Takže problém bol úspešne vyriešený.
Vrámci skúšania všetkého možného čo som našiel na nete, som vybral aj samotnú mechaniku a zistil som, že medzi konzolou do ktorej sa pchá mechanika a mechanikou bol pricviknutý zväzok káblov z MK4. Po ich uvolnení mali 2 z nich strhnutú izoláciu a dotýkali sa kovovej schránky mechaniky. Ťažko povedať či práve toto robilo problém, keďže tie káble tam boli zacviknuté už od kúpy auta a navi predtým fungovala...Popri odpájaní a znovuzapájaní navigácie, odpájaní a zapájaní autobatérie (hardreset

), nasledovala kalibrácia, ktorú tu postol Jararak, ktorá sa dala urobiť, avšak ako som si všimol šípka určujúca Sever ho zrazu ukazovala na reálny západ

, takže aj keď som navi nakalibroval správne, počas pohybu auta to šlo na mape úplne do prdele a nie tam kam som šiel

Nakoniec som si stiahol nový SW z
http://www.e38.org/nav/ a z pôvodného V28 som to upol na V32. Po inštalácii som spustil navigáciu, sever mi tentoraz ukazovalo na východ, no po asi 10km jazde sa všetko upravilo ako má byť, nakalibroval som navi a už konečne funguje ako má!
Vyskúšal som teda všetko čo som našiel na nete ako riešenie problému, ale skutočný problém bol zrejme v softe.
Ďakujem za rady.