... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Sonny...
Autor témy
Auto: E60 530iA
Kraj: Zahraničie

E60 comfort access vs. central na dalku problem

Streda, 15. Augusta 2012, 08:53

Ahoj,

mam na mojej 3/2006 E60 nasledujici problem. Pomerne dlouhou dobu jsem mel po ranu a kdyz auto dele stalo hlasku "High rate of battery discharge" - tak jsem koupil novou baterku (stara byla origo uz 6 let), zaregistroval odjel ze servisu a spokojenost trvala jenom do rana. Stejna hlaska je zpet, tak jsem zacal hledat na netu co s tim. Problem je, ze se nejaka jednotka v aute neuspi a stale neco odbira z baterky po dobu klidu (defaultne po 30 min. musi byt auto kompletne mrtve). Jiz od koupe mam problem s comfort accessem u ridicovych dveri - odemknout jde, ale zamknout ne - ostatni dvere ok. To se taky potvrdilo na diagnostice, kdyz se registrovala baterie (udelali jsme komplet diag. kdyz uz to bylo napichnute na komp). Na netu jsem se docetl, ze pokud problem s high battery discharge pretrva i po vymene baterie, tak pricina muze byt bud:

- jednotka / senzor comfort access v kterychkoli dveri (u me pravda - ridicovy)
- IBS (inteligent battery senzor) - nemam zadnou chybu
- TCU (telematic unit) - taky zadna chyba
a pak jeste nejaky modul...to byla ale spis vyjimka.

Na diagnostiku jdu opet zitra, ta jednotka komfortniho pristupu stoji asi 7tis.kc - tak nechci delat zadne experimenty a vymenit opravdu jenom to co je spatne. Osobne bych se bez toho obesel, ale pak bych se nemohl spolehnout na auto - takze to poresim.

Mate s timto problemem nejake zkusenosti?

A mam doplnujici otazku - uz delsi dobu mam taky problem s otevrenim auta dalkovym. Vetsinou rano (a mam tu hlasku battery discharge) musim dojit az uplne k autu abych ho otevrel (nekdy musim zmacknout odemykani i 5x). Potom pres den to uz funguje i z velke vzdalenosti. Nekdy to nedela problemy vubec a funguje ok. Ma to spojitost s tim comfort accessem nebo mi odchazi nejaky prijimac v aute / nebo samotna dalka? Nevite? Druhy klic jsem jeste nezkousel, ale pri prodeji mi bylo receno, ze odemknout auto s nim jde, ale nejde nastartovat - duvod neznamy - taky netusim co s tim...

Diky za pripominky
ex E30 318iS M-tech II.

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)
Kraj: Bratislavský

Re: E60 comfort access vs. central na dalku problem

Streda, 15. Augusta 2012, 10:49

ja sa vyjadrim len ku "High rate of battery discharge"...

toto je brutal zahada aj u mna...auto mi stoji v garazi napr. 2dni zamknute a ked pridem, nastartujem a pohoda ziadna hlaska
potom idem v sobotu na chalupu, stojim pol dna mierne dole kopcom, odomknem a zamknem v priebehu toho casu auto 5-10x, povysavam ho a ked vecer odchadzam - BUM - "High rate of battery discharge"...pridem domov (cca 80km) a pri dalsom starte pohoda, bez hlasky

toto sa mi stane zasadne len vtedy, ked stojim x-hodin so zadkom auta nizsie ako predkom
pozeral som baterku - ma taky sivasty povlak na niektorych miestach hore, ale je bezudrbova, tusim varta black dynamic, takze dolievanie vody nehrozi
mozno ju pred zimou uz vymenim, kedze ma asi 4+ rokov, ale predpokladam ze na tom jednom mieste na sk mi to tu hlasku bude davat aj dalej, heh
525d (E60)
Obrázok

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Streda, 15. Augusta 2012, 11:46

abernolak napísal:
... je bezudrbova, tusim varta black dynamic, takze dolievanie vody nehrozi...

Ono to tak asi len vyzera. Do vsetkych akumulatorov co som zatial mal sa dala doliat voda. Nemali sice klasicke skrutkovacie viecka ale hore pod nalepkou bolo vzdy velke veko so zatkami, stacilo ho vypacit skrutkovacom.

Sonny...
Autor témy

Streda, 15. Augusta 2012, 11:49

Tak ja jsem si niceho podobneho nevsiml - 99% casu stojim na rovine.

Jinak jsem si jeste vzpomnel, ze se mi obcas auto samo zamyka, napr. pri vysavani auta nebo kdyz chvili blbnu kolem auta. Klidne i vicekrat po sobe. Behem jizdy mam nastavene automaticke zamykani, takze tam to nepozoruju.
ex E30 318iS M-tech II.

Užívateľov profilový obrázok
ptz
Auto: E60 540i man

Streda, 15. Augusta 2012, 12:02

offtopic ale predsa trochu k teme:
model E60 ma taky odber riadiacich jednotiek pri otvoreni auta (20A), ze staci otvorit/zatvorit 10x behom dna (bez startovania), ze to tak vybije baterku, ze sice sa nastartovat podari ale vela komponentov sa hodi do nudzoveho rezime (servo, automat, radio uplne vypnute, atd..) ](*,)

toto je podla mna velky fail tohto modelu

Sonny...
Autor témy

Nedeľa, 19. Augusta 2012, 17:21

:/ dneska novej problem. Nezamykaji se mi ridicovy dvere. Zacinam si myslet, ze v tech dverich je utrepany nejaky kabel nebo podobne.
ex E30 318iS M-tech II.

duko

Streda, 22. Augusta 2012, 13:12

ptz napísal:
offtopic ale predsa trochu k teme:
model E60 ma taky odber riadiacich jednotiek pri otvoreni auta (20A), ze staci otvorit/zatvorit 10x behom dna (bez startovania), ze to tak vybije baterku, ze sice sa nastartovat podari ale vela komponentov sa hodi do nudzoveho rezime (servo, automat, radio uplne vypnute, atd..) ](*,)

toto je podla mna velky fail tohto modelu

Najväčší odber z baterky má štartér.Pokiaľ sa dá naštartovať ,tak všetky ostatné spotrebiče musia mať dosť prúdu.Ak nefungujú,chyba je inde.

ptz
Auto: E60 540i man

Streda, 22. Augusta 2012, 13:22

pozor, ja nehovorim, ze sa potom neda nastartovat. auto nastartuje, ale niektore spotrebice sa hodia do nudzoveho rezimu. prave kvoli tomu, aby neodobrali prud starteru.

a chyba inde nebude, pretoze som sa na to specialne informoval v bmw servise a ze je to normalne

Spiderman
Auto: e60 530xd
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 08:25

Ahojte. Mozno teraz napisem picovinu, ale skuste dat dole kryt v kufri /tam kde je baterka/ a tam idu kable do svetla. vytiahnite tu malu zasuvku, kde su PIN-y, ci jak sa to vola a pozrite si to, ci to nemate roztopene /poskodene/, ci vam to neskratuje. Mne toto robilo zadne prave svetlo a tiez mi sem tam vypisovalo "High rate of battery dicharge". Dal som vymenit baterku aj IBS, ale casom sa to zas objavilo. Ale akonahle som dal spravit to svetlo, musim zaklopat, odvtedy to nerobi. Mozno to je hlupost ako som pisal, ale skuste :thumbup:

Sonny...
Autor témy

Štvrtok, 23. Augusta 2012, 22:55

Spiderman napísal:
Ahojte. Mozno teraz napisem picovinu, ale skuste dat dole kryt v kufri /tam kde je baterka/ a tam idu kable do svetla. vytiahnite tu malu zasuvku, kde su PIN-y, ci jak sa to vola a pozrite si to, ci to nemate roztopene /poskodene/, ci vam to neskratuje. Mne toto robilo zadne prave svetlo a tiez mi sem tam vypisovalo "High rate of battery dicharge". Dal som vymenit baterku aj IBS, ale casom sa to zas objavilo. Ale akonahle som dal spravit to svetlo, musim zaklopat, odvtedy to nerobi. Mozno to je hlupost ako som pisal, ale skuste :thumbup:

Dik za tip, urcite to zkontrolu - pro jistotu. Jinak problem se zamykanim ridicovych dveri dalkacem zmizel na druhy den co se to objevilo. Jinak problem s vybijenim baterie pretrvava beze zmeny. Dneska jsem z testovacich duvodu odstranil pojistku cislo 36 (comfort access) a uvidim jak rano, jestli bude opet hlaska battery discharge...

Jinak tomu IBM senzoru osobne taky vubec neduveruji, ale na diagnostice chyby nehanizi, tak snad je ok.

BTW: tady asi nahodou neni nikdo z Brna ze? Nabizim lahev Jaggermaistera za prehozeni ridicovy kliky prip. CA modulu ve dverich pro testovaci ucely.
ex E30 318iS M-tech II.

Sonny...
Autor témy

Piatok, 24. Augusta 2012, 16:02

btw: vypada to, ze po vyndani zminene pojistky CA, problem s High rate of battery discharge je pryc :smile: Dnes rano i odpoledne vse ok krom low fuel :lol: mimochodem z tech cen benzinu je mi na bliti :-& ale naftu si kvuli tomu teda nekoupim.
ex E30 318iS M-tech II.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných