Caute mam E39 530d 99, je to automat a auto ma cez 300 tis. Motor slape jak hodinky ziadny dym, perfektny zvuk aj za studena ziadny klepot. Mam ale problem s naftou, resp. vzdy ked mam v nadrzi menej ako 20 litrov nafty tak mi auto zhasne za jazdy. Ked natankujem plnu nadrz auto ide ako nove. No ked mam pol nadrze tak uz musim jazdit pomalsie a nestupat prudko na plyn lebo zhasne pri vyssych otackach a ked je tam menej ako pol nadrze tak zhasne aj na volnobehu ked idem krokom. potom znova nastartuje, no ked je tam tych 20 litrov alebo menej tak startuje niekolkonasovbne dlhsie nez normalne s plnou nadrzou.
Diagnostika nic nenasla, iba vypisala problem s riadiacou jednotkou prevodovky ale to iba koli tomu ze mi parkrat zhaslo auto pri dialnicnej rychlosti so zaradenym D - ckom a prevodovka zapisala chybu. ale ked sme na diagnostike vymazali poruchy a jazdil som mesiac vzdy s plnou nadrzou tak nezhaslo a na diagnostike nevypisalo nic.
Pri kupe auta nechcelo ist nad 4 tisic otacok, problem bol v podavacom naftovom cerpadle ktore som kupil nove a dal vymenit v servise vyslo ma to cez dvesto eur a problem sa stratil. Ale auto aj predtym neslo ked uz svietila rezerva, a casom sa to zhorsilo tak ze teraz musim mat viac nez 20 litrov nafty v nadrzi aby auto slo tak ako ma.
Poradte mi niekto, co to moze byt?