... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

andree
Autor témy
Auto: BMW 520i e39 ´98
Kraj: Zahraničie

řídící jednotka e39

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 14:01

Ahoj, mám problém, nevim jestli s řídící jednotkou, je to taková krabička pod disa ventilem a vedou z ní kabely do váhy vzduchu, alternátoru, do hadic a buhví kam ještě a jde z toho jeden velký svazek ke škrtící klapce, nikde jsem ji nenašel co to je. A v ní je problém. Nechal jsem si servisovat auto a "šikovnej mechanik" mi s 95% pravděpodobností vytrhnul kabel který právě vede k váze vzduchu. Po zapnutí zapalování se mi rozsvítí ASC + EML a podle zaklepání a zahejbání drátem se vypíná tahle chyba normálně jedu padne do nouzáku zaklepu a zase chvíli pokračuju. Dá se to nějak opravit? Nebo si mám rovnou koupit novou? Mám M52TU 2.0i e39

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: řídící jednotka e39

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 14:16

Ta krabicka co myslis nie je ziadna RJ. Su tam iba pospajane kable do zvazkov. Urcite budes mat problem v EML, elektornickej skrtiacej klapke, vypadavaju signaly z 2 potenciometrov v nej a preto to padne do nudzaku. Raz som mal podobny pripad na M54, bol iba chybny konektor na kablovacke do tej skrt.klapky. Po vymene OK. Je to kriticky diel, nesmie zlyhat... skus si to vymenit a mal by byt klud. Inak da sa to pekne pozriet na diag., vzdy to zapise chybu, pokial to zlyhalo. Je to zaroven ochrana, aby nahodou motor nevybehol do nepripustnych otacok kvoli chybnemu snimaniu uhla natocenia klapky.

andree
Autor témy

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 14:37

No takhle oni jsou na těch kabelech takový ochraný hadičky, no a taj jedna hadička je z tý krabičky vytrhlá ale ten svazek drátů jde vytáhnout asi 5 cm ven ale ne úplně. Drží tam. Pomohlo by zatím třeba kdybych tu krabičku vyndal pročistil i s konektorama a vrátil to nazpět? A další věc co jsem vypozoroval byla že ten den co se mi to stalo pršelo a nejelo to, druhej den to chytlo v pohodě dva dny jsem jezdil a dneska zase chcanec a 100 km jsem jel 4 hodiny protože jsem furt stavěl a odpojoval a připojoval. Že by tomu třeba vadila vlhkost. A jak se prosímtě přesně ten díl jmenuje? Abych ho kdyžtak našel v ETK a případně v návodech. Díky moc :thumbup:

andree
Autor témy

Piatok, 28. Septembra 2012, 08:30

A může to mít souvislost s tim že tam je novej alternátor?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných