... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
laky27
Auto: BMW 525 Touring (e39
Kraj: Košický

Re: E39 Ventilátor kúrenia nejde vypnúť

Štvrtok, 31. Januára 2013, 06:24

Poradte ako na to... mechanicke veci to hej ale v elektrike som uplna lama... resp viem ze treba nieco napojit na nieco... predpokladam ze ten 5kolik hodit rovno na stavu....Ci?? Ak teda, tak co s cim? Dakujem za vsetky cenne rady :)

Este jedna otazka, kde najdem poistky 75 a 76??? treba davat dole kastlik??

laky27

Štvrtok, 31. Januára 2013, 11:07

Vyriesene :) Prave som sa do tho pustil cez obednajsiu prestavku a ide mi to konecneee... aky som stastny jak maly chlapec :) :) kazdopdane pozrel som poistky 75 a 76... vytiahol kukol, vsetko OK, dal naspat... Potom som zhodil to koleno na naduch vzduchu od kabinoveho filtra na soferovej strane a nahmatal som ventilator, pootacal nim hore dole a voala, opat opat fukam v aute :D Kazdopadne mam pocit, ze navine bol urcite jezko. Dal som noveho meyle, chvilu vsetko islo no hned odisiel aj ten. A po dani dalsieho noveho jezka od FEBI ani len neskrtlo. Predpokladam ze nejakym sposobom sa ten ventilatorik zasekol v nejakej mrtvej polohe co sa tyka uhlikov a trebalo s nim troska manualne pohnut... Tot moja skusenost a nazor, mozno niekedy niekomu pomoze :)

Ale aj tak nie je vsetko zlato co sa ligoce... Zrejme po dlhsej prestavke ventilator ide ale huci. Ked som to nahmataval od motora nahmatal som aj ten stred. Myslite keby som to tam striekol, bude fajn?

laky27

Štvrtok, 31. Januára 2013, 19:21

Takze najnvsi poznatok:
s fukanim to mam na striedacku! ide ide ide a potom nic... kym netuknem do ventilatora cez ten prieduch od motora tak mi bude stat ne veky. Ked s nim potocim, ventilacia sa hned chyti po nastartovani. Fuka az kym si to zas nerozmysli, potom musim potocit s vent znova. Btw, kedze som vedel nahmatat tie uchyty kde tie ventilatoriky drzcia, zobral som WDcko a dlhsiu malu hadicku az kym som sa nedotykal tych uchiteni a som to tam nastriekal... ale zrejme mi to nepomohlo a ani nepomoze... :/ treba menit ventilator alebo sa s tym este da nieco robit??

rancsodavid
Auto: lancia kappa 2,4jtd
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 31. Januára 2013, 20:05

vyber ventilator,asi musis menit uhliky,precistis komutator a funguje dalej.len aby si vedel co je komutator pridam fotku.sice je to starter ale je to jedno.bordel bude medzi tie medennymi kontaktmi. http://www.norik.sk/cid/660/Ventilator
Prílohy
images.jpg
images.jpg (10.25 KiB) 1153 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní