... všetko o BMW ...
rancsodavid napísal:nazdar.teraz ze csuka530d mal problemy a bolo to podrobne rozobrate a vyriesene,este dodam.hladal som vela na nete co sa tyka common railu a nasiel som ozaj dost uprimnu firmu,ktora do detailov vysvetli + a - common railu.ich filozofia hovori,ze common rail je perfektny system,len suciastky nie su vyrobene na dlhu zivotnost.prepacte ale je to madarska firma http://www.dieselgodollo.hu/index_elemei/Page1295.html ,prelozim-naj je bosch.cerpadla vydrzia najviac.co sa tyka vstrekov bosch-priemerne vydrzia 150 000km,ked sa staras /adativa/ + 100 000km.ale co sa stane pri vymene vstreku alebo repase??????kazdy jeden vstrek co je vyrobeny tou istou technologiou len v "priemere" splnaju predpisy vyrobcu.nie je 2 rovnaky vstrek.to znamena-vyrobia vstrek,a premeraju podla istych parametrov.tychto parametrov je viac ako 200.ozaj.kazdy vyrobca podla odmeranych parametrov urci 16 az 32 miestny kod.tento kod je pre vstrek to iste ako pre cloveka DNA.tento kod je vyznaceny na vstreku alebo na obale vstreku.pri vymene vstreku tento kod potrebuje riadiaca jednotka motoru,podla kodu vie korigovat DDE odlisne hodnoty vstrekov.takto ma motor najlepsi vykon,spotrebu,hlucnost,emisie atd.vymena alebo repas vstrekov zmeni tento kod pozor!!!!!common rail je na 99% perfektny system,len musis auto nastartovat a ked v kuse vies najazdit 250 000km tak sa oplati.ked denne spravis 50-100 km udrzba ti zozerie uspori na palive.