... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
pattre5
Autor témy
Auto: BMW 318i E36
Kraj: Trnavský

Auto trhá, neudrží otáčky a skapína

Sobota, 29. Septembra 2012, 20:06

čaute, potreboval by som poradiť s mojou 318tkou... stala sa taká vec, že nedopatrením sa dostal benzín v nádrži do takého stavu, že došlo sa na aute domov ale potom sa už nedalo naštartovať lebo tam ostalo minimum benzínu. Bol som po benzín do bandasky a dolial tam 6 litrov. Vtedy sa už dalo naštartovať, ale okamžite klesajú otáčky až motor zhasne. Momentálne sa na tom dá jazdiť len tak, že stále držím nejaké otáčky a pri státi na semafore alebo tak, mi to skape. Ďalšia vec je, že sa ako stláčam plyn tak otáčky nestúpajú plynule ale to všelijako trhá a na ukazovateli spotreby mi ukazuje aj 15 litrov ale vôbec neni cítiť, že by niećo zaberalo, až potom to trhne a pridáva. A ešte som si všimol, že teplota motora je nízka a predtým bol zachvílku v strede stupnice.
Môže to byť nejaké zavzdušnenie vstrekovania alebo niečo upchaté alebo také niečo? lebo úplne sa mi zdá akoby to palivo prekonávalo nejaký odpor pri tom vstrekovaní. budem vďačný za radu

lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti
Kraj: Žilinský

Re: Auto trhá, neudrží otáčky a skapína

Sobota, 29. Septembra 2012, 20:33

podla mna ti z dna nadrze vytiahlo vsetku spinu do pal. filtra alebo mozno az do vstrekov....skusil by som vymenit pal. filter a pri benzine to zavzdusnenie az tak nevadi . Ked som menil pal. filter tak zo stareho mi vytieklo asi pol litra benzinu novy som zalozil len tak (nelial som do neho benzin - bolo tam kopec vzduchu) a motor na druhy pokus hned chytil asi 5 sekund kaslal a potom uz pekne drzal otacky.....
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

pattre5
Autor témy

Utorok, 2. Októbra 2012, 00:45

no keby to bol len palivový filter tak to by bolo celkom fajn, netuším v akom stave je ten čo tam je a ani ako dlho tam je

wladas47
Auto: 318iS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 2. Októbra 2012, 08:17

Ak ti to roby len pri nizkych otačkach skus skontrolovat všetky podtlakove hadice a vahu vzduchu....lebo takto sa motor sprava aj pri odpojenej vahe a podobny problem som mal aj ja a a mal som prasklu podtlakovu hadicu ktora išla zo skrine motora do sania.
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

pattre5
Autor témy

Utorok, 2. Októbra 2012, 23:02

tak zajtra by sa mal meniť ten palivový filter, dúfam, že to bude už ok potom. A k tej váhe vzduchu... čítal som niečo o tom a vyskúšal som ju práveže odpojiť a vtedy po naštartovaní sa otáčky ako tak držali, ale trochu kolísali a počas jazdy obrovská spotreba a po nejakej dobe to zase trhalo a tak po 10 kilometroch aj zhasínalo. so zapojenou váhou to hneď zhasne

wladas47
Auto: 318iS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 2. Októbra 2012, 23:33

pattre5 napísal:
tak zajtra by sa mal meniť ten palivový filter, dúfam, že to bude už ok potom. A k tej váhe vzduchu... čítal som niečo o tom a vyskúšal som ju práveže odpojiť a vtedy po naštartovaní sa otáčky ako tak držali, ale trochu kolísali a počas jazdy obrovská spotreba a po nejakej dobe to zase trhalo a tak po 10 kilometroch aj zhasínalo. so zapojenou váhou to hneď zhasne

skus skontrolovat cele sacie potrubie aj z tou podtlakovou hadicou čo je knej pripojena či nieje uvolnena alebo praskla lebo aj v tedy motor neudrži otačky a hned zhasne....
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

pattre5
Autor témy

Utorok, 9. Októbra 2012, 21:08

takže nič sa nemuselo meniť a bola to ozaj nejaká podtlaková hadica, ktorá ide do motora, tá bola uvolnená, takže to stačilo iba pripevniť naspať a už je to ok. Len najčudnejšie bolo na tom to, že to prišlo práve vtedy ako sa minul ten benzín, to bolo úplne mätúce.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných