... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
garant napísal:Zdravym ja mam disel 320 100kw aj benzinak e30 320i a ked to mozem porovnat z hladiska spotreby disel je na dlksie trasy ,nie na takych 2 -3 kilometre lebo ta spotreba je porovnatelna ale netreba zabudat na to co nedas do benzinu das do udrzby ked kupis disel taku 320 100kw co ma najazdenyh nieakych 200 000 km tak pocitaj ze dalsich 100 000 km das minimalne 4 000e do opravy okram beznych veci tk si to prepocitaj .
Guisseppe napísal:Zdravím páni,
asi hodinu som tu hľadal a čítal rôzne témy, nech nemusím zakladať novú, tak vyskúšam zdvihnúť túto dvojročnú, snáď niekto poradí :)
Plánujem kúpiť auto. Viem, že to bude BMW 3. Chcem poradiť, či diesel, či benzín + LPG. Čítal som túto tému a zaujímal by ma Váš názor presne na ten posledný príspevok pred mojim (pridal garant). Naozaj je to tak? Prečo sa na to zrazu nikto nevyjadril?
Vyhradil som si sumu do 5 000e. (zatiaľ viac za auto nedám, časom bude aj na nové) Jazdím dlhšie trasy + klasicky po meste keď som doma, za posledného pol roka cca 15 000km, ide mi hlavne o spotrebu, nie som rally jazdec. Ide mi len o to, či si vybrať pre moju situáciu 320d, alebo radšej nejakú, čo ja viem, dajme tomu 318i a dať do toho plyn. Pri tej sume sa bavíme asi o 10-12r autách, min. s 200tisic km (pochybujem, že niekto za 10r na tom najazdí menej). Pri ktorom budú menšie výdavky na servis? Oplatí sa do benziňáka s 200t km riešiť plyn? Aké sú najbežnejšie chyby pri benzínových motoroch, na čo sa pripraviť? Koľko ešte vydrží benzínový motor bez nejakých závažných opráv (ak predpokladáme, že má reálne tých 200t km najazdených)? Ohľadom 320d a bežných chýb som si už čo to načítal tu na fóre...
Sry za blbé otázky, nie som veľký autičkár, nevyznám sa prakticky vôbec, len viem, že budem jazdiť na BMW
Diky za odpovede
Guisseppe napísal:Takže jediný dôvod prečo nie 318i je výkon?
garant napísal:no napriklad zivotnost turba 150az 200 000 km
cerpadlo tak iste
vaha vzduchu
trisky
zhavyce
spojka
termostat
a kludne aj tlmice a brzdy ,silembloky
vsedko sa ma menit ako sviecky na benzinaku je to jednoducho ich zivotnost aspon tak odporuca vyrobca .
Aj na fore sa stym stretne pri problemoch .
Ked si to popocitas je to minimalne tolko ak ne viac zalezi kde ti to robia
nech mapise aspon jeden co ma cez 300 000 a nema to menene .