... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kompre
Autor témy
Auto: ex E90 325i
Kraj: Žilinský

problem xdrive + DSC?

Utorok, 20. Novembra 2012, 12:26

Zdravim auto mi hlaskovalo tuto chybu (obrazok), nemate niekto s xdrive s tymto skusenost? Auto stalo asi 2 a pol tyzdna, bola tam len rezerva (dojazd 50km).
Neslo nastartovat tocilo a potom vyhodilo tuto chybu. Zamkol som auto, odomkol a nastartoval na prvy sup, ale stale sa objavovala hlaska. Prisiel som na pumpu zhasol motor natankoval nastartoval a odvtedy nic.

najprv som myslel, ze by to mohol byt dorabany imobilizer od Mety ale to sa mi nezda.
ani rezervou to nebude jedine tym statim? neviem

vdaka za pripadne odpovede
Prílohy
IMAG0363.jpg
chyba
IMAG0363.jpg (97.65 KiB) 2855 zobrazení

kompre
Autor témy

Re: problem xdrive + DSC?

Utorok, 20. Novembra 2012, 12:34

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=294873

tak som pouzil uja googla a snad to je len tym dlhsim statim a nejakym poklesom napatia alebo podobne.

kompre
Autor témy

Štvrtok, 29. Novembra 2012, 22:35

tak dnes opat :( zamknut odomknut a zase vsetko sklapalo a to som autom cez den jazdil (jazdenie kazdy den), az vecer ked som isiel z prace tak sa to objavilo. skusim este nabit baterku cez vikend, ale neviem co dalej s tym

Creoon
Kraj: Bratislavský

Sobota, 1. Decembra 2012, 11:32

kompre napísal:
tak dnes opat :( zamknut odomknut a zase vsetko sklapalo a to som autom cez den jazdil (jazdenie kazdy den), az vecer ked som isiel z prace tak sa to objavilo. skusim este nabit baterku cez vikend, ale neviem co dalej s tym

Ja som mal Metu dorabanu na inom aute Opel Astra Twintop a poviem ti ze ked som stal dlhsie tak to papalo baterku. Menil som 2x za 2 roky. Potom som kupil novu Start Stop bateriu a bolo po probleme. 2 Baterie za 2 roky a obe mali poskodene clanky pritom boli v zaruke. Nemas este nejaku dorabku? Zosik atd. Radio ...

Skus dat uplne inu bateriu a uvidis. Ak to nebude aspon mozes vylucit.

hansm5

Sobota, 1. Decembra 2012, 12:15

kompre napísal:

mel jsem slabou aku a hlasilo to chybu jako tobe-dal jsem uplne novou a stale hlasilo :roll: dokud se nenahrala pres diag.ze je dana nova aku,tak si auto stale myslelo ze je aku spatna.takze diag.a smazat chyby. :?

kompre
Autor témy

Sobota, 1. Decembra 2012, 13:30

Bateria ma 3 roky, praveze posledne 2 tyzdne som auto pouzival kazdy den, niekedy obden, sice je pravda ze vacsinou kratke trasy do 10, 20, 30 km.

Dorabane neni nic dalsie. Vyskusam ju poriadne nabit. Ak to nepomoze vymenim a skusim sa nasledne spytat aj na ten vymaz cez diagnostiku.

Diky moc za rady.

edit: Zabudol som uviezt ze v Bavaria-Lamac to predchadzajuci majitel riesil, kedze aj jemu sa to uz par krat stalo a povedali mu po kontorle auta, ze nic nenasli, ze to ma este odsledovat a pripadne sa zase zastavit.

PS. Uz ked sme to nacali mate nejaky napad na znacku kvalitnej baterie za rozumnu cenu? (napr. Bosch, alebo radsej nieco ine?)

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 2. Decembra 2012, 09:25

ahoj

co sa tyka baterie tak zalezi ci mas Start/stop system - v pripade ak ano tak tam musi ist AGM gelova bateria... to su najvykonejsie baterie. Ak chces napis mam tie baterie

kompre
Autor témy

Nedeľa, 2. Decembra 2012, 10:52

start stop praveze nemam, skusim ju nabit zmerat a hodim ju na zatazovy test a ak je kaput ozvem sa do spravy.

kompre
Autor témy

Utorok, 15. Januára 2013, 15:48

Zdravim tak po servisnej prehliadke mi bolo povedane, ze to bude pravdepodobne servo motorom v xdrive, repas 300€ a nove 800€.. pocital som uz o tom hodne takze som pripraveny najprv kupit AGMkovu bateriu, vymenit, nakodovat, zaregistrovat a nasledne mi nezostane nic ine ak sa zavada bude prejavovat a pojdem do toho repasu.

co vy na to?

Martin46 posielam PMku ohladom ceny a typu baterie

okrem ineho menim cerpadlo HPFP (dufam ze vyriesim moje problemy so startom) a unika mi voda do ostrekovacov (pravy ostrekovac svetla, ze okolo nejakeho sulca to tam netesni)

EDIT: auto ma 77000km (100%) preto sa mi to na ten servomotor moc nezda, ale technik povedal ze to je kilometrovo v poriadku ze ten servomotor vydrzi cca tolko :)

patriotXT
Auto: E91 330xd
Kraj: Trnavský

Utorok, 15. Januára 2013, 18:38

mne zobrazilo rovnaku chybu pri odpojenom akumulatore, po prejdeni cca 2km chyba zhasla a odvtedy sa neobjavila.
pri kupe baterky si daj hlavne pozor nato, aby to nebol "leziak"

kompre
Autor témy

Utorok, 15. Januára 2013, 18:48

Tak budem to brat cez Martina46, ma tu dobru povest tak snad to leziak nebude :) + budem to potrebovat zaregistrovat a nakodovat, ale cloveka na to budem zhanat az ked budem mat auto zo servisu doma.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných