... všetko o BMW ...
coWon napísal:tu nejde len o vykon diesel vs benzin... ale aj o ZVUK... to ako si pradie benzinovy 8 valec, ako leopard, tak na to sa len tak nieco nechyta... je to nieco nadherne ked okolo mna prejde 8 valcova benzinova petečka... zladena harmonia zvuku a bezstarostneho respektovaneho vyrazu jazdy pri ktorom sa mi srdce na 4 sekundy pozastavi...
voMacK napísal:Simik na 760Li sa vyser, to uz je tiez oturbene a sere sa :)
airbone napísal:
Mas pravdu, odbocujes od temy. Porovnavas auta a motory 3.0d z roku 2003 s motorom 3.0d z roku 2012. To iste plati pre vytieranie vyfukov medzi atmosferou 2003 545i a 3 turbami preplnovanym 2012 550d. Na moj vkus 550d prilis vysoky chiptuning a preplnanie. Este skoro ho hodnotit, cas ukaze ako sa tie motory budu chovat v reale.. Kedze je to najsilnejsi a najnosvi diesel od BMW oznacovany aj pismenom M(50d), tu by skor padlo porovnanie so sucastnou 550i alebo dokonca M5, nemyslis ?? :) Myslim ze tam by to az take iste s vytieranim vyfukov nebolo![]()
ALe nech je ako kazdy chce, kazdy nech sa vozi na com chce. Debat diesel vs benzin je tu habadej. Ja som ako byvaly zaryty dieselak presiel na benzin a naspat uz ani za svet.... Nevidim v tom ziadnu vyhodu, okrem o nieco nizsej spotreby (co nie je az taky rozdiel aby to pre mna malo zmysel, kedze nejazdim 50tkm rocne a viac, ako mnohi z vas). Navyse drahsia a komplikovanejsia udrzba u dieselu je jasna dan a kompenzacia v prospech benzinu.
No uz keby som bol taky skrblik a baziroval na tej spotrebe, tak tam supnem plyn a vtedy mozem dizel uz uplne je...