... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Brancci
Autor témy
Auto: 318i E36, 330xd E46
Kraj: Trenčiansky

Rádio s MP3, USB???

Pondelok, 29. Októbra 2012, 14:18

Čaute! Chcel by som sa majstrov opýtať, či je možné niečo urobiť s originálnym BMW rádiom s kazeťákom + CD meničom (na E46). Dá sa to jednoducho vymeniť za typ, ktorý bude pasovať miesto pôvodného rádia, bude mať BMW dizajn a bude MP3/USB? Alebo... aspoň existuje k tomu obstarožnému elektrónkovému rádiu moderný CD menič do kufra? Dík.

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Rádio s MP3, USB???

Pondelok, 29. Októbra 2012, 15:14

namiesto kazetoveho radia mozes kupit CD radio ktore vymenis kus za kus, lepsie ak budes hladat radia s tlacitkom mode... ak by si chcel original radio ktore cita MP3 tak si priprav cez 200-250€, skor sa ti oplati kupit namiesto CD changera malu krabicku ktora dokaze prehravat MP3 a vola sa xcarling, dice, intravee atd, vyrobcov je habadej

grom je absolutna <>ina... nikdy mi nefungovalo menu na 16:9 obrazovke... sere sa to ak sa da do priecinka viac ako 99 skladieb... nebrat! seka sa to, mrzne, vydava to pazvuky do repro, po update firmware katastrofa... support na hovno, snazia sa nahovorit ze mas zle auto nez aby opravili bugy... fuj nikdy vic
Naposledy upravil/-a ice.blade v Pondelok, 29. Októbra 2018, 20:53, upravené celkom 1 krát.

Drac1k
Auto: tri
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 15:32

Ahoj,ak si trosku tech.zdatny,tak za 1h to mas hotove .. :wink:

navod..
bmw3-e46/e46-urob-si-sam-vystup-na-mp3-z-oem-kazetaku-t24634.html

takto to mam ja..
Obrázok
Obrázok
Môžem yebať tie vaše dymiace diesle s kruťákom jak kamión..
Novšie nie vždy musí znamenať lepšie..
e46 323i ex
e91 330xi N52
e92 335xi N54
g31 540ix B58

rebel
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 29. Októbra 2012, 18:29

To ze mu bude trcat z radia nejaky kablik nie je vzhlad originalu.
Pozri si toto http://www.dynavin.com, su aj lacnejsie alternativy kade tade po weboch, posurfuj autoradia oem. Co viem, tak to nestoji tych 250 eur ale cca 700 eur. Ale ma to vsetko co povodne, pasuje to a este to ma navyse funkcie.
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Pondelok, 29. Októbra 2012, 19:30

ja by som zase nedal nikdy 700e za nejaku kvazi No name cinsku haraburdu.....

radsej si kup to co ti pisal iceblade alebo sprav to co ma dracik aj ked od toho by som kvalitu zvuku moc dobru necakal...a da sa to spravit aj tak aby to nebolo vidno napr. popolnik alebo tam kde to ma dracik ale kupit za par euri kastlik s roletkou
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Brancci
Autor témy
Auto: 318i E36, 330xd E46
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 30. Októbra 2012, 07:11

Dík za odpovede a niekoľko riešení.

1) Výmenu na štandardné MP3 radio s USB vstupom som absolvoval na mojej E36ke. Ale ako niekto povedal, vyzerá to škaredo a navyše, ani ten zvuk odtiaľ nelezie ako som si predstavoval. Takže ee.
2) MP3 kazetu by som ešte kdesi v šuflíku našiel :D ale to je to najkrajnejšie riešenie. Plochý zvuk o ničom.
3) Priamy linkový vstup do orig. rádia je už lepšie riešenie, ale má štyri mínusy (podľa mňa): a/ Ovládanie nie je pohodlné. Furt musíš šachovať s tou prázdnou kazetou. b/ POZOR! Výstup z mp3playera nie je linkový! Je impedančne upravený na prehrávanie do sluchátok. Sila signálu závisí od hlasitosti na playeri. Ak by bol signál príliš silný, bolo by počuť v reprákoch "prerážanie". Pri ešte silnejšom signále by mohol odísť aj vstupný modul na rádiu. c/ z návodu vyplýva, že snímacia cievka magnet. pásky nie je vyblokovaná a jej šum sa mieša so vstupom z playera. Zasa to znižuje kvalitu zvuku. d/ napájanie mp3ky.
4) Tá krabička namiesto CD-meniča sa mi vidí ako najpraktickejšie riešenie. Není to zadarmo, ale keď som už naškriabal nejaké dukáty na E46, snáď sa niečo nájde aj na krabičku. :lol:
5) Vymeniť to za novší originálny riad by bolo asi najlepšie, ale vrážať celé výplaty do "tuningu" 10-ročného auta, ako to robia mladí chlapci, sa mi nesce. Už mám svoje roky. :mrgreen:
-brano-

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných