... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

JRK
Autor témy
Auto: 318i e36
Kraj: Zahraničie

E36 - Upadla mi hadice z chladiče a nevím kam vede

Piatok, 14. Decembra 2012, 19:01

Zdravím bratry Slováky :) ... doufám že nevadí že mezi vás lezu ale české bmw fóra se mi zdají o ničem ... včera jsem koupil v bazaru 318i e36 ... spokojenost :) .. akorát při prudším zatáčení doprava mi někde něco drhne o pravé kolo... mno, to teď není to nejdůležitější ... když jsem na parkovišti před obchodem pátral po příčině zvuku zjistil jsem že mi zespodu po krytu motoru stéká chladící kapalina ... byla tma a docela mráz takže jsem to jen narychlo prohlédnul a až jsem promrznul tak jsem šel na autobus :D .., ale zjistil jsem že je vypojená hadice hned vedle vypouštecího šroubu ... jenže jsem tam tu hadici nikde ani neviděl .. asi upadla někde po cestě ... mám s tím najeto zatím 60km .. ale celou dobu teplotu motor držel .. tak předpokládám že na sucho jsem nejezdil a že mi to upadlo někde poblíž obchodu ... http://jeerka.rajce.idnes.cz/BMW/#bmw.jpg fotka je tady .... kam vede ten druhý konec hadice? jaký má vnitřní průměr a délku? ... Moc prosím o rychlou odpověď .. auto mi stojí na druhém konci města a je mu smutno!!! a mě taky

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: PLS pomoc - upadla mi hadice z chladiče a nevím kam vede

Piatok, 14. Decembra 2012, 19:09

to ze ti sucha koleso, je to zrejme o podblatnik, skus zajst na geometriu,
a vedla vypustaacieho sroba na tom koliku ani nemabyt hadica, aspon ja ju tam nemam...odtial len vyteka voda ked ju vypustas..
zrejme ti to tecie niekde okolo nadrzky
E36 compact 316i           (||||)(||||)

JRK
Autor témy

Piatok, 14. Decembra 2012, 19:16

aha :) .. no vůbec nebylo vidět odkud to teče .. protože v tom mrazu z toho šlo hodně páry a viděl jsem prd ... mno, beru druhé auto, šroubováky a pásky na hadice a jedu se tam mrknout ... kolik je celkem v chladícím okruhu kapaliny?

JRK
Autor témy

Piatok, 14. Decembra 2012, 19:22

ok.. to si vygoogluju :D

johnyfly1

Piatok, 14. Decembra 2012, 19:33

cca 6litrov :)

nanuky
Auto: E36 318i TOURING
Kraj: Trnavský

Piatok, 14. Decembra 2012, 21:05

je tam 6,5 litra

JRK
Autor témy

Piatok, 14. Decembra 2012, 21:18

díky ... tak jsem tam dolil nemrzku ... odvzdušnil ... podotahoval co šlo..nikde jsem si nevšiml že by něco teklo ... projel jsem se po parkovišti :) a odstavil to...(musel jsem vrátit půjčené auto a nesehnal jsem střízlivého řidiče :D) zítra jedu pryč ale v neděli si pro něj zajdu ... jestli nezmizí nic, tak to asi vypadá na těsnění pod hlavou, nebo hlavu, že?... že by ta kapalina vybublala přes víčko ... ale zaráží mě že teplota je ok a ani to nevypadá že by byla voda v oleji... a ani z chladiče nesmrdí spaliny ... pak napíšu co jsem zjistil :)

johnyfly1

Piatok, 14. Decembra 2012, 21:55

6,5l ked mas klimu (vacsi chladic) :)

starynovy

Piatok, 14. Decembra 2012, 22:34

budes si to musiet vysledovat, ja som mal zle O-kruzky pod termostatom, a rurkou kurenia z hlavy.. za jazdy nic, po jazde nic, pri pohlade nic, pridem rano, a liter fridexu pod autom.. 2dni trvalo nez som to objavil.. dal som silikon, den pokoj, a zase mlaka pod autom.. dal som nove kruzky z Bavarie, a je pokoj, sucho.. pri vymene chladiacej kvapaliny treba na jesen, odporucam pomenit co vidite, usetrite sa takychto babraciek ako 2x vypustat chladiaci okruh, ked je v garazi -14°C :wink:

norbess
Auto: BMW 330d e46 FL
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 8. Januára 2013, 23:45

starynovy napísal:
budes si to musiet vysledovat, ja som mal zle O-kruzky pod termostatom, a rurkou kurenia z hlavy.. za jazdy nic, po jazde nic, pri pohlade nic, pridem rano, a liter fridexu pod autom.. 2dni trvalo nez som to objavil.. dal som silikon, den pokoj, a zase mlaka pod autom.. dal som nove kruzky z Bavarie, a je pokoj, sucho.. pri vymene chladiacej kvapaliny treba na jesen, odporucam pomenit co vidite, usetrite sa takychto babraciek ako 2x vypustat chladiaci okruh, ked je v garazi -14°C :wink:

cau, ake O kruzky pod termostatom? vies mi to odfotit alebo daco? ja mam tiez tu chybu ze mi mizne voda a netusim odkial

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Re: E36 - Upadla mi hadice z chladiče a nevím kam vede

Nedeľa, 13. Januára 2013, 12:03

o kruzky ako gumove tesnenia pod termostatom
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Re: E36 - Upadla mi hadice z chladiče a nevím kam vede

Nedeľa, 13. Januára 2013, 14:26

treba ti jednoznacne zistit ci ti to kvapka od chladicha, hadic alebo od motora..
ako to bude od chladica: pozriet:
1. odvzdusnovak ci neprepusta popod ten vrchny cierny plast - zla gumicka odvzdusnovaka alebo ju tam mozno nemas
2. nadrzka - zospodu z nej vyteka - bud je prasknuta alebo je zle tesnenie- nadrzka sa da vytiahnut z chladica von (par krat som si to uz pretesnoval silikonim)
3. na spodku vidis aj na fotke vidis ten modry vypustaci srub- mozno zle dotiahnuty mozno zle tesnenie..treba to pzriet
4. viko chladica ti mozno nedrzi ako by malo - skontrolovat tesnenia skusit si od dakoho pozicat druhe na skusku, poriadne ho dotiahnut

ak to budu hadice :
1. skontrolovat praskliny
2.skontrolovat ci su dobre utiahnute pasky

ak od motora:
hladat pricinu okolo termostatu alebo ako hore kolega pise
---------------
nemyslim ze to bude tesnenie hlavy lebo podla mojho nazoru nebola by mlacka vody,jedine ze ti dakde blok praskol ale ak si tam mal nemrzku tak to tiez vylucujem...
poriadne si to popozeraj ked budes pri auticku :)
good luck ;)
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných