. Januára 2013, 19:44

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli se tu někdo nesetkal s podobnou závadou nezávislého topení.
Při nastartování auta topení vydávalo zvuk (po 1min jako by odfouknutí),teď po nastartování auta topení nevydává žádný zvuk a při zapnuti ohřevu(zapnutí na ovladači v autě-plamínek) se webasto zapne,ale asi po 2min se vypne a ovladač stále svítí jako by topení jelo dál.Vypnu topení a zase hned zapnu topení začne topit.Co mohlo v topení odejít a co by asi stála oprava eventuelně náhradni díl??Topení je dodělávané a je zcela přístupné a je to benzínové topení. Předem dík za odpověď.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 19. Januára 2013, 14:23

odišĺa ti bud rj webasta,alebo nejaky komponent na webaste(obehovka,žhaviaci kolik) a preto sa to webasto snaži nabehnut,je to časty problém RJ,ja to riešim často na klientovych autach....každa druha RJ webasta na E39 je K.O......niekedy sa da opravit,niekedy nie....nova RJ stoji okolo 500€ v bmw...ked tak mi napiš PM a vyriešime to....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

zbynek666

Sobota, 19. Januára 2013, 17:00

Zdravím,dneska jsem vyzkoušel topení při malé hladině paliva v nádrži a topení pravděpodobně nenasálo palivo a proto netopilo,dojel jsem do práce a pak když jsem jel odpoledne domů, tak jsem chtěl zkusit, jestli jiná poloha auta nepomůže závadě, kterou řesím a kupodivu hned na poprvé zacčo topení fungovat,tak jsem dotankoval palivo a topení funguje bezproblemů na manuální spuštění nebo přednastavený čas, kdy má topení topit,ale myslím, že topení stejně nefunguje jak by mělo,myslím, že při nastartování auta, když je studený, topení se nezpustí.

vajo1555
Auto: bmw 530d 142kw 2001
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 14. Marca 2013, 15:17

zdravim chcem sa spytat mam problem s webastom na e39 bolo to na napichnute a diagnostika ukazala akurat ze rozpoznany plamen na sviecke a hned sa webasto dalo do chladiaceho rezimu cim to moze byt je

zbynek666

Štvrtok, 14. Marca 2013, 21:55

vajo1555 napísal:
zdravim chcem sa spytat mam problem s webastom na e39 bolo to na napichnute a diagnostika ukazala akurat ze rozpoznany plamen na sviecke a hned sa webasto dalo do chladiaceho rezimu cim to moze byt je

Mel jsem taky problem,webasto se ti vypina protoze je vadne okruhove cerpadlo,jadna-li se o topeni termotop C atd....
vymenil jsem cerpadlo a webasto vytapi,predtim to jelo jen kdyz byl nastartovany motor a cirkulovala voda.Akorad me to ted nefunguje jako prihrev motoru bez nastaveneho vytapeni,pravdepodobne je zapsana chyba v ridici jednotce.

vajo1555
Auto: bmw 530d 142kw 2001
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 15. Marca 2013, 10:19

a ako zistim ci je palivove a vodne cerpadlo ok ked na diagnotike nic neukazalo popripade kde sa nachadaza cepadlo do webasta

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 15. Marca 2013, 20:21

Ak je dobrý diagnostik,tak vie otestovať správnu funkciu webasta,obehoveho čerpadla aj palivoveho čerpadla a podľa toho zistit co je webastu....túto zimu som riesil 20 áut z poruchou webasta....na e39 je to častý problém....webasto na prihrev obehovku nepotrebuje,ale na funkciu rest ano aj ked je prekodovane na nezávislé,potrebuje a cekuje správnu funkciu obehovky,....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných