... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Altair
Auto: Jumper 2.3hdi
Kraj: Prešovský

Re: PROBLEM S I-DRIVE

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 20:44

mne to robilo napalene dvd z navigacie ked som ho vybral vsetko nabehlo naspät, neslo mi radio ani cd ani navi :bmwball:
BMW e53
Citroen Jumper
BMW e60 530 xd ex
BMW e39 530d ex
vw polo 1.4 tdi pd ex

jakubb88
Autor témy
Auto: E61 530d
Kraj: Košický

Štvrtok, 4. Októbra 2012, 21:15

skusal som odpojit tu baterku, odpojil som ju na pol hodiny. I-Drive sa rozbehol radio aj vsetky zvuky fungoval asi jeden den. Dnes som zapol kluc vsetko pekne nabehlo a asi po 5 minutach opet zamrzol.

jakubb88
Autor témy

Nedeľa, 28. Októbra 2012, 09:35

ozivujem tuto temu, pretoze som skusal uz kadeco odpojenim baterky mi slapal cely system dva dni. potom opet zamrzol. asi po tyzdni ked auto stalo sa zrazu vsetko prebudilo v k zivotu. vsetko slo ako malo. myslel som si ze chyba bola v zapnuti funkcie TMC. vypol som ju a slo vsetko krasne. ked tu zrazu vcera opet zamrzol :D

airbone
Auto: F25 X3

Pondelok, 29. Októbra 2012, 00:41

ked mas chut tak ti viem zariadit preprogramovanie. Bud to vyjde alebo nie :) nemas co stratit...... :)

pedro299
Auto: BMW E38 2001
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 23:57

Mal som tento istý problém,aj mi to v BMW preprogramovaly a nepomohlo,nakoniec to bol Bluetooth modul,odpojil sa a odvtedy bez akehokolvek naznaku poruchy.Dokonca I-drive štartuje ovela rýchlejšie a reaguje okamžite.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

jakubb88
Autor témy

Utorok, 30. Októbra 2012, 20:36

mozme to preprogramovanie zorganizovat ale domov sa vraciam az na vianoce :-))) no ja som skusal ten modul odpajat ale neviem ktory kabel....lebo ked odpojim ten dvojzilovy tak je totalne ticho v aute :D

airbone

Streda, 31. Októbra 2012, 14:27

jakubb88 napísal:
mozme to preprogramovanie zorganizovat ale domov sa vraciam az na vianoce :-))) no ja som skusal ten modul odpajat ale neviem ktory kabel....lebo ked odpojim ten dvojzilovy tak je totalne ticho v aute :D

cez vianoce urcite nie.... :smile:
Samozrejme ze nemozes telefonny modul len tak odpojit. Rozpojis totizto MOST RING a tym padom je v cudu a nic ti nepojde :)
ak by sa aj vybral telefonny modul prec, musi sa prekodovat vozidlo a dana funkcia vynat z vybavy. Navyse sa musi MOST RING prepojit sluckou.
Teraz sme riesili prerusovany zvuk na CCC... V prdeli bol ULF modul. Vymenil sa za novy a auto sa cele programovalo. Teraz vsetko facha ako ma. Akurat ten novy ULF modul je riadna rana... okolo 400eur.

jakubb88
Autor témy

Streda, 31. Októbra 2012, 15:25

no ved samozrejme ze cez vianoce urcite sa nikto pracou zaoberat
nebude:))) pojdem vyskusat tu diag. do bmw ze budem presne vediet co je vo veci lebo takto je to naslepo minanie penazi..inac vsimol som ai ze kes auto stoji dlhsie ako den tak vsetko ide v pohode a asi tak po hodine to zacne sekat. cize moze byt problem niekde s prehrievanim niecoho??

airbone

Štvrtok, 1. Novembra 2012, 12:03

jakubb88 napísal:
no ved samozrejme ze cez vianoce urcite sa nikto pracou zaoberat
nebude:))) pojdem vyskusat tu diag. do bmw ze budem presne vediet co je vo veci lebo takto je to naslepo minanie penazi..inac vsimol som ai ze kes auto stoji dlhsie ako den tak vsetko ide v pohode a asi tak po hodine to zacne sekat. cize moze byt problem niekde s prehrievanim niecoho??

Teoreticky hej, ventilatorik vzadu moze byt odideny. ALe skor by sa to prejavovalo v lete ako teraz v zime.

jakubb88
Autor témy

Piatok, 2. Novembra 2012, 18:36

no ved ono sa to najprv prejavovalo v lete, teraz sa to prejavy len po nejakom case ako keby sa to prehrievalo..

tomato01
Auto: BMW e60 530xD
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 20:16

zdravim...ozivim tuto temu
i drive zacal mne najskor odmietat cd menic, to trvalo asi tyzden raz sa zapol a raz vypol, pritom na asi sekundu zmrzol cely i drive.
teraz vsak zacalo vypinat uz aj cd romku ktora je priamo v aute pod displayom.
a uz to vlastne mrzne vsetko obcas sa to aj nezapne...
kde mozem najst problem a ako postupovat?...
diky

pedro299

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 22:44

Skús to dať najprv preprogramovať,ak nepomôže treba hladať ďalej.Mne to preprogramovali v BMW za 87e a trochu to pomohlo ale ja som mal vadný modul Bluetooth.Po odpojení modulu to funguje perfektne a hlavne rýchlo.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Michal NR
Auto: BMW E60 530d
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 25. Novembra 2012, 02:42

Takže páni, taky isty problem. Pri jazde radio vyplo zvuk, zamrzol iDrive. O chvilu sa restartoval a nesiel aj tak.
Odpojena baterka, komplet reset, pomohlo, cca na 1 den.
Znova to iste.

Riesenie:
Odpojenie ULF - problem s bluetooth

Postup na odstranenie problemu pre 5er, E60, 2004 pred FL
V kufri auta na lavej strane z boku je kryt, ktory drzia 2 umelohmotne skrutky (tak ako na druhej kde je baterka) - vybrat kryt
z boku zbadate striebornu skrinku, to je presne to co robi ten problem, aspon mne
dajte dole aj ten bocny koberec aby ste mali lepsi pristup.
zo spodu skrinky je konektor, taky velky, ja ho mam biely, ten treba odpojit
Je na nom poistka, treba ju potiahnut dole a presunut na opacnu stranu.

To je vsetko, radio nebude sekat, sice vam nepojde bluetooth, a CD menic, ale neseka to. Druh riesenie kupit novy ULF modul
1322813229

"Človek musí bežať čo vládze, aby ostal tam kde je, ale ešte rýchlejšie ak sa chce niekam dostať."

pedro299

Nedeľa, 25. Novembra 2012, 08:48

Michal NR napísal:
Takže páni, taky isty problem. Pri jazde radio vyplo zvuk, zamrzol iDrive. O chvilu sa restartoval a nesiel aj tak.
Odpojena baterka, komplet reset, pomohlo, cca na 1 den.
Znova to iste.

Riesenie:
Odpojenie ULF - problem s bluetooth

Postup na odstranenie problemu pre 5er, E60, 2004 pred FL
V kufri auta na lavej strane z boku je kryt, ktory drzia 2 umelohmotne skrutky (tak ako na druhej kde je baterka) - vybrat kryt
z boku zbadate striebornu skrinku, to je presne to co robi ten problem, aspon mne
dajte dole aj ten bocny koberec aby ste mali lepsi pristup.
zo spodu skrinky je konektor, taky velky, ja ho mam biely, ten treba odpojit
Je na nom poistka, treba ju potiahnut dole a presunut na opacnu stranu.

To je vsetko, radio nebude sekat, sice vam nepojde bluetooth, a CD menic, ale neseka to. Druh riesenie kupit novy ULF modul
Ten velký biely vôbec odpajať netreba.Odpoj ten malý čierny čo doňho idú 2 káble.A keď ten šteker čo si odpojil z bluetooth modulu prepojíš káblom pôjde ti aj cd menič.Ja som si to tak spravil a fachči to super.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 25. Novembra 2012, 11:33

hosi a to ak mozte fugnovat bez bluetooth??? :shock:
sak by som to auto radsej jebol do rieky, akoby som v nom nemohol telefonovat za jazdy :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných