... všetko o BMW ...

mmracing.sk

kazzan3
Autor témy
Auto: bmw E34 525tds
Kraj: Bratislavský

je problem vymenit diferak?

Štvrtok, 7. Marca 2013, 17:37

caute.chcem sa spytat ci je problem vymenit diferak,konkretne na tds.zohnal som si samosvor tak si ho chcem prehodit.dakujem za rady.

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Auto: stara haraburda

Re: je problem vymenit diferak?

Štvrtok, 7. Marca 2013, 18:31

Ak mas kam dat auto na riadny zdvihak, obycajne naradie a pomocnika co diferak udrzi kym ho trafis na kardan a nasrobujes do napravnice, tak to neni nic zlozite.
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

lukinoo7
Auto: e46 328i

Štvrtok, 7. Marca 2013, 18:37

diff je dost tažký čiže bez niakej pomoci by som sa do toho nepúšťal len tak

hessy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 18:43

nieje to nic zlozite len pristup je tam naprd pokial nemas dielnu no da sa to vymenit aj pred domom dopohody... odsrobujes unasace pripadne poloosy, odsrobujes diferak, nasrobujes diferak a potom nasadis unasace alebo poloosy co si demontoval. Pokial mas kde auto zdvihnut je to robotka pre dvoch v stiesnenych podmienkach na cca 1,5hodky

kazzan3
Autor témy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:09

ono je dobre mat asi kolesa zadne vo vzduchu aby som mohol nimi tocit ked budem odpajat unasace ze? lebo to chcem robit na montaznej jame a nie na zdvihaku.
hessy napísal:
nieje to nic zlozite len pristup je tam naprd pokial nemas dielnu no da sa to vymenit aj pred domom dopohody... odsrobujes unasace pripadne poloosy, odsrobujes diferak, nasrobujes diferak a potom nasadis unasace alebo poloosy co si demontoval. Pokial mas kde auto zdvihnut je to robotka pre dvoch v stiesnenych podmienkach na cca 1,5hodky

hessy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:15

no teoreticky nie ked povolis diferak tak si ho das nizsie tie poloosy su celkom ,,pruzne" cize by si sa teoreticky mohol dostat k srobom na unasocom tusim ich je 6... Alebo potom ako vravis, kolesa dovzduchu aby si snimi mohol pootocit kvoli srobom... Ale, priprav sa ze sam to asi nezvladnes lebo ten diff je tazky ako svina najma ked to mas drzat pol hodku nad hlavou

kazzan3
Autor témy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:37

dakujem za rady a teraz idem prehovorit mamu aby mi s tym pomohla potom. [-o<
hessy napísal:
no teoreticky nie ked povolis diferak tak si ho das nizsie tie poloosy su celkom ,,pruzne" cize by si sa teoreticky mohol dostat k srobom na unasocom tusim ich je 6... Alebo potom ako vravis, kolesa dovzduchu aby si snimi mohol pootocit kvoli srobom... Ale, priprav sa ze sam to asi nezvladnes lebo ten diff je tazky ako svina najma ked to mas drzat pol hodku nad hlavou

darklord
Auto: stara haraburda

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:39

Diferak ma 40kg. Radsej tatkovi by si mal povedat
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

hessy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:42

:lol: :lol: tak jak vravi kolega ja som po 10min skoro porodil. Ved, chyt si nieco co ma aspon 35kg zdvihni ho nad hlavu a drz ho tak pol hodku :lol: :lol:

kazzan3
Autor témy

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:47

ja som ho nechcel vozit v aute ten dif,tak som ho nechal u brata v garazi a bol zabaleny. a on mi potom vola ze naco som mu nechal ten kamen v garazi :D . sa smejem na tom doteraz
hessy napísal:
:lol: :lol: tak jak vravi kolega ja som po 10min skoro porodil. Ved, chyt si nieco co ma aspon 35kg zdvihni ho nad hlavu a drz ho tak pol hodku :lol: :lol:

diLucca
Auto: Emerican trak

Štvrtok, 7. Marca 2013, 22:28

na jame z doskami, alebo na stlpovom zdvihaku s podperou, resp. zdvihnut zadok na stojky a spojazdnym heverom to ide :)
najlepsie mat pomocnika a kym mas vonku "novy" diff, vymen si v nom rovno olej.
Takisto na kardanovy klb/unasac si kup nove tesnenie a grafitovu vazelinu.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 8. Marca 2013, 09:35

myslím že kazzan nebude mať problém držať niečo 35kilové nad hlavou :mrgreen: ale pritom budeš potrebovať 2ďalšie ruky čo sa budú hrať so skrutkami
malo by to ísť aj bez jamy keď si celý zadok auta zdvihneš a podložíš aby tam bolo dosť miesta
ja som sám zhodil aj nahodil prevodovku, čo má cca rovnakú hmotnosť ako diferák, ale robil som to v jame
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

kazzan3
Autor témy

Štvrtok, 14. Marca 2013, 18:42

samosvor prehodeni

ViktorDDD napísal:
myslím že kazzan nebude mať problém držať niečo 35kilové nad hlavou :mrgreen: ale pritom budeš potrebovať 2ďalšie ruky čo sa budú hrať so skrutkami
malo by to ísť aj bez jamy keď si celý zadok auta zdvihneš a podložíš aby tam bolo dosť miesta
ja som sám zhodil aj nahodil prevodovku, čo má cca rovnakú hmotnosť ako diferák, ale robil som to v jame

diLucca
Auto: Emerican trak

Piatok, 15. Marca 2013, 20:36

[quote="kazzan3"]samosvor prehodeni

super, tesim sa na svorne svorenie :D

kazzan3
Autor témy

Sobota, 16. Marca 2013, 09:00

na kolko to je tds tak ho moc asi v lete nevyuzijem :( ,pokial nenaprsi aspon :D ,ale v zime by to mala byt vacsia zabava :thumbup:
diLucca napísal:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný