... všetko o BMW ...

Moderátor: jkk

bmwtt.sk

breadfan
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Realne naklady na prevadzku

Utorok, 11. Septembra 2012, 09:13

Zdravim vsetkych!

Chystam sa v blizkej buducnosti kupit fungl novu 135i a jedny z kriterii su pre mna samozrejme naklady na beznu prevadzku. Kedze doteraz som jazdil len s Octaviou Combi (1.6l 101hp benzin '99) nemam moc s cim porovnat. Navyse si idem zariadovat novy byt a tak budem asi nejaky cas zit z ruky do huby a tie naklady na auticko su pre mna dost podstatnym cislom. Potrebujem mat aspon predstavu. Pls nerieste preco prave 135i ak na to (mozno) nemam. Je to moj sen uz dlhu dobu. Ak si to nebudem moct dovolit, tak sa radsej este nejaky cas budem vsade je*kat MHDckou a setrit, ako by som si mal kupit lacny shit a cely cas to lutovat.

Medzi prevadzkove naklady u mna patria:
- realna spotreba (vacsinou po BA a cez vikendy v okoli, nie som agresivny vodic a nemam tazku nohu, aj ked obcas sa necham uniest)
- servisne naklady nekryte zarukou a po skonceni zaruky (mesacne alebo rocne)
- spotreba pneu (nejake odporucane zimne a letne?)
- iny "spotrebny material"= olej, cistiace prostriedky, ziarovky (najskor xenony), filtre atd atd
- nejake ine naklady?

Vedeli by ste mi prosim Vas niekto vycislit ake asi mate naklady na prevadzku? Ci uz to rozratate na mesiace alebo za cely rok spolu, necham na Vas :)

Dakujem!

Užívateľov profilový obrázok
po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Re: Realne naklady na prevadzku

Utorok, 11. Septembra 2012, 11:04

sorry ale kupit "drahe auto" a jazdit na mhd to je usmevne. Auto je cierna diera na peniaze a NIKDY na to nezarobis. Byt to je uz veelmi rozumny krok ako investovat peniaze. Fungel nove auto ak kupujes tak na to mas zrejme nie ? Ak nemas tak si kup jazdene , pripadne predvadzacie vozidlo. Kazdopadne ak pojdes do autorizovaneho servisu za kazdu blbost zaplatit nehorazne sumy, takze ja som bol raz dolievat olej a za 1l oleja a robotu zobrali 45 eur.. co v realy pri kupe 5l oleja stoji 35 eur a 10 eur za vymenu u neautorizoveho servisu mas vymeneni olej a + 8 eur za olejovy filter. To bolo posledny krat servis v autorizovaku !!! V autorizovanom servise ta zderu a este k tomu nemaju skusenosti, pretoze servisak sam by sa neuzivil kedze slusne povedane nema vedomosti a ma nizky plat. To je realita kazdej znacky u nas na SVK ... cest vynimkam samozrejme ako som pocul same chvali na ZA bmw servis....
Vid bmw pokec bmw-pokec/odporucane-neautorizovane-bmw-servisy-na-slovensku-t64298.html?hilit=servis

a kapitola sama o sebe technicke-okienko/skusenosti-s-bmw-servismi-t13950.html?hilit=regnum

kazdy seriozny garazovy servisak ti povie kedy menit, olej, filtre, brzdovu kvapaliu, sviecky, kontrola brz a podobne ... Ak je to zanovne auto tak nic ine nemenis len olej KAZDY rok a vzduchovy a olejovy filter.

Pneumatiky .. ked jazdis vela km aj tie zderies. 18" je cena oko 150 eur za ks no mozes si tam dat aj cinu je to na kazdom. Ja som kupil auto 11 mesacne a nikdy som nemal ziaden servis v autorozovanom servise, vsetko som si zistil tuna na fore co a kedy mam menit a som vysmiaty a hlavne pokojny ze to aj realne vymenil, nie len nejaky filter vyfukal vzduchom.

Neda sa to vycislit kolko je na mesiac servis, ved si mal auto tak nebud smiesny. Velmi vychvaleny servisak v Ba je SEMTEX tak chodi vela klubakov na servis a hlavne diagnostiku !

ak uz si sa zamiloval do 1er tak odporucam motor 120d, 120i .. a nezabudaj 6 valce viac oleja, viac komponentov

snad som ta naviedol na iny smer ... stastnu ruku pri vybera auta \:D/
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní