... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
m4x
Autor témy
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

E36 Coupe - Demontaz stropnice

Pondelok, 16. Augusta 2010, 12:54

Prosim vas ludia, ako sa demontujem stropnicu ? Mam ju previsenu a potrebujem ju precalunit pripadne nalepit povodnu latku nejakym tmelom na calunenie, no neviem prist na to kde ta stropnica drzi.

Netusim ani len ako dostanem rucky na strope dolu, aby som mohol aj tu stropnicu nejako odstranit. Neviete prosim niekto ?! Velmi by mi to pomohlo ! Dakujem !
Pripadne ak ste natrafili na nejaky "guide, how to" tak by to bolo super. Dakujem !
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Pondelok, 16. Augusta 2010, 17:54, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii
!!! Obrázok ???

ukh

Re: E36 Coupe - Demontaz stropnice

Pondelok, 16. Augusta 2010, 19:36

Robil som to na sedane nejaký rok a pol dozadu. Nepamätám si to do bodky presne.
Išlo dole osvetlenie interiéru, kryt motora šíbra, slnečné clony, ta "pásovina" okolo otvoru šíbra, obloženie všetkých stĺpikov, pásy, všetky madlá na strope a potom už len nájsť vhodný koridor, ktorým to z auta vybrať. Sklopili sa sedadlá a vybral som to prednými dverami. Coupe má väčšie dvere, takže by to mohlo ísť ľahšie.

Čo sa týka nalepenia látky - určite to zver niekomu, kto s tým má prax. Ja som to riešil presne kvôli tomuto a dopadlo to veľmi zle. Tá látka je extrémne jemná, lepidlo to hneď nasalo a presakovalo na druhú stranu. Isto na to ale niečo špecifické existuje. Ďalší problém bol tú látku trafiť tak, ako má byť, aby nikde nepresahovala okraje a nikde nechýbalo. V BMW mi za obyčajnú sivú handrovú stropnicu zadreli niečo okolo 200,- EUR. Každopádne držím prsty a daj vedieť, ako si to vyriešil. Bude to zaujímať mňa a určite aj iných členov.

Maysner
Auto: E36 Coupe
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 16. Augusta 2010, 21:23

sundej madla (sroubky jsou zakryty. mensi plochej sroubovak a odloupnout krytku, musis si madlo pridzet dole), clonitka, lampicky, A a C sloupky, minimalne jeden B sloupek. pak ti zustane stropnice viset uz jen na tesneni dveri a oken, pripadne sibru. hlavne pozor u zadniho okna, stropnice je tam vytvarovana a zahakla. plno lidi za nu skube a pak uz tam nikdy sama nedrzi ](*,) a pak jako jezek v kleci ven

ze sedanu mi to slo lip zadnima dverima. je tam vic mista
Low E36 323i Coupe, 9/1994, Individual, Dakar Gelb - in reconstruction
Dokud karu nerozdelas, nevis o ni nic :-P
Ruzne dily na E36 zde :wink:
Nabizim bezny servis na starsi BMW ale i jine znacky. Zastavby a upravy prevazne E36 a E30 :)

spakinko
Auto: 318iS

Streda, 29. Augusta 2012, 21:23

jake lepidlo si prosimta pouzil ak si si teda robil tu stropnicu sam???? alebo ak mate niekto nejaku skusenost. pocul som o nejakom lepidle co reaguje az potom ked sa zahreje od 3M, ale nikde som ho nenasiel, alebo som od nich nasiel nejake lepidlo v sprei - super 77.
kazdopadne dik za rady!

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 30. Augusta 2012, 00:08

lepil som to chemoprenom univerzal a drží to v tých teplách nafurt.. Pochybujem že sa mi to už odlepí.. ale dôležité je dať dole ten molitan čo je na stropnici.. a dobre to prilepiť a natiahnuť :thumbup: Doporučili mi toto lepidlo.. Je lacnejšie ako ostatné.. A drží to. Poznám takých čo to dali čalunikovi a o tyzden odpadlo.. mne to v tychto horučavach čo boli ... 35 v tieni drží s lahkosťou.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných