Pondelok, 29. Októbra 2012, 13:33
Zdravim, naskytla sa mi možnosť dostať sa za velmi slušné peniaze k 325xi automat (75000km, koniec 2009, teda 3ojliter priamy vstrek). Auto som skúšal (cca 100km mesto, mimo mesta) šlapalo ako ma, sem tam som tomu prikotlil a vždy vyrazilo bez zavahania, žiadny čudný zvuk ani náznak nepravidelného chodu. Od pôvodného majiteľa viem, že sa mu v poslednej dobe občas stalo to, že auto nabehlo do nudzového režimu (po zhasnuti, naštartovaní zase určitú dobu šlapalo ďalej). Auto je v záruke BMW Basic 100000km/5 rokov
Viem že s tým bol v autorizovanom servise (neviem či bol aj na diagnostike, ale predpokladám že áno ináč by sa asi nevyjadrili tak presne) a bolo mu oznámené, že problém bude vo vysokotlakovom čerpadle a oprava bude cca. 800€. Problém je ten, že auto sa predáva tak ako je. Čo som prešiel niektoré zahraničné fóra, väčšinou boli spolu s čerpadlom v háji aj 1-6 vstrekovačov :) + niěčo dalšie. Niekedy sa komplet výmena mohla vyšplhať aj na 2-3000€. Takáto záležitosť by z toho auta razom robila niečo iné ako výhodnú kúpu.
Chcem sa teda spýtať majiteľov:
1. stretli ste sa s niečim podobným a pri akom nájazde km (najmä N53 - 325i), ako ste to riešili
2. problém sa týka dosť veľa vozidiel, aspoň čo som našiel a kľudne aj pri pár mesiacov starom voze s pár tisíc km = nebola na to nejaká zvolávačka? prípadne nemal by to servis vyriešiť v rámci záruky?
predpokladám že veľa majiteľov modelov 325i/330i s N53 motorom tu asi nebude ale skúsil som :)
Vďaka za každý postreh.