Mam zaujem o jedno bmw ktore bolo od nova kupene na svk, tak som sa trosku dal na zistovanie jeho historie. Hovorim si, ze od kupy mojho byvaleho svk bmw (330ci cabrio) by sa mohlo nieco zmenit k lepsiemu(kedze vtedy som o nom nic nezistil).
Toto zial nema servisnu knizku

Majitel mi povedal par veci, ktore som si chcel preverit.
Telefonat do Bmw ZV, na servis:
Volam im ako prvemu, lebo majitel povedal, ze auto bolo kupovane asi tam. Nadiktoval som meno majitela a VIN cislo, ale kedze som nevedel ci to nahodou nebolo na firmu a meno firmy neviem, nic mi o tom aute nepovedali. Podla VIN ani mena majitela auto nenasli.
Musim vsak povedat, ze ochota vyhoviet mi bola a za to maju pochvalu.
Volam teda este do Bmw BB:
Majitel totiz spomenul, ze auto mohlo byt kupovane odtialto, ze to kupoval jeho otec a ze si presne nepamata kde konkretne.
A tu auto poznali. Zial to ci bolo kupovane u tohto dilera nevie povedat, iba ze tam bolo na diagnostike kedysi davno (tesne po kupe), potom na jednej prehliadke pred 3mi rokmi a potom pri nejakych 194t km, ale nevedia v ktorom roku.
Inak ziadny dalsi zaznam.
Tu bola ochota super a aj nejake relevantne info som dostal, vraj aj z nejakej hromadnej databazy.
Neskor teda este skusam Automotiv v BA:
Hromadna databaza? To v suvislosti s Bmw pocujem prvy krat, tak sa teda informujem este v BA. Rovnako ako v predoslych pripadoch volam na servisne stredisko, ale tu mi bolo zase povedane, ze sa mam informovat priamo na importera, ze u nich by som si mohol tak akurat objednat nejaky diel. Hovorim si, ze to je jasne, ved tam aj chodim, lebo tu v Automotive najmenej cakam, vzdy sa mi venuju a aj cenu vedia urobit. Ochota tiez super.
Ale nerozumiem, ako teda je mozne, ze nikdy nikto (rozumej ziadny servis na svk)nevie o historii bmw nic. Ani o takom, ktore bolo kupovane na svk.
Nema Bmw nejaku databazu ako maju ostatne znacky, taku, ktora by evidovala aspon auta, ktore boli kupene na svk?