... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

hecker14
Autor témy
Auto: BMW E46 320D automat
Kraj: Bratislavský

PROSIM POMOC NESTARTUJEEEM...

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 17:32

Prosim Vas chlapi o pomoc, v stredu som odstavil auto vsetko OK...rano sadnem a absolutne nic starter netoci palubovka nepreblikava takze baterka OK...uz som si lamal hlavu no o 5 hodin som sadol zo srandy do auta a nastartoval na prvu supu...dnes som 500km od domova rano som isiel nastartovat a zase to iste...bol tu uz chlapik s diagnostikou a nenasiel ziadnu chybu...skusil povymazavat vsetko co sa dalo aj OILSERVICE, a ine chyby...spinacka je OK, kluc tiez...podla mna tym ze to samo od seba predtym naskocilo mam pocit ze by mohla byt chyba v startery...bud cievka alebo pastorok...je to inak automat 320d 100kw takze roztlacit ho nemozem...pokial by to nebol starter tak mi povedali ze to moze byt imobilizer alebo nieco s EWS...ale diagnostika nic neukazala...nemate stym skusenosti???ako mozem odist dnes alebo zajtra rano na tom aute???momentalne som v humennom a som z toho riadne v p.....dakujem za vsetky rady...a ak by to mohol byt starter dokazem ho nejako rozbehat?pripadne niekto mi vravel ze potukat po nom alebo tak ...chyba sa prejavuje tak ako na tomto videu na youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=gbMHb1g__10

dakujem.../ps: vsetko funguje, radio, central, kurenie...keby sa nahodou niekto pytal

Užívateľov profilový obrázok
stevo699
Auto: BMW e90 330i

Re: PROSIM POMOC NESTARTUJEEEM...

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 18:36

Ja som mal problém so štartérom a tvojom prípade to podľa mňa štartér nebude. Pretože mne keď odišiel štartér najprv pár krát veľmi ťažko potočil a potom už iba cvakal. A keby si mal zlý štartér už druhý krát nenaštartuješ ani o 5 hodín ani o deň.
BMW e90 330i
EX: BMW E46 330dA

hecker14
Autor témy
Auto: BMW E46 320D automat

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 18:40

nemoze to byt v tom startery nejaka cievka alebo pastorok?

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 22:47

moze to byt cievka teda ak elektronika funguje .....

ja som mal; podobny problem na firemnom aute raz nenastartovalo potom par krat ano a potom sa porucala cievka nadobro .....

cize moze to byt aj cievka...
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Dessirer

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 22:55

moze to byt cievka, a ak potrebujes tak ho kludne po nazhaveni roztlac, abo zastav niekde z ostrejsieho kopca. Ak nemas totalne požute rozvody tak sa nemoze nic stat. A roztahuj ho na 3 prevodovom stupni apon,alebo na vyssom ;)

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 12. Augusta 2012, 23:30

Dessirer napísal:
moze to byt cievka, a ak potrebujes tak ho kludne po nazhaveni roztlac, abo zastav niekde z ostrejsieho kopca. Ak nemas totalne požute rozvody tak sa nemoze nic stat. A roztahuj ho na 3 prevodovom stupni apon,alebo na vyssom ;)

To nech Ťa ani nenapadne, automat bez naštartovaného motora netlačí olej, čiže spáliš lamely, a potom uvidíš tú cenu opravy. To isté aj s ťahaním, automaty sa môžu ťahať maximálnou rýchlosťou 50km/h na vzdialenosť 50km. V návode k autu nájdeš aj viac, ale veľmi by som to neskúšal, drahé experimenty.

Fx323i

Streda, 15. Augusta 2012, 22:03

Budu vycházet z předpokladu, že je to auto od 9/99 a jezdíš s "Diamant" klíčem s DO. Jakou diagnostiku jste použili? BMW Scanner 1.4 dokáže být velmi užitečný. Pokud ho máte: Ve chvíli, kdy nestartuje, se podívejte na pevný kód v live datech EWS. Pokud se kód načítá bez problémů, bude tam uvedený hexadecimální kód. Pokud tam je nějaký problém, kód se neobjeví vůbec, nebo se bude objevovat a mizet. Pokud se bude objevovat a mizet, chce to vyzkoušet jiný klíč. Je to vylučovací metoda - buď bude problém v jednotce/cívce, nebo v klíči.

Pokud ho nemáte: Odšroubujte jednotku EWS3 (pod A sloupkem u řidiče) a při otočením klíčem poslouchejte, jestli v ní cvakne. Je tam relé, které blokuje startér, pokud není rozpoznán klíč. Po rozpoznání relé sepne a povolí start.

Pokud relé necvakne, zkontroloval bych pojistky a pořádně je očistil. Dále se vyplatí otestovat to s klíčem bez dálkového ovládání. Pokud se bude chyba projevovat i s ním a relé necvakne, bude to buď přímo jednotka EWS3, nebo snímací cívka (případně pryžová podložka pod cívkou umí taky napáchat pěknou paseku, pokud je sundaná).

Dál bych změřil napětí na baterce ve chvíli, kdy nestartuje, zkontroloval motorovou kostru a oka k baterce, el. část spínačky.

Ďurri
Auto: BMW 320d e46
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 2. Apríla 2013, 15:27

Doriesil to tu dotycny nejako? lebo mam ten isty problem, auto raz startuje a druhy raz nie a toto je uz druha tema rovnaka ale stale to zostalo nevyriesene.

Feffe127
Auto: BMW E46

Pondelok, 26. Augusta 2013, 10:50

Caute, podla vlastnej skusenosti odporucam sa zamerat na "Ignition switch" V Bmw to kupis za okolo 50 E.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/S ... on_switch/

Je to v nakrese cislo 2.

BMW318i
Auto: e46 318i Silver Bear
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Augusta 2013, 07:19

presne takyto problem som mal aj ja...raz nastartovalo a raz nie...spinacka ok,kluc ok, auto ked sme natlacili tak isiel...ked mas zly kluc alebo EWS tak auto ani nenatlacis...bol to starter...zrepasovali a auto od vtedy startuje :)

Gallardo
Auto: BMW E46 328i

Streda, 4. Septembra 2013, 08:06

Zdravim pani, nieco podobne sa mi prihodilo dnes rano :
Isiel som startovat .. prva aj druha poloha kluca v poriadku, kontrolky svietili. Pretocil som do tretej polohy, no kontrolky zhasli a uz sa nic neudialo. Auto ani neslo zamknut centralom. Auto malo aj ma problemy so starterom, niekedy neroztocil motor. Akurat zajtra rano som sa chystal do servisu na repas startera.
Viete mi poradit, ci to sposobil chybny starter alebo sa ma mechanik pozriet aj na nieco ine? Poistky, spinacia skrina, imobilizer, naparovanie kluca a podobne?
Dakujem vam vopred.
Jedna sa o 320D 100kW pred faceliftom.
BMW E46 328i M52TUB28 Sienarot II
BMW E46 320d M47 Cosmosschwarz - EX

Wilo-boy
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 16:19

skontroluj ukostrenie motora a kontakty na baterii presmirgluj kontakty na svorkach ku baterke

Gallardo
Auto: BMW E46 328i

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 16:24

Dakujem, bolo to ukostrenie....
BMW E46 328i M52TUB28 Sienarot II
BMW E46 320d M47 Cosmosschwarz - EX

Wilo-boy
Kraj: Košický

Štvrtok, 5. Septembra 2013, 16:32

:wink:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní