... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Simpson
Autor témy
Kraj: Košický

Skúšanie alternátora - Košice

Sobota, 15. Septembra 2012, 08:02

Dobré ránko,
vedel by mi niekto v KE odskúšať či alternátor nabíja, prípadne viete o niekom takom z okolia Košíc?
ďakujem :thumbup:

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: Skúšanie alternátora - Košice

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 09:59

Simpson napísal:
Dobré ránko,
vedel by mi niekto v KE odskúšať či alternátor nabíja, prípadne viete o niekom takom z okolia Košíc?
ďakujem :thumbup:

zoberes merac, nastavis ho do pouzitelneho rozsahu, potom prilozis na alternator, tak kde ide hruby kabel do neho, a druhy prilozis na kostru (karoseriu) a uvidis kolko dobija, malo by to byt vyse 14
este sa to da pozriet aj cez skryte menu na pristrojovke...
co ti to robi?
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Simpson
Autor témy

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 10:26

ide o non-bmw auto (stále nemec) :D
vybehla mi kontrolka dobíjania na volnobehu, postupne stuhlo riadenie, prestalo fungovat abs, airbagy atd. proste auto bolo bez stavy, kontrolka uz svietila aj pri vyssich otackach.
vymenil som pre istotu 30A poistku, dal nabiť baterku, naštartoval, kontrolka dobijania nesvietila. Musel som ist daco vybavit tak uz som sa to vybral aj odskusat (na volnobehu auto držalo otáčky tesne nad 1000, obvykle to je okolo 800) a po asi 10km zas kontrolka dobijania zacala svietit na volnobehu a cely scenar sa zopakoval s tym, ze po odparkovani auta baterka uz nebola schopna auto naštartovať. Zobral som ju domov aby som ju dal nabiť aby som došiel niekam do servisu a nabíjačka mi ukázala že baterka je plne nabitá, čiže baterka bude na šalát. Teraz len chcem zistiť či je zlý aj alternátor, alebo len baterka sa pobrala do večných lovíšť.

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 10:48

mne toto robil renault, tak som nasponoval viac remen a pohodka...

BMino
Auto: modre

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 18:43

Simpson napísal:
ide o non-bmw auto (stále nemec) :D

vybehla mi kontrolka dobíjania na volnobehu, postupne stuhlo riadenie, prestalo fungovat abs, airbagy atd. proste auto bolo bez stavy, kontrolka uz svietila aj pri vyssich otackach.
vymenil som pre istotu 30A poistku, dal nabiť baterku, naštartoval, kontrolka dobijania nesvietila. Musel som ist daco vybavit tak uz som sa to vybral aj odskusat (na volnobehu auto držalo otáčky tesne nad 1000, obvykle to je okolo 800) a po asi 10km zas kontrolka dobijania zacala svietit na volnobehu a cely scenar sa zopakoval s tym, ze po odparkovani auta baterka uz nebola schopna auto naštartovať. Zobral som ju domov aby som ju dal nabiť aby som došiel niekam do servisu a nabíjačka mi ukázala že baterka je plne nabitá, čiže baterka bude na šalát. Teraz len chcem zistiť či je zlý aj alternátor, alebo len baterka sa pobrala do večných lovíšť.

postup plati aj pre non bmw :D teda okrem toho skryteho menu, meracom to zmeras, ale moze to byt aj ten remen...
kmaratovi to spravilo ked odisla remenica
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Simpson
Autor témy

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 19:16

len ja sa ku alternátoru nedostanem tak ľahko, vôbec nie keď je naštartovaný motor, iba keby ma už začali nudiť dve ruky a s jednou z nich by som sa chcel rozlúčiť :mrgreen:
keď ho chcem vymontovať, jediná cesta bez dvihnutia auta je vydvihnúť spolujazdcovu stranu, odmontovať koleso + podblatník+plasty pod motorom a až tak sa dostanem ku alternátoru, na ktorý vedie aj výveva podtlaku, čiže na chodníku to bude úplne parádna montáž :mrgreen:
inak na baterke som pri naštartovanom motore nameral 9-10 V, čiže alternátor je proste na šalát, už len zistiť či baterka pošla tiež, zajtra pojdem dať zmerať jej kapacitu a keď tak už zoberiem aj novú :thumbup:

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Pondelok, 17. Septembra 2012, 08:05

Nemusi sa to merat na alternatore, staci aj priamo na baterke. Ked si tam nameral tych <10V, asi je odideny alternator a este ti to tam asi aj skratuje, takze aj baterka uz moze byt na vymenu.

Simpson
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 08:08

jj, diodový mostík na alternátore je v <> a cestou zobral aj baterku :thumbup:

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw

Utorok, 18. Septembra 2012, 07:40

dufaj ze to mostik nebude...mozno budu len uhliky zodrate...a baterka ma preto iba 10v lebo si mal zapnute svetla a ostatnu elektriku...cize baterka by mala byt dobra...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 274 neregistrovaných