Nerobte z toho strašiaka, je to auto ako každé iné, aj keď trochu väčšie a zložitejšie ako 316i
Skúsim trochu zhrnúť skúsenosti po takmer roku používania...
Keď som ju kupoval nerozmýšľal som, resp. srdce rozhodlo. Keď E38 tak v čo najlepšej výbave a s najväčším motorom. Pri každom aute je základ stav. Motor a prevodovka, ostatné nie je problém doladiť. Teplý bežiaci motor by nemal byť počuť a prevodovka nesmie kopať, ani by si nemal vedieť kedy radí. Ja si všimnem iba podľa otáčkomera. Bacha tiež na chladenie tak obrovského motora, inak motor ako taký by mal vydržať extrémne množstvo kilometrov. Skontroluj elektroniku, je tam toho viac ako dosť, tak všetko prejdi, pošťukaj a vyskúšaj.
Údržba: trochu viac oleja, dva vzduchové filtre namiesto jedného, väčšie brzdy, dvanásť sviečok a cievok (sviečky sa vraj menia extrémne ťažko), celkovo trochu vyššie náklady, ale zase nič hrozné ani likvidačné. Gumy klasický rozmer, pozor na podvozok, ak má vankúše pozri to, prípadne EDC tlmiče skontroluj.
Spotreba: od cca 9,5 po 25. Mimo mesta, keď ideš 80-90 spravíš aj 8 litrov, mám to odskúšané, samozrejme tak sa jazdiť nedá, máš pocit ako keby si stál a obieha ťa aj škodovka 105-ka. Ale pri 110-120 máš spotrebu okolo 10 litrov, čo je myslím si krása vzhľadom na objem a počet valcov. A motor si ide na otáčky, ako keby mal iba zvýšený voľnobeh

ani o ňom nevieš. Pri cca 150km/h má iba 2500ot.min. Mesto je horšie, tam je to cca 15 litrov, možno 17 keď jazdíš viac v uličkách. V zime v meste som mal 24, viac som na tom nikdy nemal. Keď nejazdíš štýlom brzda - plyn dá sa spraviť veľmi pekná spotreba. Ale ak pozeráš na to, radšej to nekupuj.
Ešte jedna dobrá rada na záver, musíš byť veľký fanúšik a tak trochu blázon (v dobrom slova zmysle), lebo normálny človek si to v dnešnej dobe nekúpi. Ale ak kúpiš, neoľutuješ, je to vážne iný level aj keď je to auto staršieho dáta.