... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
marius210
Autor témy
Auto: e53 3,0d
Kraj: Prešovský

E87 oklamanie zatazoveho snimaca

Sobota, 2. Februára 2013, 22:37

caute vsade som hladal ako oklamat zatazovy snimac v sedacke a nikto mi neporadil preto dufam ze sa nenahnevate ak sa opytam ci je mozne opravit resp oklamat tento snimac aj v e87 lebo vsade pisu iba starsie modely. na nete som nasiel aj tento odkaz co vy na to?

http://www.airbaglightoff.eu/bmw-1-seri ... t-51-p.asp

Pietro_SK
Auto: F20 118d
Kraj: Bratislavský

Re: oklamanie zatazoveho snimaca v e87

Pondelok, 4. Februára 2013, 13:05

na co to potrebujes? kvoli pasom resp. nepriputavaniu sa povedzme v meste? nie je jednoduchsie vziat z nejakeho srotu tu "sponu" /sorry, netusim, ako sa tomu nadava/ z pasu a strcit ho tam? pripadne normalne zapnut pas a sadnut si tak? Viem, ze som ti moc neporadil, len ma zaujima dovod takehoto "ojebavatka"... cista zvedavost...

marius210
Autor témy

Pondelok, 4. Februára 2013, 16:59

sorry zle som to napísal...svieti mi na palubaku airbag + pasy. Vsade pise ako to oklamat ale nikde nieje pre novsie modely. ja mam zo snimaca tri kable a nie ako popisuju pri e46. resp neviem ci to mozem urobit ako oni, takisto zo snimaca mi idu ine farby ako pri e46. pisal som aj tam no nikto mi neodpisal, preto som zalozil tuto temu. vymena snimaca je pracna zalezitost proto by som to chcel riesit takto.

TomLebarV
Auto: BMW E81
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Mája 2013, 16:05

Caute. Tiez mam tento problem. Kratko po kupe som bol s autom v servise lebo mi nefungovala zvukova signalizacia bezpecnostnych pasov. Predchadzajuci majitel tvrdil ze si to nechal zablokovat v danom servise, kotory som navstivil. Pracovnik servisu auto napojil na diagnostiku, no po ukonceni programovania sa na palubnom pocitaci rozsvietili kontrolky airbagu a nezapnuteho bezpecnostneho pasu. Povedal mi az sa zastavim na druhy den ze mi nanovo vlozi udaje ako boli povodne od vyrobcu. Na druhy den asi hodinu trvalo kym vlozil vsetky udaje. Zvukova signalizacia nezapnutych pasov sa obnovila no funguje iba obcas. Kontrolky airbagu a pasov mi svetia neustale. Povedal mi ze zatazovy snimac v spolujazdcovej sedacke je nefunkcny.

Vieti mi prosim poradit? Velka nahoda ze snimac odisiel po diagnostyke alebo je mozne ze bolo odstranene aj hlasenie airbagov. Mam teraz nefunkcny system airbagov v aute? :?
Naposledy upravil/-a TomLebarV v Štvrtok, 5. Septembra 2013, 17:22, upravené celkom 1 krát.
Obrázok

//M//120
Auto: 120d M packet
Kraj: Bratislavský

Streda, 29. Mája 2013, 06:41

Ahojte,
záťažový snímač v spolujazdcovej sedačke je klasická choroba bmw. Ja som akurát včera riešil tento problém lebo sa mi tiež rozsvietil airbag. Mne to cez diagnostiku elektrikar vypol a povedal že som mal povytiahnutý kábel na volante z bagu (keď som si menil volant asi vtedy som to zle založil). Ale podľa toho čo mi povedal, že keď je záťažový snímač v prdeli a svieti bag tak nefungujú bagy v rámci celého auta.

marius210
Autor témy

Piatok, 31. Mája 2013, 15:42

mne to odstranili cez diagnostiku, na palubovke uz nesvieti chybove hlasenie, no ked sedim s nezapnutym pasom zaznie zvukova signalizacia len obcas. TIEZ BY MA ZAUJIMALO, CI SU AIRBAGY NEFUNKCNE.

TomLebarV
Auto: BMW E81
Kraj: Žilinský

Sobota, 3. Augusta 2013, 14:48

Vyriesene :mrgreen:
Odpojil som decku a na konektor pripojil SBM modul. Po vymazani na diag. chyba zmizla. Na spolujazdcovej sedacke je vypnuta kontrolka nezapnuteho pasu a tiez gonganie. „Gong” na strane vodica je funkcny.
Modul + postovne 48€ a vymazanie chyby 5€.
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný