... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
efrankie
Autor témy
Auto: 550i E60
Kraj: Zahraničie

výber E60 (N53 nebo M57) benzin nebo nafta...?

Streda, 15. Augusta 2012, 18:05

Zdravím místní, rád bych se poradil se zkušenějšími. Doufám, že brzké době budu pořizovat svoje první BMW. Jsem již pevně rozhodnut pro E60 v Mpaketu, je to srdcovka...
Mám jasno, že bych chtěl automat (STEPTRONIC). Stále ale váhám nad motorizací a pohonem. Co se týká osobní volby, tak nejraději bych 530i s X-drivem, ale rád bych slyšel nějaké neduhy či problémy, které se vyskytují u tohoto i ostatních modelů ve výběru.

Vybírat chci mezi auty s posledním faceliftem, tudíž motory buď 530d (173kW) nebo 530i (200kW). Jelikož auto hodlám využívat i na cesty v zimě do hor, tak Xdrive bych určitě upřednostnil, ale není podmínkou. Dále Mpaket, ale to je už spíš volba osobního vkusu. Pokud to ze mě vytřepe duši, vadit mi to nebude, tvrdší podvozek mi vůbec nevadí...

Poradíte mi tedy prosím konkrétně u těchto motorů, na co si dát pozor a s čím počítat? Je mi jasné, že 99% z vás určitě upřednostní benzín, já bych jej také radši vzal, ale na druhou stranu, nechci aby mě to auto uplně sežralo. Přeci jen je tam minimálně 3 litry rozdíl ve spotřebě. Ročně najedu mezi 20 - 25 tisíc km. U nafty mě zase straší možné investice v podobě turba a podobně.

Vyjádřete se mi zde prosím něco k této problematice, jakožto dlouhodobí uživatelé. Na auto nespěchám, raději budu o půl roku déle vybírat, ale chci mít aspoň trochu povědomí o všem...

Díky moc

bmwmpower82
Auto: Mondeo
Kraj: Bratislavský

Re: výber E60 (N53 nebo M57) benzin nebo nafta...?

Štvrtok, 16. Augusta 2012, 08:07

sam si si odpovedal, but na vyber skvela spolahlivost benzinu za cenu vyssich nakladov alebo mensia spotreba a mozne problemy,

pri tvojom najazde je rozdiel rocne cca 1200 EUR - kup benzin najlepsie nepriamo strekovy 190 kw
alebo 525i a daj tam plyn ... mam 6 valec v trojke a jazdim okolo ,75-8 pianko jazda 530XD co pozeram okolo 10-11 litrov spotreba

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní