... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

lubo32
Autor témy
Auto: bmw e46 316i
Kraj: Prešovský

kurenie

Sobota, 16. Februára 2013, 22:37

zdravim chcem sa opytat auto mi slabo kuri rucicka je vstrede budika ale fuka letny vzduch,pred nedavnom mi unikala voda tak som tam nalial ten maglajz co sa leje na utesnenie malych dierok mohol som tym nieco po.......

Užívateľov profilový obrázok
quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Re: kurenie

Nedeľa, 17. Februára 2013, 10:48

Odkiaľ ti unikala voda? Odvzdušňoval si to?
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

lubo32
Autor témy

Nedeľa, 17. Februára 2013, 16:28

myslel som ze z nejakej hadice ale bola prasknuta nadrzka na dolievanie vody pred tym mi to kurilo jak dive ked som nalial ten maglajz tak to kuri slabsie

quattro
Auto: E46 318i
Kraj: Trnavský

Pondelok, 18. Februára 2013, 09:06

Mne praskla tak, že už by nepomohol žiaden maglajz :( . Vymenil som ju za novú a pre istotu aj s novým uzáverom, dobre som to odvzdušnil a kúri ako besné. Ja moc tým všelijakým maglajzom neverím. Je to dosť agresívna chémia ktorá možno niečo utesní a možno aj niečo zapchá... Možno to v tvojom prípade nebolo až také akútne aby si menil nádržku hneď ale poradím ti ju zohnať a vymeniť. Vzniká v nej dosť dobrý tlak a keď to prasklo raz praskne aj druhý. S tým kúrením by som to riešil tak, že by som system poriadne odvzdušnil.
Každý má toľko, koľko si zaslúži.

lubo32
Autor témy

Pondelok, 18. Februára 2013, 11:14

nadrzku som vymenil ale uzaver je zo starej ten uzaver ma nejaky vplyv? odvzdusnil som to a ziadna slava,nemohol ten maglajz zapchat nieco v radiatore kurenia pocul som ze je nejaky preplachovac na cely okruh

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 18. Februára 2013, 11:33

no mohlo ti to zapchat radiator, vylucene to nie je...
a hlavne sa to ma sypat do vlazneho motora, nie do horucehpo, lebo sa to potom zgrcne a môze ti to nieco zapchat :idea:
P.S.: viecko vyrovnavacej nadrzky na chladici na kurenie ako take vplyv nema ziadny, ale ak velmi chces tak ho vymen, stoji nejakych 5 Eur :wink:
Naposledy upravil/-a jurkyLE v Piatok, 22. Februára 2013, 19:11, upravené celkom 1 krát.
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

lubo32
Autor témy

Piatok, 22. Februára 2013, 18:24

pocul som o nejakom preplachovaci celeho chladiaceho systemu ,je dobry napad to vyskusat?

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Piatok, 22. Februára 2013, 19:12

pouzil som ten preplach chladiaceho systemu dvakrat a nepomohlo, musel som menit radiator kurenia, jednalo sa vtedy o Fiat Punto a Renault Thalia :|
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

pby

Sobota, 23. Februára 2013, 19:01

Ked uz tu je taka tema...

Rucicka teploty motora v strede, nastavim topenie na 25 C v strede na vetracich otvoroch na pristrojovke mam to koliesko na 3 cervene bodky auto zacne topit - ale topi ako dive ten vzduch ma teplotu hadam aj 35 C uveram na topeni na 19 C - bez zemney teply vzduch je ako svina, az ked posuniem kolecko na 3 modre bodky hore na pristrojovke sa vzduch schladi ale nechapem

- ked dam na topeni 20 C cakam ze tak bude topit ale ako keby to nereagovalo a reaguje to len na tie cervene a modre bodky na regulacnom koliesku medzi fukarmi

- ak auto ide a mam na 3 cervene bodky vzduch ide ako z pekla ak auto zastavi (bez toho aby som nieco zmenil v nastaveni topenia) zacne sa vzduch schladzovat po rozbehu sa zacne oteplovat opat

Cim to je, uto nemam dlho, neviem co a ako tam poprepajal povodny majitel al enezda sa mi ze to je ok (sa mi vidi ze aj trocha smrad v kabine po spalenine citit a ten isty smrad je citit aj po otvorni kapoti tesne po jazde

-auto 2l benzin
OO(||||)°(||||)OO

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný