Nedeľa, 14. Októbra 2012, 17:32
Chcem sa medzi vami informovať či sa niekto z vas stretol s niečim podobnym ... problemy sa objavili už davnejšie, no v lete zmizli začalo sa to však intenzivne posledne 2 tyždne. Je to e46 2003 automat touring . Pri pridavani plynu priblizne pri 1500 ot - niekedy 2000 ot. ak nie je plyn na podlahe tak auto strati vykon a začne hučať riešila som to tu v suvislosti s prevodovkou lenže zrejme to s nou dočinenia nič nema lebo ta radi dobre a tento problem sa objavuje aj na sekvenčnom radeni . Je tam viac priznakov tohto problemu
ad.1 pedal plynu ide tazsie dolu ( akoby ho niečo vytlačalo nahor ) auto nechce pridat strati vykon nabehne do vykonu spatne az po rychlom zošliapnuti na podlahu
ad.2 vyrazne zvyšena spotreba kt. suvisi samozrejme asi aj s potrebnym stylom jazdy no pri konštantnej jazde 120 kedysi 4 max. 5 l dnes 6 - 7 ...
ad.3 na sekvenčnom radeni na 4 ke islo auto v pohode na 3000 otačok zrazu zničoho nič klesli otacky cca. na 1000 a auto zacalo hučať pritom sa nezmenilo ani mnozstvo plynu pridaneho extremne ani rychlost
ad.4 na tuto situaciu vyrazne vplyva aj zataženie auta ked som sama deje sa to menej ako pri plnom aute a taktiež je to intenzivnejšie pri studenom motore
to hučanie by sa dalo prirovnať k duseniu motora ten zvuk vam inak neviem popisať ...
ad.5 kedysi pri rychlom zoslapnuti plynu na podlahu sa auto trhlo zašlapalo turbo a pridalo, dnes sa to nedeje a to auto sa da dostat do vykonu len velmi tažko
zaujima ma len či sa niekto s niečim stretol a vedel by tento problem približne zaradiť povodny typ na automat to podla mojho nazoru naozaj nebude ten radi stale a nema to nič dočinenia s preradovanim stupnov ...
diagnostika naposledy ukazala len nejaku chybu RJ motora ...
dakujem za akykolvek poznatok ...