Utorok, 6. Novembra 2012, 09:41
Simik, ja viem ako ten termostat funguje, ja mam tiez tento system v aute a nie je pravda, ze sa otvara okolo 105 stupnov. otvara sa tak, ako je od vyroby nastaveny, ma nejaky prednastaveny rozsah a v tom pracuje. moj je tiez na tento system a mechanicka cast otvara na 95. takze tu pravdu celkom nemas. Kazdopadne k veci. na tychto termostatoch odchadza prave ta jednotkou ovladana vyhrievacia cast a tym termostat otvara az na hornej hranici, napriklad pri tomto by to bolo prave tych 105. vyhrievacie teleso vie termostat otvorit skor, pri nizsej teplote, co sa bezne aj deje. mal som taky problem, viem o com hovorim, termostat mi otvaral na maxime a auto sa skratka dostavalo cez 100 stupnov lebo termostat otvaral cisto mechanicky a neskoro.
takze v tomto pripade moze kludne byt, ze termostat otvara tiez cisto mechanicky a neskoro, co vysvetli aj to, ze neotvara velky okruh pri normalnej zatazi.
inak si neviem vysvetlit, preco by sa okruh neotvaral. skratka ak termostat funguje cisto mechanicky ked je elektronicka cast kaput, tak sa auto bude hriat.