suchtoxxl napísal:.... ak by ste boli niekto velmi ochotny,ze by ste mi pomohli to prelustit
Kód má formát xxyyzz, kde xx je díl vykazující chybu, yy vyjadřuje druh chyby a zz je četnost chyby v 16-ti bitovém kódu. Takže :
8d8800 - 8d - Signal AGS : Telegrammfehler oder kein Telegramm, ungültiger Arbeitsbereich, sporadischer Fehler, 0 malUkazuje na chybu v komunikaci s automatickou převodovkou, hodnoty jsou mimo pracovní rozsah, jedná se o sporadickou závadu a nikdy více se neopakovala. Takže např. jsi měl odpojenou baterku a zapnul jsi klíček a chybové hlášení je zapsáno.
c78123 - C7 - Tank-Hebelgeber 1, Kurzschluss gegen U-Batt, sporadischer Fehler, 35 malC7 je palivové čerpadlo, ale u benzíňáka, Ty máš tds. Tak to by mělo být něco se 4 válcem (c7 Misfire, Cyl#4) a nebo katalyzátorem (Catalitic convertor efficiency Cyl #4-6). A teď si vyber, kde nebo co zkratuje na kostru, jedná se o sporadickou závadu, která se ale opakovala 35 krát. Co lambda?
Takže jsem projevil dobrou vůli, ale dopídil jsem se témeř bezcenné informace. Takže další kódy bez další specifikace :
83C22d - Drive-by-wire throttle, emergency air position test, error idle speed controller
be4828 - EVAP reed switch not closed
d78123 - CAN timeout
Takže před dvěma měsíci tam žádné chyby nebyly a nebo je diagnostika nenašla = těžko soudit. Ale vzhledem k jejich četnosti opakování 32+13, 32+8 a 32+3 krát by jsi měl nějakou diagnostiku navštívit. Pokud budeš chtít do toho skrytého chodit, tak jen proto aby jsi zjistil, jestli je tam nějaká závada zapsána. Ideální stav je 000000, tedy že žádná porucha zapsána není. Ale to se Ti stane akorát při odjezdu z diagnostiky. Stačí, aby Ti auto chcíplo při odjezdu z křižovatky a načte se porucha, kterou přece nebudeme řešit.