... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

eazydaz
Autor témy
Kraj: Košický

vymena volantu-pls rada

Streda, 13. Februára 2013, 14:03

chystam sa vymenit veniec volantu,nasiel som nejaky navod ako na to,tam pisu,ze treba odpojit baterku ked idem vyberat airbag,je potrebne odpojit baterku? nemam s tym problem,ale co mam knizku k radiu,tak som tam nenasiel kod,je tam taka karticka ale okienko kde ma byt kod je prazdne...poradte prosim

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Flasho
Auto: e60 545iA e46 330iA
Kraj: Bratislavský

Re: vymena volantu-pls rada

Streda, 13. Februára 2013, 15:10

Baterka by sa mala odpojiť kvôli bezpečnosti, nemusíš ju odpájať, ale dávaj si pozor na zapaľovanie, radšej si kľúč vytiahni a daj preč, lebo ak by si dal čo len zapaľovanie do prvej polohy a airbag by si mal odpojený, tak by ti ostala svietiť kontrolka airbagu, zaznamenalo by chybu v sústave airbagov. Takže nemusíš sa ničoho báť, len bacha na to zapaľovanie ak odpojíš airbag, to vše.
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

eazydaz
Autor témy

Streda, 13. Februára 2013, 15:49

no tak to robim u vozidiel vw group,vytiahnem kluc co zapalovania,a v pohode demontujem airbag..ja som len chcel vediet,ci to nestreli nahodou

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Streda, 13. Februára 2013, 15:51

keď som odpájal bag, vždy som odpojil batérku, ale to je asi len sila zvyku. čo viem, tak nie je jú potrebné odpojiť, iba ten klúč zo zapalovania von :wink:
bag ty nestrelí, keď ho budeš odpájať s pripojenou batérkou, tie autá zase niesú také blbé :smile:

eazydaz
Autor témy

Streda, 13. Februára 2013, 16:07

fox1k napísal:
bag ty nestrelí, keď ho budeš odpájať s pripojenou batérkou, tie autá zase niesú také blbé :smile:

no ved ked je odpojena baterka tak nestreli,mne ide o to aby nestrelil s pripojenou baterkou,lebo neviem ako to je s kodom od radia,preto ju nechcem odpajat

fox1k

Streda, 13. Februára 2013, 16:12

eazydaz napísal:

no ved ked je odpojena baterka tak nestreli,mne ide o to aby nestrelil s pripojenou baterkou,lebo neviem ako to je s kodom od radia,preto ju nechcem odpajat

nestretlí ani keď je pripojená :wink:
kód nepýta, aspoň mne nepýtalo ani raz

PetoK

Streda, 13. Februára 2013, 16:17

Radio je na 100% nekodovane, akurat potrebuje mat komunikaciu s autom.. bez toho ho nezapnes. Takze kludne odpoj bat, nic sa nestane...

eazydaz
Autor témy

Streda, 13. Februára 2013, 16:36

aha,cize preto tam neni kod v tom okienku lebo je nekodovane?

eazydaz
Autor témy

Štvrtok, 14. Februára 2013, 11:46

tak volant vymeneny v pohode,este keby mal niekto hlavicu paky na 5q...ak nahodou piste do SS...ako sa tam meni ta hlavica?je tam zavit alebo nejaky iny princip?

fox1k

Štvrtok, 14. Februára 2013, 11:52

eazydaz napísal:
tak volant vymeneny v pohode,este keby mal niekto hlavicu paky na 5q...ak nahodou piste do SS...ako sa tam meni ta hlavica?je tam zavit alebo nejaky iny princip?

vydvihneš maznžetu z rámika, a potom hlavicu len vytiahneš, je tam len "narazená" ide ťažšie, ale nie je to nič hrozné :wink:
všade píšu, že treba veľkou silou, ale je to kktina, ja som si skoro vybil zuby #-o

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 14. Februára 2013, 14:13

Ja som tiež keď som menil volant a odpájal zapájal airbag neodpájal baterku kvôli rádiu, lebo som sa bál, že sa zakóduje a neviem kde mám kód.

TO sú len krčmové reči alias jedna babka povedala, že ti to strelí, keď máš zapojenú baterku. Na to sú predsa snímače aby odpálil airbag :wink:
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

eazydaz
Autor témy

Pondelok, 18. Februára 2013, 11:25

neviete z akeho modelu bmw by mi tam pasovala a aby vyzerala tak isto ako original v e46? na e46 to neviem zohnat pouzite,hladam klasiku kozenu na 5q manual..moja je predrata

luky93939
Auto: BMW 525d e60 e46ex
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Februára 2013, 14:08

eazydaz napísal:
neviete z akeho modelu bmw by mi tam pasovala a aby vyzerala tak isto ako original v e46? na e46 to neviem zohnat pouzite,hladam klasiku kozenu na 5q manual..moja je predrata

ja co viem pasuje kazda ina je len ta kozena prachovka pod pakov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní