... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

aniel1
Autor témy
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

help kurenie E60 neviem si rady

Pondelok, 28. Januára 2013, 18:26

ahojte chalani. Potrebujem radu resp. pomoc. Mam takyto problem. Moj bawo mi slabo kuril a motor sa hrial max. na 64stupnov. Tak ako aj ostatni co mali problem tu na klube dal som vymenit hlavny termostat a EGR termostat plus novu chladiacu kvapalinu. Auto sa mi konecne sice po dlhsej ceste zohrialo na 90 stupnov (vonku bolo v tom case -6 a fukal strasny vietor.Pocitova teplota bola -15) a zacal aj kurit. Ale vsimol som si ze ked som potom isiel do mesta tak teplota klesla na 80-82stupnov. Ale najviac ma preklavapila teplota ked som cakal v aute na svoju malu a motor mi bezal v kuse cca 20 minut a teplota klesla na 77 stupnov a poviem pravdu ani nefukal nejaky horuci vzduch....neviem co dalej....pls poradte mi co mam este urobit ....uz si neviem rady. ...info o aute: E60, 530 XD LCI r.v.2007....Dakujem vam vsetkym za pomoc a cenne rady:-)....ma to tak byt?....alebo kde moze byt problem....?

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: help kurenie E60 neviem si rady

Utorok, 29. Januára 2013, 11:27

je to ok,ak stojíš na mieste a kuriš tak teplo odoberaš motoru a teplota može spadnuť na 77st,motor ide na volnobeh 650ot. a nevyrobí tolko tepla ako za jazdy to je jasne,mne to robí bežne,ale ako sa rozbehnem hned je tam kde má byť......to kurenie,si daj pretestovať či je na radiatori teplota ako má byť......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Užívateľov profilový obrázok
eEDOo
Auto: BMW E61
Kraj: Žilinský

Utorok, 29. Januára 2013, 12:56

mas webasto?

ak ano skus sa pozriet ci ho mas aj funkcne.
Mne sa pusta aj same ako prihrev motora pri takychto velkych mrazoch.
(tj. ked nastartujem tak sa same pusti a pomaha motoru rychlejsie sa zohriat. A sa mi zda, ze sa pusti aj ked teplota motora klesne pod urcitu hranicu)
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

aniel1
Autor témy
Auto: BMW 525XD,
Kraj: Košický

Utorok, 29. Januára 2013, 19:52

chalani dik za radu....webasto nemam:-(....da sa to prekontrolovat diagnistikou?...resp.co povedat v servise nech premeraju teplotu riadiatora?....Jeden chlapik mi povedal ze mam vymenit jezka kurenia....ma na to vplyv..? dakujem:-)....priznam sa ze ani neviem co ten vlastne jezko kurenia robi:-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných