... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Valdes
Autor témy
Auto: Bmw e36 coupe
Kraj: Banskobystrický

Dorábka funkcie SRA k Modulu WIWA LOW II / E36

Sobota, 15. Septembra 2012, 17:19

Takže tak ako väčšina z Vás v autách máme prevážne moduly WIVA LOW II s pevným nástaviteľným cyklovačom cca 8 sec. Je často krát nepoužiteľný preto som sa rozhodol dorobiť si nastaviteľný cyklovač. Využil som modul AEV 2062 - Intervalový spínač stieračov. Viem dá sa zohnať originál modul aj s funkciou SRA potom je to jednoduché plug and play, ale je cenovo neprístupný a osobne sa dosť ťažko zháňa....ak si ho priamo neobjenáme u BMW :D

Čo budeme potrebovať : 1ks relé AEV 2062 Výrobca AEV Kroměříž (http://www.aev.cz ) , 1ks klasické spínacie relé 12V/30A

Cenové náklady do 20 Eur

Popis činnosti. Prepneme páčku stieračov do polohy cyklovač a hned vypneme. Cyklovač ihned jeden krát zotre okno. Ak chceme znovu zotrieť okno, prepneme páčku stieračov do polohy cyklovač. Teraz bude cyklovač stierať okno v časovom intervale od prvého zopnuia. Pri zmene intervalu vypneme cyklovač a znovu ho zapneme až budeme potrebovať zotrieť okno. Cyklovač je nastaviteľný v rozsahu 0,2 s - 60 s.

Pýtate sa v čom je háčik ? Je treba prerobiť zapojenie páčky stieračov. Nič hrozné zvládne to každý kto vie držať pájku...

[b]Zapojenie funguje spolahlivo, ale stále platí že všetky úpravy, ktoré si robíte na svojom aute robíte na vlastné nebezpečie !!!
cyklovac_2062.jpg
Takže tu je relátko AEV 2062 dostať ho bežne v Škoda Autotechna
cyklovac_2062.jpg (10.38 KiB) 2084 zobrazení
cyklovač.jpg
Schéma zapojenia relátok
cyklovač.jpg (41.82 KiB) 2084 zobrazení
cyklovač 2.jpg
Schéma zapojenia k Modulu WIWA II Kontakt 13 preložíme na volnú pozíciu vo svorke - nepožívame ho
cyklovač 2.jpg (54.18 KiB) 2084 zobrazení
DSC_0757.JPG
Po otvorení páčky ... Ako vidieť spínajú to také dva kužele.... polohy a ich uloženie som uviedol nižšie
Prílohy
Cyklovač 3x.jpg
Tu je prerobenie spojení na páčke
Pred je originál po otvorení .... po je po prerábke
Cyklovač 3x.jpg (116.61 KiB) 2084 zobrazení
Naposledy upravil/-a Valdes v Sobota, 15. Septembra 2012, 17:55, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Re: Dorábka funkcie SRA k Modulu WIWA LOW II / E36

Sobota, 15. Septembra 2012, 17:39

Relé zo škodovky :D
už mám plynové vzpery na kufry z fáčka a ešte aj cyklovač bude ako na fáčku,načo som ja kupoval bmw? :mrgreen:

díky za návod,určite jeden jesenný večer to spácham. =D>
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní