Poriadna diagnostika a servisy BMW vôbec nejdú dokopy, sorry chalani. Aspoň u nás nie.
Majú síce najnovší ISSS, ISTA/D, ale problém je v v tom, že s tým nevedia robiť. Keď už servis BMW tak smer Rakúsko.
LiveData napr. z INPA ti moc nepomôžu. Pri regenerácii DPF Filtra, EGR systém prakticky nefunguje, tým pádom hodnota Luftmasse ( množstvo nasávaného vzduchu ) je automaticky vyššia ako aj plniaci tlak turba... Takže z tohto pohľadu ak by tieto hodnoty boli vyššie a prebiehala by regenerácia, by sa jednalo o hodnoty normálne.
Ďalšia vec, ktorá mi tu nesedí. Keďže máš pred FL, teda do 03/2007, ak by si mal v prdeli DPF, auto by ti na CCC vyhodilo hlášku o zvýšených emisiách a DDE by auto hodil do núdzového režimu, a teda by neťahalo ani za studena... Bez ohľadu na to, môže byť DPF mierne zasratý, ale to nebude príčina, ale len dôsledok inej závady. Dunenie, brumenie = áno, pri pred FL modeloch to jednoznačne indikuje regeneráciu DPF. Ak ju DDE spustí, ale nevie prebehnúť, tak to znamená, že pes je zakopaný inde, ako som už spomínal. Možné príčiny problémov okolo regenerácie alebo nadmerného zanášania DPF môžu byť klapky v saní ( známy problém pred FL modelov ), EGR systém vrátane pneumatického ventilu, snímač teploty pred/za DPF, snímač protitlaku, merač množstva vzduchu, ale aj vstreky a systém žhavenia.
No, ale na záver moja rada, lebo písať a teroteizovať sa dá do nekonečna:
Jendoznačne diagnostika, buď BMW v Rakúsku, alebo niekde mimo SR... Alebo hocikto, kto má DIS alebo ISTA a vie s tým robiť! V najhoršom prípade sa zúžia možnosti z 20 na 3 možné chybné súčiastky. V najlepšom na jednu. A ešte dobrá rada na záver - stavím sa, že prvé čo ti povedia bude, aby si vymenil DPF. Nedaj sa, napíš si čo som ti písal a až keď vylúčia všetko ostatné čierne na bielom, potom je čas rozmýšlať čo s tým DPF urobíš.
PS: Ešte čo sa týka regenerácie. Veľa sa človek dočíta na nete, že regenerácia je najúčinnejšia keď sa jazdí nad 2000 ot. Nie je to tak. Tá dokáže prebiehať a aj prebieha aj pri 1500 ot. a teplota v DPF dosahuje rovnaké hodnoty ako nad 2000 ot. A čo sa týka protitvrdenia, že turbo vtedy tlačí a sajrajt lahšie ide výfukom von, ani to nie je pravda. Ak auto regeneruje, aj na voľnobehu je tlak z výfuku podstatne vyšší ako keď nie... Na strane druhej, požadovaná teplota sa rýchlejšie dosiahne na vyššom prevodovom stupni, najlepšie na tom poslednom, teda 6-tom. Problém je len v tom, že kým nemci majú na čom jazdiť, u nás tých diaľnic pri obciach, v ktorých žijeme, je veľmi ale veľmi málo...

( ak vôbec )