... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

ErolTV
Autor témy
Auto: BMW 525 tds E39
Kraj: Košický

E39 ASC + ABS problem

Sobota, 23. Februára 2013, 14:47

Dufam ze mi niekto z vas vie poradit co to za skrinku mam hladat a zhanat na 525 tds vcera mi zacalo samo vypinat ASC a dnes uz aj ABS ako este nezacal rok poriadne uz si zase to auto pyta svoje :( ... takze PLS poradte co to vlastne zhanat

Užívateľov profilový obrázok
Achmed201
Auto: BMW 520d F 11
Kraj: Žilinský

Re: E39 ASC + ABS problem

Sobota, 23. Februára 2013, 15:39

a prečo si myslis ze je to RJ ??
BMW F11 525xd lci
Ford Edge 2.0 tdci bi- turbo
bmw f11 520d ex
bmw e39 530iA LPG - Ex

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 23. Februára 2013, 17:09

... a do kolečka do kola 8) Skús tu najprv pohľadať príspevky cez kľúčové slovo RJ ABS
Alebo tu sa niečo tiež dočítaš: bmw5-e39/nefunkcne-abs-and-asc-sneh-mraz-t72979.html?hilit=senzory%20abs

Keď sa rozsvietia kontrolky, vypína sa ti aj tachometer? Diagnostiku si už absolvoval?
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

ErolTV
Autor témy
Auto: BMW 525 tds E39
Kraj: Košický

Nedeľa, 24. Februára 2013, 09:37

takze to najskor budu tie snimace? .. okrem asc a abs ide vsetko na budikoch .. teda este svieti airbag ale ten svieti uz davno uz som rusil chybu aj cez diagnostiku a svieti dalej ale tak ten ma netrapi lebo to svietilo asi odkedy mam auto :D ...no nic skocim asi za kamosom nech ma napoji na pc.... dik za radu .. ja ake mam stastie poslednu dobu uz som sa videl ako nahanam tu riadiacu jednotku ... co nakoniec mozno aj tak bude :D

sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 24. Februára 2013, 10:34

tak by som rovno pozrel aj tú kontrolku airbagu, keď si svieti tak ti nebudú fungovať, si prekontroluj či máš všetky zapojené, resp. či ich všetky vôbec máš
oo=[ ][ ]=oo

shrekac
Auto: e39 528i
Kraj: Trnavský

Streda, 27. Februára 2013, 15:01

Ahojte chlapáci,doufám,že mi nebude nikdo nadávat,že tu píšu z Česka,ale sleduju tady fora.Je tu toho víc jak u nás.:-)
Poradí mi někdo prosím?Mám problém s abs/asc.Nejde tachometr,ukazatel spotřeby a palivo lítá jak chce.Když odpojím pojistku na abs půjdou potom aspoň budíky?Díky za radu..

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Streda, 27. Februára 2013, 15:10

Nie-pouzi hladat,je tu toho dost napisanych.

ketxup
Auto: BMW 525D Touring E61

Streda, 27. Februára 2013, 15:16

shrekac napísal:
Ahojte chlapáci,doufám,že mi nebude nikdo nadávat,že tu píšu z Česka,ale sleduju tady fora.Je tu toho víc jak u nás.:-)
Poradí mi někdo prosím?Mám problém s abs/asc.Nejde tachometr,ukazatel spotřeby a palivo lítá jak chce.Když odpojím pojistku na abs půjdou potom aspoň budíky?Díky za radu..

môžeš mať chybné ľavé zadné čidlo, RJ abs alebo zriedkavejšie kabeláž. kým nebudú ok, tak ti nebude ukazovať rýchlosť, spotrebu a palivo ti bude lietať podľa plaváku. treba ti zistiť v čom máš problém a odstrániť. je tu viac príspevkov o tom. diagnostika by ti mohla povedať viac. prípadne ak nemáš možnosť tak by som začal asi výmenou zadných čidiel medzi sebou. pravé zadné je na tempomat. ak ti ten ide tak by čidlo malo byť OK. prehoď medzi sebou a ak ti aj tak pôjde tempomat a prístrojovka sa ti aj tak nerozhýbe, tak pravdepodobne bude RJ KO. Niekde na fóre by mali byť aj hodnoty na konektore RJ ABS ak by si si chcel skontrolovať. Ak je OK, tak len repas alebo novú. Ale o tom by ti viac vedeli povedať ľudia ako airborne.

shrekac

Streda, 27. Februára 2013, 15:37

díval jsem se tu,ale píše se to samé pořád dokola.Mě jde jen o ty pojistky.Že nejde abs/asc mi tak nevadí,to už řeším,ale vadí mi ty budíky,že nejdou..

shrekac

Streda, 27. Februára 2013, 15:43

diagnostika mi napsala zadní levé.dal jsem nové a taky nic,ale psal jsem borečkovi co mi ho pradal a nakonec jsme došli na to,že
je asi jiné.Je určené na tento vůz,ale byly údajně dva druhy.S modrou koncovkou a šedou.No a on mi poslal s šedou.Říkal,že jestli tam byla modrá tak tam musí být modrá koncovka jinak to prý nepojede.Přitom sem se díval na ETK a číslo souhlasí
tak jsu z toho blbý :cry: .Zítra půjde čidlo ven a budu ho posílat zpět výměnnou za modré.

shrekac

Streda, 27. Februára 2013, 15:47

ještě jsem zapoměl říct což mě teda zarazilo,že když jsem odstřihl pryč to špatné levé zadní čidlo tak kontrolky zhasly
a dokonce zas jeli i budíky.Je to normální?

ketxup

Streda, 27. Februára 2013, 21:07

shrekac napísal:
ještě jsem zapoměl říct což mě teda zarazilo,že když jsem odstřihl pryč to špatné levé zadní čidlo tak kontrolky zhasly
a dokonce zas jeli i budíky.Je to normální?

rýchlosť a informácie pre BC ako spotreba, ekonomer získava len zo zadného ľavého čidla, ak tam nebolo tak si neviem predstaviť ako získavalo údaje. skús si ich vymeniť ľavú a pravú stranu. tam uvidíš aké máš tam čidlo (samozrejme ak ti ide tempomat). mne napr. teraz nesvietia kontrolky, tachometer ide, ale mám súčasne KO predné ľavé čidlo abs a tak mi neide abs ani asc. čo je síce haluz, že najskôr mi svietili kontrolky a zrazu zhasli. bolo v servise (takom pochybnom) a obávam sa že nejak len zakamuflovali tie kontrolky (len sám mám záhadu, ako by som sa mohol dopracovať, akým spôsobom to spravili, aby som to dal doporiadku - radšej nech mi svietia, keď idú, ako keď sú teraz zhasnuté a neidu). Radšej vidieť že to nie je OK.

ketxup

Streda, 27. Februára 2013, 21:08

shrekac napísal:
díval jsem se tu,ale píše se to samé pořád dokola.Mě jde jen o ty pojistky.Že nejde abs/asc mi tak nevadí,to už řeším,ale vadí mi ty budíky,že nejdou..

Ak vytiahneš poistky tak ti to nepôjde, vyradíš tým predsa systémy z ktorých získava informácie.

BMW 07
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Februára 2013, 22:22

ketxup napísal:

rýchlosť a informácie pre BC ako spotreba, ekonomer získava len zo zadného ľavého čidla, ak tam nebolo tak si neviem predstaviť ako získavalo údaje. skús si ich vymeniť ľavú a pravú stranu. tam uvidíš aké máš tam čidlo (samozrejme ak ti ide tempomat). mne napr. teraz nesvietia kontrolky, tachometer ide, ale mám súčasne KO predné ľavé čidlo abs a tak mi neide abs ani asc. čo je síce haluz, že najskôr mi svietili kontrolky a zrazu zhasli. bolo v servise (takom pochybnom) a obávam sa že nejak len zakamuflovali tie kontrolky (len sám mám záhadu, ako by som sa mohol dopracovať, akým spôsobom to spravili, aby som to dal doporiadku - radšej nech mi svietia, keď idú, ako keď sú teraz zhasnuté a neidu). Radšej vidieť že to nie je OK.

Vieš určite, že ti nefunguje abs/asc? Skúšal si to na snehu napr.? Ak ti naozaj odstavili len kontrolky, tak si už druhý, ktorému sa to stalo... Niekde som tu už presne o tomto čítal.
MHD BB
BMW e39 530D A Touring - Anthrazit metallic -ex
BMW e39 525tds A Touring - Cosmoschwartz - ex
BMW e36 316i Compact - Montrealblau- ex
Renault Clio 1,6 RXE - ex (prvé auto - ďakujem za pochopenie)

--------------- BMW 4 ever ------------------

ketxup

Štvrtok, 28. Februára 2013, 09:44

BMW 07 napísal:

Vieš určite, že ti nefunguje abs/asc? Skúšal si to na snehu napr.? Ak ti naozaj odstavili len kontrolky, tak si už druhý, ktorému sa to stalo... Niekde som tu už presne o tomto čítal.

Som si tým istý - pri brzdení idem ako sane. kontrola trakcie nereaguje na tlačítko. a vôbec mi do jazdy nezasahuje. a cez diagnostiku načítam a ukazuje mi chybné predné čidlo.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných