... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
matysE46
Kraj: Trenčiansky

Re: [E46 320d 100kW r.v.1999] Pribeh zacina

Štvrtok, 22. Marca 2012, 10:27

efi.yunah napísal:
vdaka, si ma nakopol :roll:

mozes kludne spavat..o starost menej no nie..? :thumbup:

michaltt
Kraj: Košický

Re: [E46 320d 100kW r.v.1999] Pribeh zacina

Štvrtok, 22. Marca 2012, 16:02

vela stastia s autickom, pozri moj pribeh, je tam foto oboch remenov a kladiek, 74eur. Oplati sa vymenit ;)
Naposledy upravil/-a efi.yunah v Štvrtok, 26. Apríla 2012, 08:35, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

efi.yunah
Autor témy
Auto: E46 320d 100kW
Kraj: Žilinský

Re: [E46 320d] 100kW r.v.1999 Pribeh zacina

Pondelok, 26. Marca 2012, 07:46

tak som si zasa vsimol zaujimavu vec:

niekedy ked nemam kluc v spinacke funguje el. stahovanie okien. niekedy zase funguje az ked je klucik v polohe radio.

stalo sa mi, ze som vypol motor, vytiahol kluc zo spinacky ale klima panel sa nevypol, a furt vrcali vetraky. potom som sa snazil na to prist, ze co to je, vyberal som kluc, zasuval, tocil s nim, stukal do klima panelu atp. a zasa to zacalo fungovat tak, ze ked vypnem el. vypne sa aj "klima".

otazka je, ze ci je to normalne spravanie, len nerozumiem v akych situaciach to ma ako fungovat, alebo je tam proste posahana elektro instalacia. :-k
E46 320d 100kW r.v. 1999 - Pribeh zacina

Sony_X
Auto: BMW 320d
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Apríla 2012, 13:12

Chcem sa ta na zaklade tvojej skusenosti resp. vyskytnuteho problemu opytat, ci sa ti podarilo tu kontrolku airbagu umlcat?
ja mam ten isty problem s nou a sporadicky sa vypne...hlavne ked na sedadle spolujazdca nesedi nik alebo sa auto dobre vykuri resp. je teplo.

Kde konkretne bol problem?mam info ze by to mohol akýsi "detektor sedadla spolujazdca" ???

diky za odpoved
BMW 320d, 110Kw, strieborný šíp :-)

efi.yunah
Autor témy

Štvrtok, 26. Apríla 2012, 08:48

@Sony_X: u teba je to podla mna na 99% decka na spolujazdcovej sedacke. U mna sa este uvidi ci to bude len ta decka, alebo (este aj) nieco ine.

Mam novu vtipnu prihodu. Dosiel som na benzinku, ze si dofukam kolesa... na moje obrovske prekvapenie, ako keby som sedel v komplet novom aute. Volant sa drzi pekne rovno, neboci, nemusim sa s nim pretlacat a ani auto pridrziavat. Zeby to bolo len tym?

Zaujimave je, ze ked idem popod Strecno v smere od Martina, tak mam pocit ako keby mi auto tlacilo do stredu cesty. Ale tento pocit mam len tam konkretne na tom jednom useku. Neviem, mozno je tam blbo klopena ta tiahla zakruta, alebo zafunguje zotrvacnost v mojich rukach ;-) .

Zistujem, ze sa pomaly psychycky zotavujem z buracky a postupne zacinam na aute robit kraviny :-D . Celkom ma fascinuju prejazdy cez kolaje. Toto auto v nich plava akosi viac ako auta ktore som doteraz mal. Prejazdy cez zakruty su kapitola sama o sebe, toto auto zvlada zakruty uplne bravurne. Niekedy mam strach, ze to prestrelim a potom uz bude zle nedobre.

efi.yunah
Autor témy

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 12:18

Takze u mna problem z ABG je dvojakej povahy, jednak decka, ktoru mi uz SIMIK vyradil, a ako druha vec je, ze pod vodicovou sedackou mam nie moc dobre pospajane kable na predpinace pasov... staci trosku pocachrovat zo sedackou a kontrolka ABG svieti a treba ist na diagnostiku zmazat chybu :-( jednoznacne to treba vyriesit, lebo to nemusi dobre dopadnut.

Medzicasom, jak chodim popod to Strecno castejsie, a teraz uz na novom podvozku a zostelovanou geometriou a letnych 235/45/R17 gumach, som zistil ze na tom mieste kde ma to tak tahalo su vyjazdene kolaje, ale na rozdiel od inych miest na tejto ceste, tu ich neni vydno, ale je ich citit. Takze celkom isto sa budu kupovat nove gumy, jak zimne tak letne, a musim si dat bacha na to, aby mali spravnu specifikaciu... Ak viete niekto nieco presnejsie, na co si davat pozor dajte vediet... Co som cital, tak potrebujem spevnenu bocnicu. Mate nejake overene typy jak na zimu tak na leto? Zimne chcem nechat na plechacoch 15" a letne zatial necham 17".

Tiez mi prestalo fungovat BC tlacidlo. Zo zaciatku len vypadavalo ale nakoniec sa zaseklo nadobro. Budem menit celu packu, hned jak pride "nova", bud sa to pokusim spravit sam, ale asi bude lepsie ked prizvem PetaK.

Tiez sa mi stala taka vec, co este neviem co s tym, menil som stretavaciu H7 na lavej strane, a nejak som ju asi zle zalozil alebo co, no strasne divne mi to svieti... uplne zmeneny tvar, vylozene ako keby bola umiestnena pred ohniskom... len sa mi to dako neda viac tam dosunut...

Dalsia neprijemnost co sa mi stala sa tyka stieracov... Najprv mi prestal pravy stierac zastavovat na spravnej pozicii, ale o cosi skorej, a lavy stierac sa donho skrel... a skrel sa dovtedy az raz uskocil od skla :-( . A zrovna vcera ked sme mali v ZA vychricu jak svina... som siel v tom dazdi a fujavici, a este som aj z auta vyskocil, napravit si stierac, ale za par sekund som bol mokry, no proste hruza, dazd jak svina, ja mokry a stierac nestieral... Tak som sa stavil na benzinke kupit bezramienkove stierace, ze reku tie uz uskocit nemozu :-D a pol hodinu som sa tam s tym trapil kym som pochopil, ako sa tie stierace nahadzuju...
No zaujimalo by ma, ze co s tym stieracom pravym... predpokladam, ze tam bude bud to motorcek alebo nejaky ten ovladaci mechanizmus sahnuty, ze to bude treba odsrobovat a nanovo nejako poskladat, aby to poriadne sedelo... stalo sa niekomu nieco podobne? co s tym? co to stoji?
Naposledy upravil/-a efi.yunah v Piatok, 24. Augusta 2012, 13:35, upravené celkom 1 krát.

Broňoš
Auto: e46 330dT
Kraj: Zahraničie

Piatok, 24. Augusta 2012, 12:38

předpokládám že stěrač je povolený nebo má strhnutý tisícihran :?

efi.yunah
Autor témy

Piatok, 24. Augusta 2012, 13:41

povoleny asi neni, to by som citil a vyriesilo by sa to, jak som sa snazil to "pritiahnut" no neslo to... strhnuty tisichran mi pride realnejsie, no moc sa mi to nepaci... to by znamenalo, ze mi asi niekto na parkovisku sahal nasilim na stierace... i ked, moznoze sa strhal sam od seba, ktohovie...

viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Piatok, 24. Augusta 2012, 14:10

packu na BC vymenis sam, BAG drzia dva torxy (tusim T30) zo zadnej strany volantu, odpojis konektor bagu , volant dole - jeden srob, rozoberies plasty okolo volantu, dva sroby drzia tusim aj packu a tot vse..

efi.yunah
Autor témy

Piatok, 24. Augusta 2012, 15:52

No uvidim ako to bude s tou packou...

teraz mam zasa novinku, akoze nechapem uz... to v tom mnichove nevedia urobit poriadne elektriku alebo co? Uz som mal ze mi nesiel klakson, vysusilo sa to, a klakson ide, tiez som mal, ze mi svietila kontrolka hladiny kvapaliny v ostrekovacoch, stacilo vytiahnut konektor do cidla, trosku prefuknut a vysusit, a v poho, potom ta packa, co sa kable polamu normalnym pouzivanim, a teraz este novinka... po tom super lejaku co mi aj stierace nejak uprskli, mi zasvietili kontrolky, ze zadne svetla... a zasvietli obe... tak sa idem pozriet, a prestali svietit obe svietielka osvetlenia SPZ... ale ze naraz? to co je? kufor sa otvarat da, zvysok svieti ok... takze pri troche stastia len natiekla voda do tych svetielok... ale ako by sa tam asi tak dostala? a este taky blby pristup je k tomu... to budem musiet asi zhadzovat celu tu somarinu z SPZkou kvoli tomu aby som pozrel ziarovky... v husacom krku by to snad nemuselo byt... je tam vazeliny natretej na oboch koncoch, a kable vyzeraju ok... len dufam, ze to budu fakt ziarovky (obidve naraz) a ze nebudem musiet is po kabloch az bohvie kam...

tiez, skor nez sa mi odpalila stretavacka v predu, tak to malo taku zvlastnu prihodu... som siel, a nedal mi prednost nejaky dement z GA (sorry chlapi z GA ;-) ) a prsalo tiez... tak som slapil na brzdu, ABS kopalo jak dive, a hned jak som zastal (tesne pred debilkovym naraznikom) tak mi zasvietila kontrolka laveho predneho svetla... a H7 stretavacia isla do prec... prisamfakt, ze ta elektroinstalacia ma prestava v tom aute bavit... pustit k tomu autu elektrikara, som zvedavy co by mi povedal...

ice.blade

Piatok, 31. Augusta 2012, 15:53

nemal som si kukat prvy prispevok teraz sa chytam za hlavu tomu popisu zavad aj tym cenam za diagnostiku aj tomu co ta to auto doteraz stalo :shock: :mrgreen:

efi.yunah
Autor témy

Piatok, 31. Augusta 2012, 16:45

hmm... mne o tom este nieco chvilku hovor... a to sa objavilo par dalsich veci v stredu... okrem teda stocenych km (co som ani neveril, ze budu nestocene), to ako je poskladany motor, to je nieco neskutocne... to je az divu, ze to auto sa za jazdy nerozpadne :-( ... normalne rozmyslam, ze ci sa na to nevykaslem a nepredam to... ale obavam sa, ze ten stroj je nepredajny... zas ak ho dam jakz takz do pucu, tak by sa mozno aj dalo... ale isto zan nedostanem to co donho slo...

ale ak je niekto co ma vasen pre tieto auta, a rad si ho da dohromady k svojmu uzitiu, kludne piste PM... najlepsi adept na uspech je taky, co by mi za doplatok vymenil moju E46 za inu E46 v hodne lepsom stave... ;-)

IGLA003
Auto: e90lci

Piatok, 31. Augusta 2012, 17:16

kaaamo,to si v akom osiale kupoval...hlavu hore vsetko sa da opravit

PetoK

Piatok, 31. Augusta 2012, 18:49

JJ, nevešaj hlavu, daj to spraviť chalanom čo som ti odporučil a bude to OK... neboj, robili aj horšie autá...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných