... všetko o BMW ...
Jao napísal:Ahoj,
Ja to momentálne tiež tak používam. Mám diamant na štartovanie, ale otvoriť dvere nemôžem - vybitá baterka v kľúči. Mám ale iný kľúč z bývalej 7-mičky spárovaný s centrálom a používam ho len na otváranie. Na štartovanie nejde jednak kvôli inému výbrusu a hlavne kvôli inému imobilizéru.
Chcem ale skočiť do BMW a objednať si pre istotu druhý kľúč. Keď mi ho dodajú, v prvom diamante vymením baterku a budem mať kľúče dva.
Sú nasledovné možnosti
Klúčom z iného auta po spárovaní vieš ovládať centrál, ale nevieš štartovať - iný imobilizér.
Klúčom s dobrým imobilizérom vieš štartovať aj s vybitou baterkou v klúči, ale nevieš ovládať centrál.
Klúčom s baterkou a imobilizérom nemáš žiadny problém, až kým Ti EWS nevyhodí chybu 7669 ako v mojom prípade :-)
Takže buď to máš ako ja, alebo nemáš šedý kľúč spárovaný s autom.
Tu máš postup na spárovanie:
1. odomkni auto
2. sadni dnu a zavri dvere
3. daj kluc do zapalovania a otoc ho do polohy I. maximalne na 5 sekund
4. vyber kluc zo zapalovania
5. stlac tlacidlo odomykania a drz ho stlacene
6. stale drzis stlacene tlacidlo odomykania a zaroven druhou rukou stlac trikrat kratko zamykanie
7. pusti tlacidlo odomykania
8. auto by malo odmknut a zamknut dvere ako potvrdenie sparovania
ak chces sparovat viacej klucov.. zopakuj postup od bodu 5 do 30 s od posledneho kluca
Inak dnes mi má doraziť nová baterka (z Moravy lacnejšie aj s dopravou), tak som zvedavý či poriešim to EWS.
starML napísal:Začni s tou baterkou. Podle mne už je tak vytrápená startováním, že už není dostatečné napětí na komunikaci EWS-DDE natož na otevření vstřikovacích ventilů.