... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

pby
Autor témy
Kraj: Prešovský

extremne tahanie volantu do strany

Streda, 19. Decembra 2012, 20:17

Na aute mi treba spravit geometiru (jemne taha do lavej strany) ale obcas (mam pocit ze ked zatacam prudsie do lavej strany) sa tahanie volantu prejavujem ako extremne. Ked si volant rozlozime ako cisla na hodinach a priama os je 12h tak ked mi taha volant je to az na 10h - to je obrovky uhol do ktoreho mi zajazdy volant taha. Raz to taha a dlho a inokedy nie (iba klasicky jmne ako pri porusenej geometrii.

O co ide, je to geometria, ale preco to raz robi raz nie? Geometira by mala stale tahat rovnako, nie ? Aka bude oprava nakladna ?

Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Užívateľov profilový obrázok
lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Re: extremne tahanie volantu do strany

Streda, 19. Decembra 2012, 23:03

20€ geometria...ale chod tam cim skor lebo ti zoslaha gumy a budes kupovat aj tie....

peto5o
Auto: BMW E46, r.v 2004
Kraj: Košický

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 00:00

Cenovo je to rôzne.

Záleží od servisu. Akú má " značku " a taktiež aký majú prístroj.
Ale v podstate ako spomínal kolega 20 - 35 €, hodinová záležitosť.

A potom si to skontroluj. Poznám x prípadov, kedy to nebolo ani po geometrii to čo by to malo byť. Dokonca sa nájdu experti, čo Ti " nestihnú " ani len volant nastaviť tak, aby ho máš pekne rovno s kolesami. A tak sa potom napríklad stáva, že volant je síce v základnej polohe, ale kolesa sú vytočené 10° do strany :roll:

Majki1

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 00:01

Geometria to je najmenej,co tomu moze byt...na zdvikak a nech Ti to niekto pozrie...Zvyklo mi to robievat aj tiez/nosilo ma po dialnici),ked som mal zle vyvazene gumy-davam vyvazovat kazdu sezonu na kvalitnej vyvazovacke-a vzdy zavazia meni...
mne to tiez sem tam taha-ale malicko do prava po tom,co mi brat skrivil az elektron a dodrbal gumu-musela to byt dobra supa....Ja sa chystam tuto proceduru vykonat...

pby
Autor témy

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 07:33

Geometria je jasna tu chcem spravit, len ci priznaky chybnej geometire (tahanie volantu do strany) sa neprejavuju stale rovnako, lebo mne to chyvlu taha jemnucko do lava ako pri zlej geometrii a chvilu volan spadne dolava ako keby som isiel do prudkej zatacky a vysi jak prasa. A potom zase taha len jemne centimetrik do lava.
OO(||||)°(||||)OO

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 15:36

lava brzda potom, skontroluj po jazde ci sa ti nehreju brzdy v predu ,teple sice budu ale jedna bude viac alebo moze byt az vriaca..

pby
Autor témy

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 19:35

Vie mi niekto povedat kde v Presove (okolie) sa da spravit geometria, ale tak ze ked sa zisty ze sa z nejakeho dovodu neda spravit, aby mi povedali aj preco? (toznamena ze sa zaroven na to technik aj pozrie, vyskusa a povie co je vo veci ?)

Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

pby
Autor témy

Pondelok, 24. Decembra 2012, 16:34

Som spozoroval tento fakt k mojmu problemu: Ak za zajzdy vytocim volant (napr. vychadzam z parkoviska na cestu) plne do lava a potom vyrovnam volant ostane vysiet v lavo dost vyrazne ako som uvadzal hore(ale aj celkovo auto taha do lava) ak ale potom plne vytocim volant do prava a spat vytovnam auto - volant uz do lava netaha a ani nejde do lava - ale je vsetko ok. Cim to je ?
Naposledy upravil/-a pby v Pondelok, 24. Decembra 2012, 18:15, upravené celkom 1 krát.
OO(||||)°(||||)OO

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 24. Decembra 2012, 16:59

Napis kokimu tu na klube a dohodni sa s nim, ma dielni hned vedla geometrie, pozrie ti na to, poviemco je dodrbane, vymeni K treba a hned mozes na geo.

pby
Autor témy

Utorok, 25. Decembra 2012, 19:31

Nemas nanho nejaky kontakt, najst pouzivatela medzi tolkymi bude fuska
OO(||||)°(||||)OO

kubo323ci
Auto: e46 323ci

Utorok, 25. Decembra 2012, 22:05

pozri ci mas olej v serve riadenia

pby
Autor témy

Piatok, 28. Decembra 2012, 11:08

kubo323ci napísal:
pozri ci mas olej v serve riadenia

Ne viem ale asi si mi vyriesil prpblem.. Pozrel som na ten olej je tam taka cierna ticka ako odmerka a ma dve zarezi asi min. a max no moj olej sa ledva dotika tej plastovej ticky na uzavere cize je pod min. (je asi 2 mm na zaickatiu tej ticky od uplneho spodku) ale je pekny cerveny, a nesmrdi, je mozne ze sa nikde trati ? Pod nadobkou ako ide hadicka som nic masne nenasiel ale okolo uzavera bola nadobka na dolievanie mastna (a sa mi vidi ze dost) ako keby cez uzaver pretekalo, ci co ?

Takze aky olej kupit na doliatie ?
A mozem doliat napr nejaky castrol (konkretne neviem aky by tam mal ist) ak tam je iny ?
Alebo musim za kazdu cenu vymenit cely olej ?

Vdaka
OO(||||)°(||||)OO

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných