... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Majki1
Kraj: Žilinský

Re: E46 - 320d - vŕzga, píska ventilator kurenia

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 20:53

dajte vediet ako ste nalozili s tym...vrzne to aj mne sem tam...zatial to neriesim-znie to ako by uhliky piskali na tom...kamosovi odisli uhliky na ventilatore na 5kovom bavorci a nechcite vediet,co vsetko siel pomenit na celom kureni,kym na to prisiel...

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Piatok, 9. Novembra 2012, 07:41

Mne to piskalo tak ako opisujete.. vzdy iba v zime, ked sa mi to nechcelo rozoberat, a v lete som na to vzdy zabudol :D

Minule som sa k tomu dokopal.

Podla prirucky (je tu na fore niekde PDF "ako na to") som rozobral predok : Pelovy filter, odtok z peloveho filtra, prepazku za filtrom a protihlukove plasty z motora.

Ventilator som uvolnil zo skrutiek, no nepodarilo sa mi ho cez ten otvor vytiahnut von...

Pouzil som teda tekutu vazelinu v spreji od firmy KIMTEC

http://www.kim-tec.sk/starostlivost-a-u ... biela.html (veeelmi dobra vec aj na panty dveri)

Nasadil som nan hadicku ako z WD40 a strekol som presne do lozisk ventilatora. Z jednej aj druhej strany.

TRAMTADAAAAAA.... uz druhu zimu to je ticho, tak nechcem predbiehat :wink:

Nepouzivajte oleje ani silikon, vsetko je to ok, ale riedke a hned sa to odpari, alebo odfrka.

Tatao vazelina je tekuta a na vzduchu ztuhne, cize dostane sa do loziska a tam zhustne a neodfrkne.

Skuste to tak... ak sa niekomu podari vybrat ventilator z jeho "hniezda" dajte vediet, urcite by som to znova rozobral a spravil/precistil a namazal to poriadne, nech mam ciste svedomie.

Zatial to ale funguje na 100 %

Užívateľov profilový obrázok
mono3
Auto: BMW X5 E53

Piatok, 9. Novembra 2012, 21:12

presne tiez som ten ventilator nemohol dostat von [-(
nema niekto presnejsi navod este kym objednam novy skusim ho riadne premazat nech mam dusu na mieste :-s

Roland85
Autor témy
Auto: BMW E46-320d/100kW
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 10. Novembra 2012, 09:33

mono3 napísal:
presne tiez som ten ventilator nemohol dostat von [-(
nema niekto presnejsi navod este kym objednam novy skusim ho riadne premazat nech mam dusu na mieste :-s

ale ja som ho minule vybral...bolo to tesne ale slo to bez nasilia...u mna bolo najhorsie odpojit kabel...nesiel som tu koncovku chytit a odpojit...ale podarilo sa...cez tyzden to rozoberem opat...dam aj nejaku fotku...

Majki1

Sobota, 10. Novembra 2012, 23:58

Takze ide von ten ventilator...Ked ho uz budem mat von-,,koli obcasnemu vrznutiu,, musim pozriet aj ventil na kurenie-asi sa zasekol-lebo mi fuka horuci vzduch na nohy a na predne sklo a cez stred nic....len som sa nedopracoval nikde k tomu,ze kde sa ten ventil nachadza a ,,jak,,sa k nemu dostanem...Ozaj-dik za tip na tu vazelinu...

Ivank
Auto: BMW 320d E46

Utorok, 13. Novembra 2012, 12:03

Majki1 napísal:
Takze ide von ten ventilator...Ked ho uz budem mat von-,,koli obcasnemu vrznutiu,, musim pozriet aj ventil na kurenie-asi sa zasekol-lebo mi fuka horuci vzduch na nohy a na predne sklo a cez stred nic....len som sa nedopracoval nikde k tomu,ze kde sa ten ventil nachadza a ,,jak,,sa k nemu dostanem...Ozaj-dik za tip na tu vazelinu...

Ked zistis kde sa ten ventil nachadza, tak mi daj echo :lol: aj ja to chcem pozret ...

A rovnako daj vediet ak sa ti podari vybrat ten ventilator... mne to neslo ani za boha...a nechcel som tam cosi polamat.

reef
Auto: e46 coupe,e30
Kraj: Košický

Utorok, 13. Novembra 2012, 12:34

treba to rozobrat,precistit,ak chcete mat klud aspon na jednu zimu tak odporucam namastit loziska s takym silikonovym sprayom...neviem ci sem mozem davat link...ja som daval tento http://www.olejrwk.sk/products/pm-biele ... ray-400ml/
je to super vec,len treba ten spray pouzit v nejakych normalnych podmienkach/nie v mrazoch/
ak nemate loziska brutalne vybite s tymto v pohode sa da usporit vyhodene peniaze za new ventilator.Pravda je zas taka,ze skor ci neskor urcite bude treba vymenit ten ventilator,totiz ten motorcek podla mna sa ani neda rozobrat.

Flasho
Auto: e60 545iA e46 330iA
Kraj: Bratislavský

Streda, 14. Novembra 2012, 11:28

Ak by ste chceli, tak viem zohnať ventilatori na e46, za 90€,alebo kvalitnejší za 150€. V prípade záujmu PM.
Oprava BMW Riešenie a odstránovanie elektronických, či mechanických závad, takisto ponúkam aj ND za bezkonkurenčné ceny.
Recenzie o mne: bmw3-e46/flasho-super-odbornik-dakujem-t78793.html
Tel.č. +421918113450

rambooxxx
Auto: BMW E46 330D touring

Utorok, 18. Decembra 2012, 08:55

Ja som včera riešil ventilátor, prídem z roboty a začal kvíkať jak praše :D tak som to rozhodil, až som sa dostal k ventilátoru, odpojil som ho a vybral som ho vonku celkom v pohode, len treba prísť na správnu polohu :) a podarilo sa, vyfúkal som ho poriadne vzduchom a namazal týmto bazmekom - hhs-2000-synteticky-olej-150ml a ventilátor ide ani ho nepočuť... uvidíme dokedy to vydrží,

Roland85
Autor témy

Utorok, 18. Decembra 2012, 09:35

Caute... Tak som sa konecne k tomu doatal a tiez ho rozobral. Premazal osku a zatial ide tichucko. Tak dufam problem zazehnany aspon na rok.

Kiwwiaq
Auto: BMW E46 316i
Kraj: Košický

Utorok, 18. Decembra 2012, 09:49

Pulzovanie ventilatora, nefunkcna regulacia interierovej teploty:
- jezko kurenia, spisovne je to koncovy stupen kurenia/klimatizacie - ~ 90,-
- 2 hodiny roboty, dat dole priehradku, odstranit kryt za priehradkou, dole vzuchovy tunel, odsrubovat krokovy motorcek lopatiek a na bok, netreba ho odpojit, vymenit vadny odpor kurenia
- najlepsie je vyberat dolu hlavou, lahnes hlavou dnu, opries sa ritou o sedadlo a hlava tam kde su normalne nohy, mas obe ruky volne a s celovkou to das v pohode

Piskanie ventilatora a rozne pazvuky:
- spravit olejovu sprchu na vycistenie a pouzivanim vyvetrat olejovy zapach - pouzit iba kvalitne maziva, silikonove, alebo teflonove na cistenie, pripadne vazelinu v spreji
- novy ventilator stoji cca 400,-, je ovela lepsie pouzit ventilator zo Z3, ktory stoji 100,-, je to rovnaka suciastka
- rozoberanie je lahke, treba dat dole kabinovy filter, tvorit priestor, odmontovat kryt, odpojit klapky, ventilator demontovat odstranenim klipsne, nie srubky, pozor na pravu lopatku, je poistena zobkom, teda nejde tak lahko ako prava ...
- bol to porod, ale ked je clovek skuseny, ma to za hodinu von a rovnako aj dnu

Ceny su Bavaria KE ...

mayhemo
Auto: BMW 320d e46 touring
Kraj: Trnavský

Utorok, 18. Decembra 2012, 14:37

Mne to robi taktiez ked je to na pol vykonu tak to len vrzgoce a ked to dam naplno tak to fici normalne. V servise mi povedali ze to moze byt RJ kurenia (jezko) vymena do 100eur. Ale najprv vyskusam urobit ako pisete a precistit to tam snad to pomoze :) Diky za rady chalani pomohli ste mi =D>
Obrázok
Predám rozširovacie podložky, viac info správa.
320d e46 príbeh

Roland85
Autor témy

Utorok, 18. Decembra 2012, 16:24

mayhemo napísal:
Mne to robi taktiez ked je to na pol vykonu tak to len vrzgoce a ked to dam naplno tak to fici normalne. V servise mi povedali ze to moze byt RJ kurenia (jezko) vymena do 100eur. Ale najprv vyskusam urobit ako pisete a precistit to tam snad to pomoze :) Diky za rady chalani pomohli ste mi =D>

presne vtedy to vrzgotalo aj mne...na plno to nerobilo...takze to len premaz...a nechapem preco ti povedali v servise ze to moze byt aj jezko...nema na nom co vrzgat...on sa netoci...nehybe...a mas usetrenich 100€...caf

Majki1

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 00:12

Kiwwiaq napísal:
Pulzovanie ventilatora, nefunkcna regulacia interierovej teploty:
- jezko kurenia, spisovne je to koncovy stupen kurenia/klimatizacie - ~ 90,-
- 2 hodiny roboty, dat dole priehradku, odstranit kryt za priehradkou, dole vzuchovy tunel, odsrubovat krokovy motorcek lopatiek a na bok, netreba ho odpojit, vymenit vadny odpor kurenia
- najlepsie je vyberat dolu hlavou, lahnes hlavou dnu, opries sa ritou o sedadlo a hlava tam kde su normalne nohy, mas obe ruky volne a s celovkou to das v pohode

Piskanie ventilatora a rozne pazvuky:
- spravit olejovu sprchu na vycistenie a pouzivanim vyvetrat olejovy zapach - pouzit iba kvalitne maziva, silikonove, alebo teflonove na cistenie, pripadne vazelinu v spreji
- novy ventilator stoji cca 400,-, je ovela lepsie pouzit ventilator zo Z3, ktory stoji 100,-, je to rovnaka suciastka
- rozoberanie je lahke, treba dat dole kabinovy filter, tvorit priestor, odmontovat kryt, odpojit klapky, ventilator demontovat odstranenim klipsne, nie srubky, pozor na pravu lopatku, je poistena zobkom, teda nejde tak lahko ako prava ...
- bol to porod, ale ked je clovek skuseny, ma to za hodinu von a rovnako aj dnu

Ceny su Bavaria KE ...

Dik za rady...A kde sa nachadza ventilator kurenia?

Roland85
Autor témy

Štvrtok, 20. Decembra 2012, 09:59

Majki1 napísal:

Dik za rady...A kde sa nachadza ventilator kurenia?

pod kabinovým filtrom...musis vybrat filter...demontovat cely ten drziak v ktorom je filter...su to 4ks torx 25...potom uz uvidis ventilator...teda este zakrytovany...je tam taky kryt na sponach...ten das dole a potom uz vidis ventilator...ked ho chces vybrat musis zhodit este cely ten kryt v ktorom su aj tie lopatky co sa zatvaraju ked das vnutorny obeh...ale ja som ho nevyberal...da sa to namazat aj tak...dal som dlhsiu hadicku na sprej a striekol na osku...potom pustil ventilator na najnizsie otacky...potom zase namazal a pustil ventilator...a mazivo sa tak dostalo tam kam malo...kedze uz nevrzga...asi tolko k tomu...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných