... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
DrakulaVladimir
Autor témy
Auto: 7er
Kraj: Bratislavský

Domazavanie LPG

Streda, 2. Januára 2013, 17:48

Zdravim,mam v 525i LPG a mam ta pridavne domazavanie ale mam pocit ako keby z tej nadzky ten olej pomaly mizol,co asi nie je spravne ci je ?
diky za postrehy :thumbup:
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Re: Domazavanie LPG

Streda, 2. Januára 2013, 18:05

Ake tam mas pridavne mazanie? Podtlak ci elektronicke? Nvm, aky olej tam pouzivas, ci flashlube, JLM alebo nieco ine, ale urcite to treba doplnat. Myslim, ze na 1.000 L paliva je to 1L toho oleja.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

ptz
Auto: E60 540i man

Streda, 2. Januára 2013, 20:23

DrakulaVladimir napísal:
Zdravim,mam v 525i LPG a mam ta pridavne domazavanie ale mam pocit ako keby z tej nadzky ten olej pomaly mizol,co asi nie je spravne ci je ?
diky za postrehy :thumbup:

akoze mizne? mal by tam zostat? :shock:

ved ked domazava, tak sa mina, keby nedomazavalo, tak by ti v nadrzke zostavalo, ci? :mrgreen:

DrakulaVladimir
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 20:30

jo to som si chcel utvrdit ze ci pri tom domazavani mizne :) pretože napr. motorovy olej tiež maze ale ten nemizne :)
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

ptz
Auto: E60 540i man

Streda, 2. Januára 2013, 20:44

tak to mas zazracne auto, ked ti nemizne olej v motore =D> vo vacsine aut mizne :mrgreen: niekomu viac, niekomu menej

diesel (530 d) mi nezral skoro nic. dolieval sem tam trochu. ale benzinek 545 si na 15 000 km spapa aj 2 l (co zevraj na taky motor stale nie je moc)

DrakulaVladimir
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 20:56

tak som to nemyslel,ak nemas praskle dake tesnenie + benzin motory zvyknu zrat olej .. tzn snazil som sa zisti ci ten olej v tej nadobke mizna z dovodu ze dakde bude pretekat alebo to zerei auto prio jazde ak ako motor zerie motorovy oplej pri benaloch
apropo na 2,0d mi opej nemyzol vobec !
Naposledy upravil/-a DrakulaVladimir v Štvrtok, 3. Januára 2013, 14:41, upravené celkom 1 krát.
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

airbrushdoc
Auto: BMW E39 530D
Kraj: Košický

Štvrtok, 3. Januára 2013, 13:43

Kvoli mytusu ludia zacali primazavat motor pri LPG. Ale na skodu to nieje. Ked uz tam tu nadrzku mas tak to dolej. Plyn totiz pri horeni vytvara nizsie teploty ako benzin a preto pri horeni plynu nevznikaju karbidy spalovanim (motoroveho) oleja, lebo ten sa nespaluje ako pri pohone benzinom. Preto sa predhrieva motor benzinom aby sa dostal rychlejsie na pracovnu teplotu. Pri pohone LPG sa motor precistuje od karbidov. Preto olej mizne ovela menej ako pri benzine. Nehovorim ze vobec nehori ale LPG je podstatne prijaznivejsi pre motor ako benzin. Toto nieje reklama, len vlastne skusenosti. Stare auto mi nabehalo cel pol miliona a nebolo to BMW
Môj airbrush blog

Obrázok

tanner540i
Auto: E39 540iA
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 3. Januára 2013, 21:03

airbrushdoc: To si kde vystrachal, takoveto hovadiny.. Motor se samozrejme startuje na benzin ne proto, aby se ohral rychleji na pracovni teplotu, ale z hlediska funkce reduktoru to jinak nejde. Tezko dokaze reduktor zplynovat dostatek zkapalneneho plynu na provoz nejake V8 pri -5°C..
Take samozrejme neni teplota horeni lpg nizzsi nez u benzinu, ale naopak vyssi. Teoreticky by se dalo dosahnout stejne teploty horeni jako na benzin, ale tak velky predstih uz seriova jednotka nedovoli.
Taky urcite neni pro benzinovy motor lpg "lepsi" palivo. Diky delsimu horeni smesy je sice mene namahana klikova soustava, ale to je tak vsechno. Prave to delsi horeni smesy a z toho plynouci vyssi teplota zatezuje vse ostatni trochu vice. Jedna se hlavne o dohorivani smesy jeste pri otevrenych vyfukovych ventilech. Tohle riziko je mozne pouze co nejvice zmirnit nastavenim dostatecne bohate smesy.

Snad jedine s cim s tebou muzu souhlasit je, ze primazavani je kravina..
E39 540iA AC Schnitzer
E46 330d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných