... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

jackal69
Autor témy
Auto: E39 530d
Kraj: Bratislavský

530dA pri plnom plyne prestane ťahať

Pondelok, 19. Novembra 2012, 22:46

Ahojte dnes sa mi objavil nový problém mám e39 530dA 135kw všimol idem obiehat hodím do S podradi na štvorku ťahá krásne ako ma do 3800 a v tom Auto ako keby zaseklo nepreradilo prestalo pridávať asi sekundu to trvalo potom ako keby sa zobudilo skutočne ako reset preradilo a tahalo ako keby nic spravilo to ešte asi dvakrát...a len pri plnom plyne a len nad 3500ot. Stretli ste sa s niečím takým?? D.
co sa obycajne stane ked budes stuchat palicou do niecoho?...zacne to stuchat spat :)

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l

Re: 530dA pri plnom plyne prestane ťahať

Utorok, 20. Novembra 2012, 08:59

kedy si menil naposledy olej v motore/prevodovke

mas nejake tuningy na egr/podtlakovom system? menil si uz podtlakove hadicky, popripade nieco ine ku turbu? nerobil si nieco so sanim? cerpadlo ide v pohode aj pod 15litrov nafty?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

jackal69
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 12:03

prevodovka po repase komplet so vsetkym cca 30tis km, olej sa menil cca 150000, so sanim sa neorobilo nic, nemam sice teraz zapojenu vahu vzduchu, lebo moja klakla...ale to uz jazdim dlhsie predtym sa tento problem neprejavoval...EGR - mam vytiahnutu hadicku podtlaku ktora do neho vediet, ale ta uz je tak asi pol roka a nerobilo to...turbo je tiez po repase a tam by som asi problem nevidel, do tych spomenutych otacok ide vsetko bez problemov
co sa obycajne stane ked budes stuchat palicou do niecoho?...zacne to stuchat spat :)

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 20. Novembra 2012, 12:59

to nemas nijako tu hadicku zastuplovanu? skus tam vopchat srubu, alebo klinec
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

ivanezo
Auto: BMW E39 530D (3M)
Kraj: Nitriansky

Utorok, 20. Novembra 2012, 21:10

jackal69 napísal:
prevodovka po repase komplet so vsetkym cca 30tis km, olej sa menil cca 150000, so sanim sa neorobilo nic, nemam sice teraz zapojenu vahu vzduchu, lebo moja klakla...ale to uz jazdim dlhsie predtym sa tento problem neprejavoval...EGR - mam vytiahnutu hadicku podtlaku ktora do neho vediet, ale ta uz je tak asi pol roka a nerobilo to...turbo je tiez po repase a tam by som asi problem nevidel, do tych spomenutych otacok ide vsetko bez problemov

Ahoj, mozem sa spytat kde Ti repasovali automaticku prevodovku a kolko si za to dal? Kolko si mal najazdene ked si repasoval? Ja mam E39 530D s automatom a mam uz 270tis bez vymeny oleja a filtra v prevodovke, taktiez rozvodovu retaz neviem ci treba menit. Prosim napis v detailoch, vdaka.

BrunoSoprano

Streda, 21. Novembra 2012, 19:14

jackal69 napísal:

šak to musí byť bicygel bez tej váhy s automatom, typujem to naňu

jackal69
Autor témy

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 15:40

Ahoj Jararak no trafil si jednu z tych moznosti, bol to podtlak, len derava hadicka, uz je to spravene...neviem do egr som sice nezastuploval,ale tu hadicku som zauzloval, aby to nechytalo vzduch...ako problem to nerobi ziadny

no vaha sice nie je,ale tah ma auto dobry, nehovorim,ze ked tam bude normalna, tak nebude lepsi :)...teda dufam :)

Ivanezo: robil mi to lubomt je aj tu na fore, stalo to nejaku dvojku, no ona hlavne odisla,ze mechanik bol chuj co mi menil motor, ktory nebolo ani treba menit, lebo zanedbal veci..ale tak to je iny pribeh..origo som mal najazdenych 340t km...retaz ma pisanu zivotnost nejakych 400-500t km s tmy,ze je tam servisny interval 100t km, kedy sa ma skontrolovat, ci je v poriadku...ak ti mozem poradit daj si vymenit olej...je to take 50/50 ze to bud pomoze, alebo ta prevodovka skape uplne, ale na druhej strane tiez je sanca, ze tym,ze vymenis olej filter ti ju nakoniec zachrani, hovorim je to take loto trochu...a s automatom je to take no ide vsetko okej ziadny problem a jedneho dna zadas R a do D to bud ani nedas, alebo das a prestane radit, jedoducho sa rozsype...este jedna vec urcite davaj pozor na to aky olej tam davas, pretoze v tychto rokoch sa davali dva typy cerveny a zlty, ja mam zlty v tej mojej...hlavne sa NESMU skombinovat, to by znamenalo okamzitu smrt prevodovky...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných