... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
banned
Autor témy
Kraj: Bratislavský

X5 4.4i v8 rok 2001 - "cerpadlo" stabilizacie - vadne?

Pondelok, 26. Novembra 2012, 03:24

Nazdar,

kamarat poskuluje po X5 s V8 nejaku starinu, boli sme ich par pozriet, jedno take co sa nam pozdava cena/stav/vybava, je to 4.4i z roku 2001, ma vsak jeden problem, predavajuci uz aj bol v BMW a vraj podla diagnostiky vyhodilo "nejake" (nevedel presne ani on o co ide) cerpadlo na stabilizacny system, nevedel sa presne vyjadrit o co ide. Co viem tak cerpadlo resp. kompresor je tam akurat na zadne vankuse, no tie ocividne fungovali, ak to vzduch vobec ma. Vraj nejde kvoli tomu stabilizacia a tusim aj ABS - tym abs nie som isty, ale stabilizacny nejde isto. Nejake obehove cerpadlo alebo take nieco. V BMW stoji to cerpadlo nove 505e a praca vymena 140e. Nevie niekto, o ktore cerpadlo presne ide a co to ma na starosti? Kde sa nachadza v aute? Ked sa to vymeni, treba potom nieco kalibrovat cez diagnostiku? Hlavne ma kurva zaujima co to je presne a co to ma za ulohu.

Vdaka chlapci ;) :bmwball:
banned... ...connecting people :)

Vittorio

Re: X5 4.4i v8 rok 2001 - "cerpadlo" stabilizacie - vadne?

Pondelok, 26. Novembra 2012, 09:03

...zrejme toto, diel č.1:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E53/S ... ing_parts/

z brzdoveho valca idu hadice do ABS-ka a do tohto DSC kompresora, musis najst...

banned
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Novembra 2012, 11:16

Takze to bude ten kompresor, ktory ma za ulohu dobrzdovanie jednotlivych kolies pri stabilizacii (u inych znaciek ESP, u BMW DSC)?? Myslim, ze to bude ono :) Podla toho planu neviem ale kde to je, vpredu pod kapotou, alebo v zadnej casti auta? Vdaka za odpoved, pomohlo :)
banned... ...connecting people :)

Vittorio

Pondelok, 26. Novembra 2012, 11:48

...urcite by som to hladal pod prednou kapotou pri hlavnom brzdovom valci...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní