... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

m57 demontáž pŕs

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 15:54

čaute, skúšal som hľadať ale nenašiel som, TIS nejde a po rusky sa mi to teda nechce riešiť, radšej sa opýtam a snáď mi odpovie niekto kto to robil už

takže otázka : ako zhodiť prsia ?

mám doma zadretý blok, vaňu som zhodil, všetky šróby povolil, zo strany altíka a serva jemným úderom gum. kladiva sa to pohlo, nechcem ten hliník ohnúť tak do toho nehcem trieskať silnejšie, preto sa pýtam na nejaký grif na to, alebo jedine opatrne kolmo na osu motora to vyklepkať ?

díky moc za každý postreh
oo=[ ][ ]=oo

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Re: m57 demontáž pŕs

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 16:20

Presne ako píšeš,treba to len vyklepať v osi motora.Pokial máš vonku všetky šróby,asi ťa držia vodiace kolíky zabezpečujúce správnu polohu pŕs pri montáži.Nejak ludsky to vyklep,nemláť do toho ako rus.Hlavne nervi pajser medzi blok a prsia,otlačíš si priehlbiny do pŕs a potom bude problém to znova utesniť...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

sklenus
Autor témy
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 31. Decembra 2012, 12:13

oki , díky moc, tie kolíky ma nenapadli a pritom som ich už na pár veciach na tom motore videl
oo=[ ][ ]=oo

Peters2
Auto: BMW e46 tour 999PS
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Januára 2013, 16:12

pozor na tie udery, ten hlinik sa ti neohne, ale rovno praskne... ak nepomoze skus podpacit, ale pozor na dosadacie plochy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných