... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

G_POWER_M5
Autor témy
Auto: E90 330d
Kraj: Banskobystrický

BMW automat vs manualA

Štvrtok, 17. Januára 2013, 14:40

Zdravim bmw fanatici.Mam dilemu . Znamy mi vravi ze ked ja jazdim na automate v manualnom rezime a radim v najnizsich otackach ako sa len da zevraj mam o 20% vacsiu spotrebu ako kebyze mam v Dcku.Co je natom pravdy? mam vzdy jazdit len v D?Alebo to je to iste.

Užívateľov profilový obrázok
chefino
Auto: E60 530xd LCI
Kraj: Bratislavský

Re: BMW automat vs manualA

Štvrtok, 17. Januára 2013, 15:34

Hlavne načo máš automat, keď si chceš radiť sám ... :roll:

chip
Kraj: Zahraničie

Piatok, 18. Januára 2013, 13:38

Co je na tom pravdy zjistíš tak, že si tu spotřebu jednoduše porovnáš :wink:

G_POWER_M5
Autor témy
Auto: E90 330d
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 18. Januára 2013, 20:27

Tak automat=luxus a manual=sportova jazda.

matooo
Kraj: Košický

Nedeľa, 27. Januára 2013, 23:04

G_POWER_M5 napísal:
Tak automat=luxus a manual=sportova jazda.

a v com je ta sportova jazda? ze preradis o 0,5s pomalsie ako automat???
uz sa konecne spamatajte v dnesnej dobe uz je automat natolko sportovy ze manual je zbytocna otrava (to zatial pochopili iba amici)
D rezim = normalna jazda
DS rezim = sportova jazda (vyuziva sa cele otackove spektrum)

co sa tyka tej spotreby tak je to velmi tazko meratelny udaj z velmi jednoducheho dovodu
ked clovek radi rychlosti pri 1500ot tak po preradeni na vyssi kvalt otacky spadnu az pomaly k volnobehu a potom sa motor musi viac namahat aby auto rozbehol = zerie viac nafty percentualny udaj si odpustim je to nemeratelna zalezitost!
bezne automat radi okolo 2000 - 2500ot ale to ovplyvnuje vela faktorov ako zataz motora na kolko je stlaceny plynovy pedal atd...
podla mna najidealnejsie je auto rozbehnut normalnym sposobom co ja viem plyn do 50% a naskladat tam najvyssi pr. stupen co to zvladne a plynulo udrziavat rychlost
otacky udrziavat zhruba na urovni max tociveho momentu

chip

Pondelok, 28. Januára 2013, 06:54

Sportovní jízda asi myslel jako bez ztrát výkonu, hydroměnič nikdy nebude mít takovou účinnost jako suchá spojka. O rychlosti přeřazení snad nemá smyl diskutovat neboť automat dle principu funkce plynule přechází z jednoho kvaltu na další, čili bez přerušení přenosu momentu na kola. Co je ale u automatu pomalejší je reakce na podřazení, např než kickdown pochopí, co se po něm chce, tak to chvilku trvá, než podřadí o ty dva stupně. V tomhle je manuál mnohem rychlejší. Dále občas může být chování kickdown nežádocí, např. když chci plně akcelerovat na daný převodový stupeň apod.

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:16

nechapem naco je dobre podtacat motor... bmw ma inteligentne prevodovky a BC si vie sam vyhodnotit kedy radit...ak hladkas plyn tak sa automat sprava tak isto a ide na spotrebu...a ked automat podradi tak nato ma dovod to je moj nazor ja manual pouzijem jedine v tom pripade ked chcem zivsie jazdit a chcem si tam podradit pred predbiehanim a necakat na reakciu kick downu :) ale nie tak ze budem auto dusit na 1000 otackach a verit ze spotreba bude nizsia ako na 1500

matooo

Sobota, 2. Februára 2013, 17:15

kickdown ako taky samozrejme ale treba si aj uvedomit ze sofer ked ide predbiehat tak si toho je predom vedomi ze treba podradit
ale automat tuto info nema ako si uvedomit uvedomi si ju az v momente ked clovek da plynovy pedal na podlahu a v tej chvili az automat dostava pokyn na podradenie ale to trva 1s
kolko casu potrebujete na preradenie manualom? stlacam spojku preradujem na nizssi kvalt a nasledne pustam spojku by som povedal ze to bude asi viac ako 1s
a uz by som neriesil nejaku sportovu jazdu lebo k nej treba hlavne sportove auto

chip

Sobota, 2. Februára 2013, 20:09

Jo, ale to podřazení si člověk udělá dopředu, ještě před tím než šlápne na plyn. To u automatu nejde. A pokud chci přeřadit rychle, tak mi to zabere rozhodně míň času než tady píšeš.

Sportovní jízda to je samozřejmě široký termín, to není jen F1 [-X

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 2. Februára 2013, 22:46

Kickdown treba pužívat iba sem-tam, na to ten automat neni stavany a velmi rýchlo sa potom poberie do p....

Automat je pohodicka pre tých ktorý na to maju, ci už sa to týka spotreby alebo opráv.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

matooo

Nedeľa, 3. Februára 2013, 11:37

2Peped: auto aj s automatom je v zaruke (5rokov/150000km) cize absolutne ma nezaujima ci to ten hydromenic ma alebo nema rad odide zavolas asistencnu sluzbu auto odtiahnu do bmw a vymenia co treba jazdis dalej

a dalsia konverzacia nema cenu lebo ste jak male deti kazdy si musi presadzovat svoju pravdu ja to zhrniem konkretne pre prvy prispevok a len co sa tam dotycny dotazuje:

G_POWER_M5 napísal:
Zdravim bmw fanatici.Mam dilemu . Znamy mi vravi ze ked ja jazdim na automate v manualnom rezime a radim v najnizsich otackach ako sa len da zevraj mam o 20% vacsiu spotrebu ako kebyze mam v Dcku.Co je natom pravdy? mam vzdy jazdit len v D?Alebo to je to iste.

vynuluj palubny pc a jazdi jednu nadrz len manualnym radenim potom natankuj znova plnu a jazdni celu nadrz len automat porovnaj spotreby / najazd na rovnaky objem paliva a mas vysledok co sa ti viac oplati
ziadne dalsie teorie su zbytocne a da sa povedat ze nezmyselne ](*,)

ps.: vysolit 100t za automat a este presviedcat auto pakou aby slo dakujem pekne

pedro299
Auto: BMW E38 2001
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 3. Februára 2013, 14:35

matooo napísal:
2Peped: auto aj s automatom je v zaruke (5rokov/150000km) cize absolutne ma nezaujima ci to ten hydromenic ma alebo nema rad odide zavolas asistencnu sluzbu auto odtiahnu do bmw a vymenia co treba jazdis dalej

a dalsia konverzacia nema cenu lebo ste jak male deti kazdy si musi presadzovat svoju pravdu ja to zhrniem konkretne pre prvy prispevok a len co sa tam dotycny dotazuje:

vynuluj palubny pc a jazdi jednu nadrz len manualnym radenim potom natankuj znova plnu a jazdni celu nadrz len automat porovnaj spotreby / najazd na rovnaky objem paliva a mas vysledok co sa ti viac oplati
ziadne dalsie teorie su zbytocne a da sa povedat ze nezmyselne ](*,)
.
ps.: vysolit 100t za automat a este presviedcat auto pakou aby slo dakujem pekne

Hlavne celá táto téma je zbytočná,vlastne ako všetky príspevky od G Power M5,ktoré absolútne nikam nevedú a človek z nich má pocit ako by ich písalo pubertalne dieťa.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

gabikh

Nedeľa, 3. Februára 2013, 22:06

neviem ci sa mam smiat alebo plakat ... keby ten automat nato stavany nebol, tak by tam ten kick down spinac neexistoval ... podla mna si napisal uplnu hlupost, ale nech sa vyjadria skusenejsi ktory do problematiky automatickych prevodoviek vydia viacej ...ale podla mna s napisal uplnu volovinu ... to mi pride presne ako to ked niekto tvrdi ze vytac auto je hovadina a ze to nici motor ...na svojom starom aute som bezne denno denne jazdil tak ze som preradzoval tesne pod obmedzovacom otacok, spravil som s nim 350 000 km a motoru sa zazrakom nic nestalo
Peped napísal:
Kickdown treba pužívat iba sem-tam, na to ten automat neni stavany a velmi rýchlo sa potom poberie do p....

Automat je pohodicka pre tých ktorý na to maju, ci už sa to týka spotreby alebo opráv.

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 3. Februára 2013, 23:31

gabikh napísal:
neviem ci sa mam smiat alebo plakat ... keby ten automat nato stavany nebol, tak by tam ten kick down spinac neexistoval ... podla mna si napisal uplnu hlupost, ale nech sa vyjadria skusenejsi ktory do problematiky automatickych prevodoviek vydia viacej ...ale podla mna s napisal uplnu volovinu ... to mi pride presne ako to ked niekto tvrdi ze vytac auto je hovadina a ze to nici motor ...na svojom starom aute som bezne denno denne jazdil tak ze som preradzoval tesne pod obmedzovacom otacok, spravil som s nim 350 000 km a motoru sa zazrakom nic nestalo

Ked som vedel že pojde automat z mojho auta von, tak som ho vobec nesetril a v jednmom kuse som to tam jedbal - ten kick down a za chvilu zacala dvoja cukat a to sa mi stalo s dvoma automatmi. Nemuselo to byt preto ale tak som si to spojil, do vtedy uplne v pohode. Este dodam že vzdy to bolo s teplym olejom v prevodovke, nikdy nie za studena. Tak preto mam taky nazor na vec, i ked to mohly byt v oboch pripadoch splet nahod, kto vie.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

gabikh

Pondelok, 4. Februára 2013, 11:05

no neviem ak vravis o e36tke, tka ber v uvahu aj to, ze predsa len to uz nieje najmladsi kusok ved uz je to 23ti rok od zacatia ich predaja, takze jednak prevodovka mala uz svoj vek, zrejme aj svoje kilometre a uz ani nespominam to ze technologie za tie roky napredovali raketovou rychlostou...takze rovnat prevodovku vyvinutu v deväťdesiatych rokoch s prevodovokou 21 storocia je si myslim troska bezpredmetne....
Peped napísal:

Ked som vedel že pojde automat z mojho auta von, tak som ho vobec nesetril a v jednmom kuse som to tam jedbal - ten kick down a za chvilu zacala dvoja cukat a to sa mi stalo s dvoma automatmi. Nemuselo to byt preto ale tak som si to spojil, do vtedy uplne v pohode. Este dodam že vzdy to bolo s teplym olejom v prevodovke, nikdy nie za studena. Tak preto mam taky nazor na vec, i ked to mohly byt v oboch pripadoch splet nahod, kto vie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní