... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

lazo19
Autor témy
Auto: VW Passat CC
Kraj: Košický

Poradte pri kupe F30 vs F10

Nedeľa, 27. Januára 2013, 17:47

Zdravim vsetkych baworakov :smile:

Mam par otazok a potrebujem od skusenych uzivatelov keby mi vedeli poradit. Kedze prvy krat kupujem pouzite auto zo zahranicia (Z Nemecka by som chcel).

1. VIN mi ma poskytnut predavajuci a kde si mozem overit ci neni kradnute a skutocne km? Lebo tu co mate som nasiel na starsie modely.
2. Velka dilema je medzi 320d F30 a 530d F10 viem ze ich nemozem porovnat su odlisne motory... len mi povedzte ci je to velky rozdiel medzi nimi ci mi stoji za 530d dat o 8.000+EUR vyssie.
3. Prevodovky sa kazia? Alebo kazi sa nieco na tych autach? Predsa by som to auto chcel mat na dlhu dobu a chcel by som ho čipnuť. To auto bude mat maximalne najazdene 25.000km.
4. Chcel by som velmi M-paket keby malo, ale je ich dost malo v tej cene co si mozem dovolit. tak otazka znie ze ci poznate kto predava tie dielce a kolko by ma to stalo.

A som za kazdu radu... rad sa nieco nove naucim :smile:

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Poradte pri kupe F30 vs F10

Nedeľa, 27. Januára 2013, 18:12

1.vin si prever u BMW, co sa tyka servisnej historie..existuje aj nejeka medzinarodna databaza kradnutych aut, ale neviem teraz najst link
2.320d F30 a 530d F10 su naozaj velmi odlisne auta. Agilita hovori v prosech F30, komfort a moznost vybavy jednoznacne v prospech F10. Je na tebe na co to auto chces. Ja mam F10 530d a je to zdaleka najlepsie auto, ake som zatial mal a jedno z naj z tych ktore som mal moznost "testovat"
3. Prevodovky su zatial jedna velka neznama. ALE! Vseobecne zatial so som vykumal plati, ze GA8HP40Z [pouziva sa v R4 diesloch a slabsich bezninoch] sa kazi viac ako GA8HP70Z [pouzita v silnejsich motorizaciach vratane 530d].
Odporucam kupit auto, ktore je este v zaruke aby si mal istotu, ze je v 100% stave a zaruku si eventualne predlzit. Nie je to ani nahodou lacne, ale proste sa vozis a nic neriesis...co je pocit na nezaplatenie. :) Ked na to mas, tak si ten pocit dopraj. Behat s autom po serivsoch, ci po forach pytat rady - to vie cucat nervy a cas.
4. Na M-paket sa uplne vyser. JE pravda, ze tie auta su s nim krajsie, ale su omnoho zaujimavejsie moznosti vybavy do tychto aut ako m-paket. Cize riad sa podstatnejsimi vecami, ako paketom. NAviac ten sa da vzdy dorobit, ale dorabat veci typu HUD, ACC, ci kamery to je uz uplne ina kava..

Isiel by som do F10 - tie moznosti vybavy v nej su fantasticke a krasne je v tom citit kam sa uz autmobilovy priemysel za posledne roky pohol...
vela stastia!
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Joey
Auto: BMW 320d E90 2006
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 27. Januára 2013, 21:10

Ja by som tiež išiel do F10 bez váhania. Neviem že o kolko narástla F30 oproti E90, ale už vtedy som skoro lutoval že som nešiel vtedy do E60. Rada 5 je úplne iné auto. Zas nehovorím že s E90 nie som spokojný lebo som ale ajtak keď môžeš si dovoliť aj F10 tak jednoznačne choď do toho.
NOW: BMW320d E90
EX: BMW318d E46 M47N

lazo19
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 14:13

Diki chlapi

1. Este mi povedzte ked ziskam VINko viem ist do BMW predajne a im poskytnem VIN a on sa mi vie pozriet aku vybavu ma to auto aj ked to auto je z nemecka? Ako nemcina mi ide celkom dobre, ale predsa po slovensky by ma viac potesilo :)

2. Ohladom tej zaruky mi este povedz ja to auto budem kupovat nie starsie ako 2012. Ako predajca musi mi dat nejaku zaruku ci nie? A ta zaruka plati aj v autorizovanych bmw servisoch na SR?

3. A este mi povedz aku mas spotrebu?

4. A internet mas v nom? Ked hej tak si skusal to zapojit cez android mobil a pocuvat si radio cez internet? Ze vraj len Iphone je kompatibilny.

voMacK

Pondelok, 28. Januára 2013, 17:11

1. vybavu si pozries aj na nete, napr tu: http://www.bmwvin.com

2. zaruka plati klasicky dva roky. Ak kupujes auto starsie tak mas smolu. Zaruka sa da predlzit len pocas platnosti zaruky. Zaruka napr od bazaru ti je na dve veci.

3. mam spotrebu 7.9

4. internet v aute mam, ale jednak to povazujem za kokotinu a po druhe to ma problem fungovat na slovensku, cize zatial som nejako blizsie neskumal ako to rozbehat. A hlavne - vobec ma to nelaka. V mobile mas internet omnoho dostupnejsi a lepsie sa ovlada.

Este k otazke na zaciatku ci sa oplati si priplatit za F10 - podla mna ano..ja by som si priplatil. [vlastne - ja som si aj naozaj za F10 priplatil :mrgreen: ]
-- P.R.

lazo19
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 17:35

voMacK napísal:
[vlastne - ja som si aj naozaj za F10 priplatil :mrgreen: ]
... :D

1. Este mi povedz prosim ta cez ake stranky si hladal auto? Ja pouzivam len mobile.de

2. A je nejaky typ z tvojej strany aby si mi odporucal "ze toto maj v aute, lebo je to velmi uzitocna vec" ... ze nieco ta napadlo "do prdele som mohol este si do toho dat aj..." ci nic take vsetko dokonale? :smile:

PetoK
Kraj: Žilinský

Pondelok, 28. Januára 2013, 17:39

Ak chces auto na caste cestovanie a dlhe trasy, a mas na to budget,co tak zvazit aj sedmu F01 ?

lazo19
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 17:49

neviem neviem ... uz je to velka tlusta krava. Za 4roky som na svojom passate CC najazdil 125.000km, ale uz teraz tolko nejazdim je to viac v meste povedz me 90percent v meste... samozrejme sa stava ze budem casto na cestach ale co mi doda viac 7bmw narozdiel od 5? okrem toho ze je to hovado velke.
A druha vec: moja priatelka tiez bude jazdit to auto uz teraz ma panicky strach na tu 5 co chcem kupit a nie este 7 rovno ju šlak trafi...

voMacK

Pondelok, 28. Januára 2013, 18:13

na sedmu by som sa vykaslal..zbytocne velka krava. JA jazdim na F10 40tis km rocne a vobec sa nestazujem Prave naaopak - to auto je perfektne.

do mesta ber radsej 3er..parkovat s 5m dlhou F10 nie je ziadna slast..ja kebyze nemam vyhradene parkoviska..tak by ma aj jeblo :mrgreen:

z nevyhnutnej vybavy pre F10 vyberam:
- xenony
- automat
-ohrev sedaciek [aspon prednych]
-sedacky ak nie komfortne, tak aspon sportove..ale komfortne su 100x lepsie :)
-Head Up display
-bluetooth
-velku navi

co odporucam:
-hlasove ovladanie
-radarovy tempomat [ak jazdis vela dialnici; ja to nemam ale hodilo by sa to]
-vzduch podovzok [aspon EDC, alebo rovno komplet cize aj dynamic drive + adaptive drive]
-komplet kamerovy system [jedna vzadu, 2 bocne a 2 "zhora"]
-soft close [vec ktora na papiery posobi cajovo ale v skutocnosti je to super]
-elektronicky ovladany kufor [seriovo je len otvaranie..zatvarat musis rucne]
-webasto..
- a ine podla chuti :)
-- P.R.

lazo19
Autor témy

Pondelok, 28. Januára 2013, 18:37

este si mi neodpovedal ze kde si hladal auto na akych strankach? Ja poznam len mobile.de
Co sa tyka dlzky auta nevidim v tom problem viem sa prisposobit, ale priatelka uz nie 5 bawo je taky dlhy ako moj passat CC takze to je f pohode.

voMacK

Pondelok, 28. Januára 2013, 18:41

ja som pozeral len na mobile.de a potom http://www.bmw.de v sekcii jazdenych aut
F10 ma 4899mm na dlzku, co je o nieco viac ako ma CC, a F10 je aj sirsia..ale sak ty si snad rozumies :)
-- P.R.

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Pondelok, 28. Januára 2013, 19:07

choď do f10,aj f30 je super auto, ale ak máš na f10 tak neváhaj, potom sa budeš biť po hlave :)
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

voMacK

Pondelok, 28. Januára 2013, 22:13

este jeden argument, ktory hovori jasne v prospech F10 - interier!
Ono nevravim, ze v F30 je zly, ale oproti F10 mi pride tak o dve triedy menej kvalitny a vyrazne menej luxusny.
Ked porovname 3er, tak faktom, ale ostava, ze F30 oproti E90 vyrazne narastla vo vsetkych smeroch [na dlzku az o 90mm, pricom vaha sa znizila o 40kg]; ale mna osobne ten interier co do kvality sklamal. A nie som sam.
-- P.R.

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 28. Januára 2013, 22:27

ako pise runder, ked mas na f10, urcite nekupovat f30. nevidim ziaden rozumny dovod kupovat o triedu nizsie auto. jedine, ze by si tak velmi miloval priatelku a kvoli nej kupil mensie [-X :mrgreen:

5tka je podla mna velkostou tak akurat, ani velka, ani mala (zvnutra). zvonka je trochu dlhsia ale to sa ti vrati v podobe dobrej stability a paradnemu podvozku :thumbup:

gusto
Auto: 325ti
Kraj: Trnavský

Streda, 30. Januára 2013, 18:06

Ak bude jazdit prevazne mesto, skor by som bol za F30. Za rovnake prachy si kupi novsie auto s lepsou vybavou a mensim najazdom. 320d Sport alebo Luxury s automatom je fantasticke auto, a jazdil som uplne vsetky mot. verzie F30 a takmer vsetky F10 :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných