... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

bmwlevice
Autor témy
Kraj: Nitriansky

problem s hodinami!!!

Pondelok, 17. Decembra 2012, 09:30

Dobry den, mam taky problem pri vymene oleja bol mazany serv. interval a od vtedy kazde rano mi vymze hodiny.bateria ma rok presne a predajca baterii mi chce nahovorit iba novu bateriu.Mozebyt ze pri diagnostike nieco dobabrali alebo to ma este jednu malu bateriu ako mercedes ecko?uz si neviem co s tym moze byt kedze aj chalan co robil diagnostiku tvrdi ze diagnostika s tym nema nic aj ked si myslim ze je to iba hrackarska diagnostika.neviete niekto radu?myslim ze keby aj batria bola co sa mi stalo po 170000km tak mi zhasne obrazovka problem so startovanim by tiez bol a teraz nic.startovanie bezproblemove vsetko facha len hodiny su kazde rano skoro prec.

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: problem s hodinami!!!

Pondelok, 17. Decembra 2012, 09:41

reset hodin moze signalizovat slabu bateriu....a bateria ti moze odchadzat, pretoze ked si dal novu tak si ju nedal zaregistrovat cez diagnostiku...
tot moj amatersky postreh :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

bmwlevice
Autor témy

Pondelok, 17. Decembra 2012, 10:02

takze kupit novu bateriu a registrovat cez diagnostiku???a bateria tam isla 95tka a nesla tam agm.aj to moze byt problem?

bmwlevice
Autor témy

Pondelok, 17. Decembra 2012, 10:03

po registrocii baterii pride co vlastne?alebo naco je to dobre ak sa mozem opytat?

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 17. Decembra 2012, 22:18

registrácia baterky zabezpečí, že IBS, ktoré má na starosti riadenie nabíjania a sledovanie stavu baterky vie, že bola nainštalovaná nová baterka a tak pre ňu použije príslušný program nabíjania - na začiatku je baterka nabíjaná na 100% určitým spôsobom, postupne ako jej sila slabne sa spôsob nabíjania mení.

Keď bola baterka vymenená a nezaregistrovaná, tak nová baterka bude nabíjaná nesprávnym spôsobom, čo môže znamenať jej výrazne skrátenie životnosti. Neprejaví sa to hneď, no do roku dvoch to môže baterku úplne odrovnať.

Odporúčam ísť na diagnostiku - uvidíš nakoľko percent sa tvoja baterka reálne nabíja. Mám takú skúsenosť, že keď vypadávajú hodiny, tak to nebude na viac ako 40%. Dôležité je aj to, ako nabitie baterka udrží - to sa dá otestovať tak, že baterku odpojíš od IBS, naplno nabiješ - po nabití odmeráš napätie a meranie zopakuješ po 2-3 dňoch. Keď sa na aute bude normálne jazdiť - aspoň 20 km, a nebudeš čerpať z baterky, keď stojíš, tak by si ju mal mať naplno nabitú.

Ak myslíš, že tvoja baterka je určite dobrá, tak potom ďalšia možná závada je v neúmernom odbere nejakého spotrebiča, alebo probléme s uspatím nejakej riadiacej jednotky.

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 18. Decembra 2012, 01:44

bmwlevice napísal:
Dobry den, mam taky problem pri vymene oleja bol mazany serv. interval a od vtedy kazde rano mi vymze hodiny.bateria ma rok presne a predajca baterii mi chce nahovorit iba novu bateriu.Mozebyt ze pri diagnostike nieco dobabrali alebo to ma este jednu malu bateriu ako mercedes ecko?uz si neviem co s tym moze byt kedze aj chalan co robil diagnostiku tvrdi ze diagnostika s tym nema nic aj ked si myslim ze je to iba hrackarska diagnostika.neviete niekto radu?myslim ze keby aj batria bola co sa mi stalo po 170000km tak mi zhasne obrazovka problem so startovanim by tiez bol a teraz nic.startovanie bezproblemove vsetko facha len hodiny su kazde rano skoro prec.

Moze to byt kludne aj problem s vadnymi budikmi.

bmwlevice
Autor témy

Utorok, 18. Decembra 2012, 14:46

no skusim to cez tu diagnostiku co to spravi a kto to hlavne spravi,momentalne mi stoji aj datum a nepohne sa kym ho ja nezmenim.moze byt aj poistka aebo nieco take?

dimensionone

Utorok, 18. Decembra 2012, 15:26

skúšal si aj reštartovať iDrive (cez volume mute + tlačítko na vysunutie CD alebo DVD). Ani vtedy sa čas nezaktualizuje?
Skús to pri nenaštartovanom aj pri naštartovanom aute, či sa to bude správať rovnako.

bmwlevice
Autor témy

Utorok, 18. Decembra 2012, 17:33

ok skusim takze volume mute + tlacitko na cd alebo dvd?ci to je jedno?dam vediet. co to robilo ale dnes idem na sluzobku bez auta tak to uz nestiham.ale dakujem zatial za rady

dimensionone

Streda, 19. Decembra 2012, 08:24

Ja restartujem cez CD, no malo by ist aj cez DVD

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní