... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Autor témy
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

predzosilovac

Utorok, 6. Novembra 2012, 16:26

Zdravicko pani

potreboval by som malicky predzosilovac, par watow, doslova sluchadlovi, nieco ako
http://www.ebay.com/itm/TDA7297F-Digita ... 3f1eb8b417

ak by to nahodou malo este nejaky filter aby v tom nebolo pocut bzucanie, len vyhoda.

Obraciam sa tu z dovodu, ze je tu vcelku velky pocet ludi ktory sa tomu rozumeju (alebo si to myslia ;).

Pouzitie - zosilnenie zvuku z kazetovej mechaniky 16:9 :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

john303
Auto: E36 coupe
Kraj: Prešovský

Re: predzosilovac

Streda, 7. Novembra 2012, 00:10

Zajdi do rádioamaterstva alebo kde predávajú elektronické súčiastky a myslím že budú mať dáku stavebnicu,alebo sa opýtaj.
Možeš posurfovať aj po nete určite niečo vhodné nájdeš.
Ohľadne toho filtra,aký máš na mysli? ako korekcie?

jararak
Autor témy

Streda, 7. Novembra 2012, 07:15

ten filter - myslim taky aby sa mi neprenasalo bzucanie alternatora podla otaciek do tohto zosilovaca.
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

john303
Auto: E36 coupe
Kraj: Prešovský

Streda, 7. Novembra 2012, 18:53

takže odrušovací filter si mal na mysli,ten taktiež kúpiš v predajni ako som už hore písal, pýtaj si odrušovací filter a v tvojom prípade ti bude stačiť aj do 5A ( prúdove zaťaženie)...zamozrejme nezabudni na správne zapojenie, ako každej audio techniky v aute aj tu platí jeden bod odkiaľ napájaš zem...to aby ti nebzučalo v reproduktoroch alebo nemal zvukový otáčkomer.

Inak, ten odrušovací filter najdeš aj na starých autorádiach, pretože ho mali na napájacích kábloch,dnešné autorádia to maju zabudované v sebe...možno dáke staré sa ti povaľuje doma, pozri či tu krabičku nemá,ak áno možeš ju použiť.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 09:12

este raz a pomaly..
doteraz to nerobilo?

v aute sa nema preco prenasat bzucanie z alternatora.. skor by som povedal ze to robi "rozdelovac" - pocut take "praskanie" v repro.

toto ma na pricine zle ukostrenie minus polu.
riesenie moze byt ze sa natiahne minus priamo na baterku. ak to bude stale robit, tak potom to odrusit na radiu.

Robi to len ked sa pocuva kazetak? alebo aj pri radiu?

jararak
Autor témy

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 10:49

doteraz to nerobilo a ani nerobi, lebo zatial ziaden zosilovac v aute nieje ;)

plan je taky - odstrihnut kazetovu mechaniku, namiesto nej napojit aux in (raspberry v mojom pripade), bohuzial ten vstup je velmi slaby a vecsinou na neho treba zosilovac, slabucky ale treba, no a vecsina chalanov ktori si davali grom/xcarlink do e39 sa stazovali nasledne na bzucanie podla otaciek. cize by som to chcel eliminovat rovno pri zastavbe.

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444674
bmwcoding.sk

SurrendeR

Štvrtok, 8. Novembra 2012, 13:16

cely ten raspberry mozes napojit na kabliky ktore idu na citaciu hlavu (if you know what I mean :D ). ak to zapojis takto, tak tym padom by ti to malo zosilnovat este lepsie ako samotnu kazetu..

//EDIT aha, uz som zhliadol obrazky.. to co som pisal vyssie by sa dalo len v pripade ze by si rozobral mechaniku samotneho radia a tam spravil vyvod z hlavy (bola by asi aj potreba oddelit to kondikom)

jararak
Autor témy

Piatok, 9. Novembra 2012, 04:51

bohuzial citacie hlavy v tej mechanike neojebabres len tak, je ich tam nejako privela a su tam nejake haluze, tak ci tak to treba obabravat vykuchanov kazetou, akonahle sa odstavi motorcek, prestane ist zvuk a tak dalej, trebalo by sa s tym vyhrat.
bmwcoding.sk

SurrendeR

Piatok, 9. Novembra 2012, 10:01

motorcek neodstavis..

malo by to mat max 2 hlavy.. jednu citaciu a jednu mazaciu (elektromagnet) - i ked neviem na co by to bolo v aute :D

kabliky ktore idu do hlavy (3 - L,P,GND) mas vlastne hotovy aux. len ako vravim nemeral som to este, je mozne ze tam bude napetie ktore treba oddelit kondikom,
potom uz len pichnes kazetu bez pasky a enjoy music :D

ice.blade

Piatok, 9. Novembra 2012, 13:34

neda sa riesit aux inym sposobom ako cez kazetovu mechaniku? sak existuju phone kity nie? a radiomodul by mal vediet pracovat zo vstupom + remote... sice neviem ci stereo ale nieco by tam malo byt

jararak
Autor témy

Piatok, 9. Novembra 2012, 13:43

ty mi povedz, sak mas take iste
bmwcoding.sk

ice.blade

Piatok, 9. Novembra 2012, 13:52

no ja som upgradol na BM54 :) NG redukcia a rozdiel som nezbadal... iba ze rychlejsie hlada radiostanice a mam moznost stereo aux vstupu...

inak ked som pozeral pinout na radiomodule tak aj na telefon je len mono vstup... potom ma napada este jedan alternativa... zohnat si kabelaz na radiomodul, spravit si vlastny zosilnovac s prepinacom vstupov, ak zapnes PIcko tak by ti switch hodil vstup cez zosilnovac a ked vypnes hodi radiomodul...

hakker
Auto: E39 Touring
Kraj: Nitriansky

Sobota, 10. Novembra 2012, 19:55

s tym bzucanim je to pravda ..mam xkarlink len sa mi este nepodaril ozohnat dake to odrusovadlo resp. ani som moc nehladal...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných