... všetko o BMW ...
MateX3 napísal:Preteky s časom (navigácia hlásila v Litomyšli príchod do Rače o 22:00, stihol som o 21:20...) Jičín -> Litomyšl -> Brno -> Bratislava Rača, potom kľudným štýlom Bratislava Rača -> Žilina -> Sučany, tankovanie na lukoil doplna.
Vzdialenosť 547km
Dotankované v Sučanoch 34,73l
Spotreba podľa výpočtu 6,35l/100km
Michal NR napísal:Tak to mi daj navod ako to robis, ja mam spotrebu stale okolo 9,3 l/100km...
MateX3 napísal:
Ono keď resetnem spotrebu a spravím 5km po meste, mám spotrebu okolo 9-10l.
Keď som mal vadné oba termostaty a motor sa nedokázal zohriať, spotrebu som mal 7,6 až 8,4l/100km po diaľnici na displeji - a to som išiel na spotrebu. V meste to nešlo pod 11l/100km.
Nemám DPF, ani klapky v saní. Sanie vyčistené, egr vyčistené a odpojené (hadička na egr je oblbnutá, napojená na injekčnú striekačku, v ktorej je veľká pružina). Nádržou prešlo 5 plechoviek vifka, pol plechovky na plnú nádrž, lebo mi filter v nádrži hlási, že je upchatý.
Ako je to možné, to neviem. Možno tým upchatým filtrom v nádrži, ale úbytok výkonu necítim.
Skús odlíšiť spotrebu na displeji a na bločku od pumpy.
Michal NR napísal:
Vychadza mi to cca rovnako aj blockom. tie termostaty idem robit, to si mi odporucal, EGR si dam teda spravit, a aj tie klapky. No mam DPF, ale to je nove... dam to vsetko naraz porobit a uvidim. ci mi ta spotreba padne... dufam...
MateX3 napísal:
Vstreky si dal preveriť?
voMacK napísal:kurva vam tie auta tu naftu vyrabaju ci co?![]()
ja mam vcul podla BC 7.6l [F10 530d 180kW, sofer 75kg; batozina - vacsinou nist, obcas slecna cca 53kg ]