... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Rottwa
Kraj: Zahraničie

Re: olej v automate

Utorok, 25. Decembra 2012, 21:50

Kazda (este som nevidel taku co nemala) automaticka prevodovka ma skrutku pre kontrolu hladiny oleja. Nechaj to vymenit v autorizovanom servise alebo niekomu, kto robi s automatmi. To nie je ako vymenit olej v motore, treba to aj preplachnut, dat pozor na spravnu teplotu oleja pri vypustani, skontrolovat stav povodneho oleja,.... Filter je nevyhnutost a urcite nesetri na kvalite oleja.

Ak chces, pis PM a dam ti kontakt na pana v KE, ktory ti to urobi.

JetSlider
Auto: BMW 530 d
Kraj: Trnavský

Streda, 26. Decembra 2012, 11:55

Tak mechanik by to mal vymenit lebo je to banalna zalezitost a ked to nedokaze tak to neni mechanik potom :lol:

Bmw225
Autor témy
Auto: bmw330d
Kraj: Košický

Sobota, 29. Decembra 2012, 15:49

Diky Rottwa prave taku odpoved som potreboval :D

ZET-DJ
Auto: BMW 530 D E39
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 19:06

Vymieňať olej v automate určite treba a rozhodne to treba zveriť niekomu, kto vie, čo s tým má robiť. Ak to bude nejaký "garážmajster", počítaj s tým, že po pár tisícoch sa s tebou prevodovka rozlúči. Ten, kto s tým robí a vyzná sa v tom ti bude vedieť olej správne vymeniť a bude aj vedieť zistiť aký olej tam ide. Myslím že podľa štítka nalepeného zo spodu prevodovky. Je veľmi dobré to dať robiť niekomu, kto s tým má veľa skúseností, lebo v tak citlivom mechanizme ako je automatická prevodovka veľa zaváži aj vhodne zvolený olej. Myslím tým kvalitu oleja.

Mne osobne sa stalo, že mi jeden chalan povedal, že ten olej radšej nemám dať meniť, že to prevodovke nerobí dobre. Smutné je, že to bol chalan, ktorému už rukou prešlo veľmi veľa bavorakov. Odvtedy sa rozhodne nespolieham na názor jediného človeka. Ak ide o niečo dôležité povypytujem sa viacerých odborníkov.

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Januára 2013, 23:44

Zvacsa po vypusteni stareho oleja si prevodovka zoberie 4,5ltr. Filter a tesnenie vane sa musi vymenit tiez. Inak ak ma viac km to nema az taky vyznam, pretoze pripchaty filter nenasaje dostatok oleja. Potom vymazanie zavad a adaptacia

Bmw225
Autor témy
Auto: bmw330d
Kraj: Košický

Streda, 2. Januára 2013, 21:27

Noo ja som ties nieco take pocul ze ak vymenis olej v prevodovke ze sa moze dojebat ale zas dalsi mechanik povedat ze 90%prevodovky je olej taze musis ho menit ze vraj iba kkt ty povie ze nemas menit olej ale urcite radsej dam vymenit...akoze prevodovka si myslim ze ide dobre teraz len ak mam nohy na podlahe pri pedaloch tam citim take slabe buchotanie ale iba na volnobehu no neviem co to moze byt dufam ze nic vazne

lubomt
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 3. Januára 2013, 13:09

Buchotanie nema nic spolocne s olejom. Takisto ked pocujem, ze po vymene oleja sa pokazi prevodovka, tak sa mi jezia chlpy. Ano, pokazi ale len ked pouzijes nespravny olej, malo oleja atd...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní