... všetko o BMW ...

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Furby
Autor témy
Auto: E60 530d & K50
Kraj: Banskobystrický

Únik nafty z palivovej nádrže? /E34 TDS/

Sobota, 7. Apríla 2012, 23:08

Zdravím páni, môj problém spočíva v tom, že som si všimol únik nafty pravdepodobne od nádrže. Po zaparkovaní a státí auta nájdem vždy vytečenú naftu (dosť veľký fľak) pri pravom zadnom kolese. A sa mi zdá že čím dlhšie auto stojí tým je toho viac ](*,) . Neviem či mi to nerobí od vtedy ako sa mi podarilo pretankovať full na pumpe hrubou pištoľou alebo je tam nejaká hadička prasknutá... Dúfam že nie nádrž 8-[ . Inak parkujem dole miernym svahom ale tak keby bolo všetko ok tak to tiecť nemá aj tak :-k
E60 530d
Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: Únik nafty z palivovej nádrže? /E34 TDS/

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 00:55

mne sa bežne stávalo keď som tankoval párkrát až po hrdlo že prvých 50-100km som cítil zápach nafty, keď tankujem po prvé cvaknutie pištole tak nič,
mala by tam byť taká expanzná nádržka niekde za pravým kolesom, keď zhodíš podblatník tak by si mal na ňu vidieť keďže nafta je mastná a nevyprchá tak budeš vidieť kde to uniká cez ktorú hadičku, je ich tam dosť

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... nk_tubing/
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Furby
Autor témy

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 12:14

no výborne, takže dole koleso, na zdvihák a odspodu sa tam dostanem? Cez kufor asi nie, že? Už to vidím ako som tú celú expanzku naplnil keď som raz pretankoval hrubou pištoľou, lebo predtým mi nič netieklo a vtedy mi kvapkalo ako som chodil tak som sa snažil ešte aj vyjazdiť naftu aby klesla.
E60 530d
Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 13:14

z kufra asi nie, ja som to ešte nerobil ale od kolesa keď zhodíš podblatník by si sa tam mal dostať
tankoval som už aj tak že som mal naftu až po nalievací otvor, a okrem toho že mi to trochu smrdelo sa nič nestalo žiadne fľaky pod autom, ale keď si tam tú naftu natlačil "nasilu" tak možno sa dostala tam kde nemala :D
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 10. Apríla 2012, 17:02

mne robilo niečo podobné síce na e39 ale princíp je stále rovnaký, zhoď ten plast. podblatník a prekontroluj či máš napojené všetky hadičky, ja som nemal napojenú jednu čo išla práve do expanzky a pri prejazde zákrutami a tak mi odtiaľ zaručene šla nafta, nebolo jej mnoho ale kvapkala

zhora sa k tomu určite nedostaneš je tam plech, čisto teoreticky nejak to operovať cez krytku podávacieho čerpadla v kufri, ale jednoznačne zhodiť ten podblatník a prekontrolovať tie hadice, či všetky tesnia prípadne ich jemne stiahnuť SK-páskami :thumbup:
oo=[ ][ ]=oo

Furby
Autor témy

Utorok, 23. Októbra 2012, 12:14

No po dlhej dobe sa problém znova vrátil po natankovaní značného množstva paliva tak to riešim znova. Problém pri tej expanznej nádobke nie je. Po rozobratí a prezretí som zistil že uniká to z tej kovovej trubky čo ide od expanzky popred nádrž, vyzerá už aj dosť skorodovane a mokvá to pri jednom úchyte na nádrž.
diel č.3 ak dobre pozerám:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... fuel_tank/

Dá sa tá trubka alebo nejaká náhrada za to niekde objednať?
E60 530d
Obrázok

Furby
Autor témy

Utorok, 23. Októbra 2012, 22:33

Teraz som trošku v riťke z toho, vie mi niekto potvrdiť že áno to je tá trubka (č.3) čo ide popri nádrži z prednej strany? Lebo zohnať viem iba originál a zdá sa mi že to bolo trošku inak ohnuté. A nechcem mať doma zbytočnosť za 25€ ktorá môj problém nevyrieši... ](*,)
E60 530d
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných