... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Gunar
Autor témy
Auto: 330i E46
Kraj: Bratislavský

E46 330i: kontrolka motora

Štvrtok, 16. Augusta 2012, 17:57

Caute, mam problem

pred nedavnom sa mi rozsvietila kontrolka motora, autu ale nic nebolo, tahalo jak nove, stale taha. Na diagnostike vyhodilo chybu bank 1, bank 2, servisaci povedali ze vadne merace paliva v nadrzi (plavaky). Po vymazani chyby sa po cca. 250 km chyba objavila znova, ta ista. Mate s tym niekto skusenosti?

Dik

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Re: E46 330i: kontrolka motora

Štvrtok, 16. Augusta 2012, 20:04

Tak plavaky to isto nebudu, tie s lambdami nemaju nic spolcne. Ak bola chyba na lambdach pred katmi, tak to bude chudobna alebo bohata zmes alebo lambdy samotne, ak za katmi tak mozno aj katy. Treba to ukazat cloveku, ktory sa tomu rozumie, lebo zjavne tvoji "servisaci" to nebudu.

Gunar
Autor témy

Piatok, 17. Augusta 2012, 05:28

kosti123 napísal:
Tak plavaky to isto nebudu, tie s lambdami nemaju nic spolcne. Ak bola chyba na lambdach pred katmi, tak to bude chudobna alebo bohata zmes alebo lambdy samotne, ak za katmi tak mozno aj katy. Treba to ukazat cloveku, ktory sa tomu rozumie, lebo zjavne tvoji "servisaci" to nebudu.

Ak by to spalovalo chudobnu zmes, tak by auto stratilo tah. Ak by to bol problem pripravy zmesi a cisto problem elektriky, tak by sa ECU dala do do nudzovej mapy a by spalovala bohatu zmes a to by som si vsimol na spotrebe. Tah aj spotreba ostava rovnaka. Dalsia vec lambdy pracuju na diagnostike uplne normalne.

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Piatok, 17. Augusta 2012, 06:57

Kludne to moze byt sporadika chyba, nieco sa stalo na sekundu a ani si si to nemusel vsimnut a kontrolka svieti kym sa chyba nezmaze. Pri akych podmienkach doslo ku chyba? Otacky, teplota motora, atd..toto sa zapise spolu s chybou. Druha vec je, co znamena ze sa lambdy spravaju normalne. Na akej diagnostike? Ako ste ich testovali?

Gunar
Autor témy

Piatok, 17. Augusta 2012, 08:15

kosti123 napísal:
Kludne to moze byt sporadika chyba, nieco sa stalo na sekundu a ani si si to nemusel vsimnut a kontrolka svieti kym sa chyba nezmaze. Pri akych podmienkach doslo ku chyba? Otacky, teplota motora, atd..toto sa zapise spolu s chybou. Druha vec je, co znamena ze sa lambdy spravaju normalne. Na akej diagnostike? Ako ste ich testovali?

Diagnostika BMW, IMPA, Maxidas. Testovanie na volnobehu. Prvy krat doslo k chybe pri mierne prudkom pridani, druhy krat pri cca. konst. tempe. Otacky boli vzdy v strednom poli. Teplota chladiacej kvapaliny bola na normalnej zahriatej hodnote...okolo tych 80°C, zohriaty motor. Po vymazani druhykrat som zatial spravil asi 70 km, zatial nesvieti. To ze pracuju normalne znamena, ze sa spravaju pri urcitom rezime tak ako maju- ich pracovny interval (min, max hodnota) je v tom rozmedzi v akom ma byt.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Augusta 2012, 09:22

treba napisat presnu chybu, v dise ukaže aj dôvod vyhodenia chyby......80 stupnov je malo na benzínovy motor...ma byt okolo 95 stupov.....ak je mala odchýlka tak chudobnu ani bohatu zmes si nejak na jazde nevšimneš,ale ECU to zaznamená.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných